Miejsce manewrów zamek Bêdzin
Data: 6 i 7 GRUDNIA 2008 r.
Wymagania:
- przywozimy pierwszy garnitur sprzêtu (dlaczego dowiecie siê na miejscu).
- parê groszy na zbiórkê za nocleg i ¿arcie które zrobi nieoceniona Babcia.
-10 z³ sk³adki (czy bêdziemy j± pobieraæ, czy nie, zale¿y od was ) na Wschód, czyli bêdziemy lub nie zbieraæ pieni±¿ki na wizy lub dorzucenie siê do przejazdu dla Wschodu na Grunwald (przypominam ¿e na Izborsk mieli¶my dostaæ 3 tys. dolców za autokar).
Program zostanie podany pó¼niej wiadomo przyjazd, trening, wyjazd.
Wszyscy zainteresowani projektem Wo³ka bêd± mogli sobie tak¿e poszaleæ ale to nale¿y ju¿ do Wo³ka.
Datowania jak zwykle nie ma sprzêt ma byæ historyczny i bezpieczny (to siê naprawdê nie wyklucza) Wszystko ustalimy na miejscu ; spotkanie "integracyjne" w karczmie Komesa na zamku.
PS- ¿ali, ¿e termin nie pasuje nie przyjmujê; zawsze komu¶ pasuje lub nie pasuje, po to jest miesi±c ¿eby sobie jako¶ sprawy u³o¿yæ; w przypadku bardzo niewielkiej grupy chêtnych mo¿liwe jest odwo³anie manewrów ( musicie zrozumieæ ¿e Bêdzin siê nalata i naza³atwia ) wiêc zg³aszaæ siê ju¿ teraz.
Nastêpne manewry najprawdopodobniej dopiero w styczniu.
Akurat 6. mam egzamin w Katowicach ale zaraz po nim bêdê na miejscu .
My¶lê, ¿e dam radê siê pojawiæ. Wybiera siê kto¶ jeszcze z Pomorza??
Czêstochowa przyjedzie w sile 4 walcz±cych.
mo¿e i my sie turniejowozem tam kopniemy...
ja w sobote rano powinienem dotrzec... przynajmniej taki jest plan...
No raczej te¿ bêde. Jakie s± warunki noclegowe?
Dla Ciebie hotel ***** i pokój z Babci±
Manewry jak zwykle pod zamkiem. Imprezujemy w karczmie na zamku ( podobnie posi³ki w ci±gu dnia ). Babcia przygotuje jedzenie. Noclegi w salach w o¶rodku kultury. Na miejscu od ka¿dego bêdziemy zbierali sk³adkê 10z³ ( kasa na noclegi i ¿arcie ). Sprzêt bedzie mo¿na zabraæ do o¶rodka lub zostawiæ te¿ w naszej zbrojowni na zamku.
Mo¿ecie przyje¿d¿aæ ju¿ w pi±tek wieczorem.
von Reihl (Opole) stawi siê w sobotê z rana w sile minimum 3 zbrojnych. Jeszcze pracujemy nad powiêkszeniem frekwencji.
Pozdrawiam.
kraków juz szykuje sprzet
No jestem znowu na freha
co¶ mnie tu dawno nie by³o. Ja oczywi¶cie te¿ siê zjawie - jeszcze nie wiem jak, ale siê zjawie.
CYTAT
Co to w³asciwie znaczy...jestem z Widzewa i nie rozumiem Twojego slangu:).
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 22:20 12.11.2008)
CYTAT
Co to w³asciwie znaczy...jestem z Widzewa i nie rozumiem Twojego slangu:).
ODP: to znaczy, ¿e np. P³azik nie powinien biegaæ w swoich "skórzanych sarnich p³atach", tylko w tym w czym chce walczyæ i to pokazaæ.
PS. przykro mi ¿e £uko³ow sci±³ ci koñcówkê.
CYTAT
ODP: to znaczy, ¿e np. P³azik nie powinien biegaæ w swoich "skórzanych sarnich p³atach", tylko w tym w czym chce walczyæ i to pokazaæ
Czyli taki sprzet, w którym normalnie walczymy tak?
CYTAT
PS> przykro mi ¿e £uko³ow sci±³ ci koñcówkê
jak± koñcówkê?
ODP: na pytanie 1 tak.
ODP: na pyt. 2 -t± co ci siê majda miedzy nogami, osobi¶cie nie sprawdza³em ale skoro jeste¶ ju¿ z Widzewa to tam tylko takich przyjmuj±
No, Panowie - wolnego.
Marcinie, siê nie czepiaj, bo co to jest "pierwszy garnitur" to sobie mo¿esz sprawdziæ w Googlach...
