Witajcie! Staram siê zrekonstruowaæ ¶redniowieczny, europejski obóz wojskowy. Co konkretnie? Wszystko. Posterunki stra¿y, namioty wodzów, rycerzy, zwyk³ego ch³opstwa, nawet latrynê. ¦rodki mam praktycznie nieograniczone, bo wszystko bêdzie w postaci modelu 3d. Problem mam jeden. Nie wiem jak taki obóz wygl±da. To co napisa³em wy¿ej to w³a¶ciwie ca³a moja wiedza na ten temat. Nie wiem gdzie co ma staæ, jak wygl±da organizacja takiego obozu, co robi³o wojsko w czasie wolnym, ani co wogóle robi³o w tym obozie, jak przygotowywano siê do nadchodz±cej bitwy itp. Staram siê odtworzyæ wszystko jak najbardziej dok³adnie. Proszê bardzo o pomoc, szkice, opisy jak wygl±da³y obozy wojskowe dawniej. Zarówno w epoce wikingów jak i czasach Jagie³³y. Model obozu bêdzie dostêpny za darmo.
Salve Fratres!
Wojmi³ - bojê siê ¿e za du¿o bierzesz an siebie. Ale ¿yczê powodzenia. mam masê ksi±¿ek które z chêci± podarujê tobie. Szczegó³y na priw.
Pozdrawiam Grzegorz
Priv nie dzia³a. Wys³a³em kilka wiadomo¶ci, zosta³y bez odpowiedzi wiêc najwidoczniej nie dosz³y. A pisa³em, ¿e zainteresowany jestem. Byle historycznie