Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Ostatnio kupi³em...
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
mateuss
Proponujê za³o¿yæ w±tek, w którym bêdziemy wpisywaæ ksi±¿ki, które ostatnio kupili¶my, lub zamierzamy zakupiæ. A wiêc proszê podawaæ: autora, tytu³, cena, ¼ród³o zakupu oraz krótk± recenzjê. Ja zacznê:

Piechota Wojska Polskiego 1918-1939 Zdzis³awa Jagie³³y, ksi±¿ka prezentuj±ca piechotê w strukturze Wojska Polskiego z lat 1918 - 1939. Trafi³o mi siê na Allegro za 19 z³. + koszty przesy³ki.

Wojsko Polskie 1939 - 1945. Barwa i broñ, ksi±¿ka, mimo kilku b³êdów prezentuje umundurowanie i uzbrojenie Wojska Polskiego, zarówno w kampanii wrze¶niowej, jak i pó¼niejszych lat, gdy polski ¿o³nierz walczy³ na frontach II wojny ¶wiatowej. Kupione równie¿ na Allegro za 10 z³. + koszty przesy³ki.
Rabiega
Czemu taki w±tek ma s³u¿yæ ?
Uzasadnij potrzebê istnienia takowego.
B.t.w. - to, co napisa³e¶ recenzj± nazwaæ nie sposób.

K³aniam -
Rabiega
mateuss
Otó¿ w±tek ma pomagaæ a nie szkodziæ. Je¶li np. kto¶ chce kupiæ jak±¶ ksi±¿kê, ale jest ona trudno dostêpna, a akurat widzi w tym w±tku, ¿e kto¶ ju¿ j± zakupi³, wiêc mo¿e siê do tego u¿ytkownika zwróciæ o pomoc i dok³adne informacje gdzie tê ksi±¿kê zdoby³. Je¶li oczywi¶cie admin uwa¿a, ¿e w±tek narusza w jaki¶ sposób strukturê forum, lub jest spamem proszê o jego usuniêcie.

Lecheor
W takiej formie pomagaæ na pewno nie bêdzie. Po pierwsze, temat musia³by wystartowaæ z przynajmniej kilkudziesiêcioma tytu³ami wa¿nych pozycji, po drugie, niezbêdna by³aby klasyfikacja tematyczna.

Przyda³oby siê te¿ opanowanie podstaw, takich jak poprawne formu³owanie adresu bibliograficznego.

Wydaje mi siê, ¿e to mno¿enie bytów bez potrzeby, zw³aszcza, ¿e istniej± np. TAKIE serwisy (polecam uwadze). Poza tym w tym funkcjonuje ju¿ w±tek "szukam ksi±¿ek" i chyba spisuje siê ca³kiem nie¼le.

Z noworocznym pozdrowieniem,

l.
Rabiega
No w³a¶nie.
Zamykam i pozdrawiam.

R.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.