Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Kobieta Wikingów
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Ludzie i spo³eczeñstwo
Sol
Hej, chcia³abym wiedzieæ wszystko o dodatkach codziennych i od¶wiêtnych (tj np gdzie zdobyæ krój kaptura wikiñskiego, co nosi³y na g³owach, jaki kszta³t powinna mieæ torba skórzana, jaka bi¿uteria i takie tam smile.gif )

Je¿eli chodzi o strój to mniej wiêcej wiem, te dodatki s± na razie dla mnie niewiadom±... a je¶li siê da to mo¿e byæ nawet literatura- nawet chyba lepiej ¿eby tak by³o tongue.gif
W mojej dru¿ynie w wiêkszo¶ci kobiety s± s³owiankami, ja siê upar³am na "bycie wikingiem" (skoro mam wybór to czemu nie tongue.gif ) Interesuje mnie wczesne ¶redniowiecze, tak miêdzy X a XIII wiekiem.

Help me plisssssssssssssss icon_mrgreen.gif

PS. je¶li temat jest na forum, to z góry przepraszam za powtarzanie siê smile.gif
Viator
CYTAT
Hej, chcia³abym wiedzieæ wszystko o dodatkach codziennych i od¶wiêtnych (tj np gdzie zdobyæ krój kaptura wikiñskiego, co nosi³y na g³owach, jaki kszta³t powinna mieæ torba skórzana, jaka bi¿uteria i takie tam )

Je¿eli chodzi o strój to mniej wiêcej wiem, te dodatki s± na razie dla mnie niewiadom±... a je¶li siê da to mo¿e byæ nawet literatura- nawet chyba lepiej ¿eby tak by³o
W mojej dru¿ynie w wiêkszo¶ci kobiety s± s³owiankami, ja siê upar³am na "bycie wikingiem" (skoro mam wybór to czemu nie ) Interesuje mnie wczesne ¶redniowiecze, tak miêdzy X a XIII wiekiem.

Help me plisssssssssssssss

PS. je¶li temat jest na forum, to z góry przepraszam za powtarzanie siê
Oczywi¶cie ¿e jest: Wikingowie - strój kobiecy w dziale Stroje - ¦redniowiecze wczesne. Tu masz link:

http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6259

Poza tym masz osobne fora analogiczne do Freha, po¶wiêcone erze wikiñskiej ¶redniowiecza, przede wszystkim Hallê:

http://halla.mjollnir.pl/index.php

Ten temat oczywi¶cie zamykam. Ludzie i spo³eczeñstwo to zupe³nie nieodpowiedni dzia³ na taki w±tek.

Mod. Andrzej / Viator
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.