Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: data bitwy
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009 > Grunwald 2009
Zbigniew Smolik
Pytam o datê bitwy na polach Grunwaldu.
Grzyp
18 lipca, wg moich informacji.
Marcin Waszkielis
Bitwa bywa³a zawsze w sobote przed 15 lipca wiêc raczej bêdzie 11.
Grzyp
Te¿ siê zdziwi³em (rozumuj±c podobnie jak Ty), ale w tym roku ma byæ 18 lipca. Informacjê t± mam od dowódcy chor±gwi w której obozujê podczas Grunwaldu wiêc jest to raczej informacja pewna.
Czesio
smile.gif
lewan
Czy Mele czyli Buhurt jest pewny?
£azarz
Salve Fratres!

Lewan buhurt-mele jest pewne. Podczas pobytu w Gniewie zosta³o to ustalone. Trwaj± koñcowe prace nad regulaminem. My¶lê ¿e na pocz±tku stycznia zamieszczê go na freha.

Pozdrawiam Grzegorz
ttin
CYTAT(Czesio @ 15:46 28.12.2008) *
22.00 - Koncert Malejczuk & Open Folk "Cantigas de Santa Maria"

Ostatnio p³ytê z Cantigami Alfonsa X nagra³ Maleñczuk. Czy to on ma wyst±piæ? smile.gif
Johny
CYTAT(Czesio @ 15:33 28.12.2008) *
17.07 pi±tek
10.00- - Turniej bojowy dru¿ynowy "5"

18.07 sobota
17.00-18.00 - Mele czyli Buhurt

Mam tylko dwa pytania: Komu sie bêdzie chcia³o wstawaæ wcze¶nie rano po czwartkowym piciu na turniej grupowy? i Komu sie bêdzie chcia³o wychodziæ na mele po 2 godzinach na polu w s³oñcu? Orgowie o nas dbaj± smile.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
Mam tylko dwa pytania: Komu sie bêdzie chcia³o wstawaæ wcze¶nie rano po czwartkowym piciu na turniej grópowy?

Tym którzy bicie przedk³adaj± na picie.

CYTAT
i Komu sie bêdzie chcia³o wychodziæ na mele po 2 godzinach na polu w s³oñcu?

Tym którzy to lubi± i bêd± przygotowani ¿eby to wytrzymac. Je¶li czê¶c odpadnie to raczej ta mniej warto¶ciowa bojowo. S³oñce dla wszystkich bêdzie ¶wieci³o równie mocno.

£azarz
CYTAT(Johny @ 21:49 06.01.2009) *
Mam tylko dwa pytania: Komu sie bêdzie chcia³o wstawaæ wcze¶nie rano po czwartkowym piciu na turniej grupowy? i Komu sie bêdzie chcia³o wychodziæ na mele po 2 godzinach na polu w s³oñcu? Orgowie o nas dbaj± smile.gif

Salve Fratres!

Marcin ju¿ ci nie¼le odpowiedzia³, ale jako jeden z orgów mele zosta³em wywo³any do tablicy to odpowiem.

W¶ród ekip zwi±zanych z mele/buhurtem/ustawk± (dobierz dowolnie) jest zasada, ¿e dzieñ przed nie pije siê. Ta zasada dotyczy wszystkich. Wyczuje kto¶ u jakiego¶ oszo³oma alkohol to bêdzie niemi³o. My¶lê ¿e sprawa wyja¶niona.

Kolejna rzecz s³oñce. Ja my¶lê, ¿e najlepiej bêdzie jak bêdzie ¶wiecic wysoko smile.gif A jak wysoko niech powiedz± tobie braciszkowie z Podolskiej. Oni ju¿ wiedz± jak wysoko ¶wieci s³oñce smile.gif . A tak szczerze mówi±c to jako¶ nie widzê problemu. Nigdy pogoda nie przeszkadza³ w buhurcie. Obojetnie czy to by³o b³oto na I³¿y czy pamiêtne bagienko na Byczynie czy tez ¿ar Grunwu ... jako¶ nigdy nikt siê nie skar¿y³. Mam nadzieje ¿e tobie jak i innym tez nie bêd± przeszkadzaæ.

Pozdrawiam Grzegorz

ps. Johny a ty bêdziesz bra³ udzia³ w mele czy tylko tak siê spyta³e¶?
Johny
To by³t tylko takie wolne sugestie co do planu grunwa, ale macie racje jak kto¶ chce powalczyæ to ani wczesna godzina ani udar s³oneczny mu nieprzeszkodzi.
P.S. TAk mam nadzieje wyj¶æ na grupówke(jak rok temu) i melle
Reyar
CYTAT(ttin @ 17:56 06.01.2009) *
CYTAT(Czesio @ 15:46 28.12.2008) *
22.00 - Koncert Malejczuk & Open Folk "Cantigas de Santa Maria"

Ostatnio p³ytê z Cantigami Alfonsa X nagra³ Maleñczuk. Czy to on ma wyst±piæ? smile.gif

Taki jest plan smile.gif
Reyar
Rozmawia³em z Krzysztofem Góreckim i potwierdzi³ mi ¿e bitwa w tym roku bêdzie 18.07
Grahim
A je¶li jestem rzemie¶lnikiem i chcia³ bym przyjechaæ na Grunwald, to co powinienem zrobiæ? (nie chodzi mi o struj itd.) Gdzie powinienem siê zg³osiæ, u kogo zapisaæ itd... istnieje jakie¶ wpisowe czy co¶ w tym stylu?
lukasz oboz
http://www.grunwald1410.pl/
na owej stronie jest napisane i to ¿e bitwa odbêdzie siê 18 lipca i to co maj± zrobiæ rzemie¶lnicy... smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.