A ua niech siê skoncentruje na pisowni (ju¿ Ci nie¼le idzie), a ³apki precz od Waszkielisowego tentego. A poza tym a nu¿ Marcin jest Gruzinem? A Gruzinom majta siê poni¿ej pasa wy³±cznie sztylet (bo tamto zawsze stoi)...
Chyba ¿e chodzi³o o takie co¶ na "k" z ¿o³êdziem na koñcu... czyli Koñcówkê paska
Od nas bêdzie prawdopodobnie 2
Chcia³bym siê dowiedzieæ czy manewry s± nadal aktualne bo nie wiem czym mam trzymaæ wolne w pracy.
rzeczywi¶cie temat trochê os³ab³.
ja nie przyjadê, ale jest parê osób co siê wybiera.
s± aktualne
patrz±c na zg³oszenia wcale nie bêdzie tak ma³o osób, je¶li dopisze po³udnie to wyjdzie spora grupa ; pomijaj±c fakt ¿e Bêdzin ma³y nie jest
A o której godzinie mamy byæ bo nikt nic nie wie ??????
no fakt przeoczenie z godzin± startu
Zaczynamy o 11-12 wszyscy maj± byæ gotwi na placu nie zapominajmy ¿e ciemno robi siê o 15 -16
z tym ¿e godzina 12 to ju¿ æwiczenia po rozgrzewce i przegl±dzie opancerzenia.
mo¿e wcze¶niej zacznijmy.
zacz±c mo¿emy wcze¶niej kwestia ustalenia dok³adnej (minmalnej ) godziny przyjazdu wystarczy, ¿e uczestnicy bêd± gotowi na zabwê o wyznaczonej godzinie i na która przyjadê do Bêdzin ( ci co maj± najbli¿ej z regu³y s± na miejscu ostatni )
Mo¿emy zaproponowaæ ¿e na miejscu jeste¶my o 9:30
tylko niech wypowiedz± siê ludziska jak i o której bêd± to pierwsze primo
drugie primo : Wo³ek wiem ¿e dla ciebie to mo¿e byæ dziwne ale s± tacy co po dwóch godzinach zajêæ w blaszkach plus dodtakowe twoje pojedynki mog± byæ padniêci
; czyli mówi±c poludzku trzy godziny to max zajêæ
W jednym wypadku masz ca³kowit± racjê manewry s± po to aby wyko¿ystac maxymalnie czas na trening nie na pogaduchy; a zaczynaj±c æwiczyæ wcze¶niej mo¿na zrobiæ przerwê lub dwie przerwy
PS. Wo³ek podejmiesz siê przeprowadzenia rozgrzewki ( "streczing" ) ??
moze byc ta 9-10. mnie wsio ryba byle by bylo solidarnie, a nie jak ostatnio- ze czesc jest o np 10 i czeka na czesc ktora dojedzie o 11 i siedzi godzine oi zastanawia sie co ze sob± zrobiæ.
pamietajmy tez, ze jak zwykle bêdzie la³o, bedzie mokro i b³otno - jak to w bedzinie:P
Opole o 9 z rañca bedzie na miejscu
CYTAT(Gregorius9 @ 15:00 01.12.2008)
moze byc ta 9-10. mnie wsio ryba byle by bylo solidarnie, a nie jak ostatnio- ze czesc jest o np 10 i czeka na czesc ktora dojedzie o 11 i siedzi godzine oi zastanawia sie co ze sob± zrobiæ.
pamietajmy tez, ze jak zwykle bêdzie la³o, bedzie mokro i b³otno - jak to w bedzinie:P
Jakby w Byczynie by³o du¿o lepiej... brak b³ota i deszczu....
ale mimo wszystko nie kraczmy na temat pogody, niech pozostanie jeszcze ten cien nadzieji :p
W razie czego Gregor odtañczy taniec odpêdzaj±cy deszcz... bo to on zacz±³!
jutro wrzucê ile osób z Mazowsza bêdzie jechaæ. pozdroxy.
hmm, no to juz po...przynajmniej po dzisiejszaj czê¶ci...
nie pada³o, to fakt
wiecej napisza bardziej aktywni uczestnicy, ja sie chcialem tylko przyznac do pomy³ki- w bêdzinie jednak nie zawsze pada...
Manewry z perspektywy widza moim zdaniem bardzo udane: pogoda dopisa³a, by³o gdzie powalczyæ, gdzie siê ogrzaæ, czym siê ogrzaæ
gdzie siê kimn±æ, a Babcia jak zwykle odwali³a kawa³ dobrej roboty -
wielkie podziêkowania Bêdziniakom za organizacje. Mam wyrzuty, ¿e nie bra³em czynnego udzia³u, ¿e pojecha³em tylko na chlañsko, ale moje rekonstruowane wiêzad³o w kolanie karze mi jeszcze z tym poczekaæ
Dziêki tak¿e Siwemu, gdyby nie jego 10z³ to nie wiem co by siê dzia³o
na bohurtowym podforum- nowy temat. mysle ze interesujacy...
mo¿e sie nie myle
Dziêki wszystkim za dobr± zabawê a specjalne podziêkowania nale¿± siê Bractwu Bêdziñskiemu za go¶cinê. Chcia³bym te¿ podziêkowaæ Gregorowi za pomoc w dotarciu w momencie gdy nam pad³a skrzynka biegów w po³owie drogi (no i oczywi¶cie D¿umie). Do zobaczenia na nastêpnych manewrach.
