Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Strzelcy
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Tom
Wszyscy strzelcy, którzy s± lub chc± byæ mojej dziesi±tce proszê zg³aszaæ siê do mnie na priv lub na adres matuls@wp.pl

Osoby, które bêd± na spotkaniu na zamku Grodziec tym bardziej proszê o kontakt.
Ci, którym co¶ brakuje ze sprzêtu, a chc± byæ w strzelcach równie¿ niech siê zg³aszaj± do mnie.
Ponadto proszê by strzelcy wpisywali siê w tym temacie w formacie:
1. Imiê
2. Broñ strzelaj±ca
3. Opancerzenie
4. Broñ bia³a
Kacper z Konina
CYTAT(Tom @ 01:19 14.12.2008) *
Wszyscy strzelcy, którzy s± lub chc± byæ mojej dziesi±tce proszê zg³aszaæ siê do mnie na priv lub na adres matuls@wp.pl

Osoby, które bêd± na spotkaniu na zamku Grodziec tym bardziej proszê o kontakt.
Ci, którym co¶ brakuje ze sprzêtu, a chc± byæ w strzelcach równie¿ niech siê zg³aszaj± do mnie.
Ponadto proszê by strzelcy wpisywali siê w tym temacie w formacie:
1. Imiê
2. Broñ strzelaj±ca
3. Opancerzenie
4. Broñ bia³a

Najlepiej jakby siê zg³osili nie tylko strzelcy ale wszystcy inni rownie¿,bêdzie jasno¶æ co do planowanych manewrów ,równie¿
Tom
Nie no Hsanoo wszystko dzia³a
Hshanoo
1. Chrzan
2. Hakownica
3. He³m, przeszywanica, kolczy ko³nierz
4. Miecz pó³torarêczny (docelowo kord), nerkowiec.
Hshanoo
W najbli¿szym czasie postaram siê opracowaæ listê niezbêdnego wyposa¿enia strzelca z jak±¶ dokumentacj± (wykroje) i fotkami. Chcia³bym, ¿eby wszyscy strzelcy posiadali takie minimum na kolejnej imprezie. Dziêki temu unikniemy niskiej skuteczno¶ci strzelania na przysz³o¶æ. Mogê zagwarantowaæ, ¿e dziêki dobrze przygotowanemu wyposa¿eniu i æwiczeniom mo¿na mieæ 100% skuteczno¶æ wystrza³ów. Dowiem siê jakie ³adunki s± bezpieczne. £adunki bêdê podawa³ w kalibrach. Np. potrójny ³adunek przy lufie o kalibrze 1 cm oznacza ilo¶æ prochu w walcu o przek±tnej 1 cm i wysoko¶ci 3 cm. Pamiêtajcie, ¿e strzelamy tylko samym prochem i przybitk±. Jest to wiêc bezpieczne i nie ma siê czego obawiaæ przy takim ³adunku. Na ¦wiecinie kilka razy strzeli³em z ok 6-krotnego ³adunku. Za co przepraszam wszystkich, którzy doznali niemi³ego gwizdu w uszach po wystrzale...
Micha³ ¯elazo
Jak dla mnie Chrzan to mo¿esz tak strzelaæ zawsze, u Ciebie przynajmniej s³ychaæ ¿e to prawdziwa (choæ dawna) broñ strzela, a nie korkowiec.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.