Siemka ile wazyla by kolczuga z kolek 6mm i drutu 1.6 ? 130 w klacie z krotkimi rekawami, konczoca sie w polowie uda ?
Hmmm... jakie¶ 12-15 kg...
Wed³ug mnie raczej 16-20kg.
Ale ogólnie warto tak± robic ? Czy waga by³a by porównywalna do kolczugi 10mm/2mm z d³ugimi rêkawami?
powiem ci tak. 10/2 z dlugimi i do polowy duda wa¿y cos kolo 17-19 kg (sam taka robilem i nawet jeszcze gdzie¶ mi sie ona wala)
Aktualnie przerzuci³em sie na kó³ka 10/1,8. Taka z krótkimi rêkawami wa¿y dok³adnie 11kg (ma 120cm w klacie)
No ja w³asnie mam tak± sam± kolcza 10/2 jak Ty. Wiêc chyba t± kolejna co chce robiæ 1.6/6 to nie jest zbyt dobry pomys³. No có¿ postaram siê zdobyæ drut 1,8 i zrobiê sobie 1.8/8. Dziêkujê wszystkim serdecznie za pomoc.
1.8/8 równie¿ bêdzie za ciê¿ka. Polecam 1.6/8.
Ja te¿ polecam 1.6/8 sam tak± mam , bardzo ³atwo siê plecie , i jest mobilna ,nie za ciê¿ka i bardzo wygodna.
A nie lepiej kó³ka 8mm i drut 1,0 lub 1,2 mm sprê¿ynowy? Na pewno bêdzie co najmniej o 1/4 l¿ejsza.
Death-wish - id±c tym tokiem my¶lenia polecam 9mm, drut 1mm, nitowane ogniwa.
Ostatnio próbowa³em robiæ kó³ka do nitowania, i maj±c jedynie m³otek, kowad³o, i przerobiony punktak sz³o mi do¶æ sprawnie jak na nowicjusza- polecam wszystkim!!.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.