Ja równie¿ do³±czam siê do podziêkowañ a zw³aszcza Bêdziniakom za wspania³e gospodarzenie oraz P³azikowi za poprowadzenie manewrów, oraz oczywi¶cie Hubertowi za to ¿e mnie ze sob± zabra³.
Jeszcze raz dziêkujê wszystkim za wspóln± zabawê i pozdrawiam
Tomeczku ... ACH TA POGODA
...
Wspaniale by³o na chwile oderwaæ siê od pracy i znowu Was spotkaæ. Co tu du¿o pisaæ w Bêdzinie nie mo¿e byæ ¼le
... nie najgorsza frekwencja, sporo treningu, a na koñcu pyszne babcine jad³o na które nawet ja nie uczestnicz±cy w biesiadzie siê za³apa³em
Oby tak czê¶ciej
THX
a ja chcia³bym podziêkowaæ przede wszystkim Siwemu za sponsoring imprezy - bez Ciebie nic by nie by³o
Poza tym ca³ej reszcie za fajn± zabawê, Soczkowi za podarte majtki, Komesowi za trzymanie tego wszystkiego w kupie, no ju¿ nie wspominaj±c o Babci dziêki której by³o do czego waliæ Robercikow± Tequillê
Ale sie zrobi³o s³odko
To ja te¿ muszê podziêkowaæ. Wam wszystkim za wspania³e prezenty w postaci solidnych gongów na miko³aja, za przyjazd i wspóln± zabawê na treningu i wieczorem.
Szczególne podziekowania dla trenera P³azika za ¶wietne poprowadzenie manewrów, Wo³ka - za karimatê i colê
, no i oczywiscie najwieksze dla naszego dobroczyñcy Siwego za sponsoring imprezy.
Obieca³em wpisaæ go na listê. Oto ona:
Sponsorzy manewrów buhurtowych w Bêdzinie:
1. Siwy
Na koniec chcia³bym powiedzieæ, ¿e wspania³a pogoda to potê¿ny cios wymierzony w oszczerców twierdz±cych, ze w Bêdzinie zawsze leje.
Dziêki Wszystkim za ¶wietn± zabawê i wsyzstkie gongi które uda³o mi sie zebrac tego dnia, by³o naprawde wypas, Bêdzin po raz kolejny popisa³ siê go¶cinnosci± ;]
a Babcia jak zwykle zrobi³a pyszne ¿are³o ;]
Ale najwiekszy szacun dla SIWEGO którego sponsoring zagwarantowa³ nam imprezê i ubaw na ca³± noc i jesli tak ma byc czêsciej to tez chêtnie siê wpisze na jak±s liste
http://www.tomex.kom.pl/images/pieniadze/b...owe/n10zl_a.jpg
Serdeczne podziêkowania dla Igora, wszyscy wiedz± za co
Pozdrawiam Siwy
Dziêki za bicie, picie i ca³± resztê. Tomko - karimate i kole Ci wybaczam, nawet sie ciesze, ¿e mog³em sprawic Ci tym rado¶c ale chrapania na pewno Ci nie zapomne!!! Na przysz³osc proponuje izolowac uczciwie spi±cych od chrapaczy bo inaczej rodzi to wiele frustracji.
Jak na impreze za dyche bylo naprawdê fajnie:).
Ja równie¿ chcia³bym podziêkowaæ wszystkim którzy byli na manewrach za ¶wietna zabawê, Babci oraz ca³emu Bêdzinowi za go¶cinê P³aikowi za prowadzenie manewrów i oczywi¶cie naszemu wspania³emu sponsorowi Siwemu
¿eby nie by³o, Siwy pamietaj ¿e zgodzi³e¶ siê oddaæ nerke za dyche
Filmy z manewrów:
http://pl.youtube.com/user/Giro04CYTAT(agresiva56 @ 15:28 08.12.2008)
Serdeczne podziêkowania dla Igora, wszyscy wiedz± za co
Pozdrawiam Siwy
Siwy
ca³a przyjemno¶æ po mojej stronie...
Wo³ek
ciesz siê ¿e u was jeszcze Babcia nie spa³a... we dwoje z Tomkiem stanowi± niepowtarzalny nocny duet
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.