Nie jestem pewien, ale dawno dawno temu na Freha by³a mo¿liwo¶æ klikniêcia w "Zobacz posty z ostatnich: 12h - 24h - 48h - 72h", czy jako¶ tak. Takie co¶ by³oby bardzo przydatne, mam takie co¶ na innym forum i korzystam gdy ogl±daj±c posty od ostatniej obecno¶ci na forum ³±cze mi padnie, albo co¶ tam przeoczê.
Czy by³aby mo¿liwo¶æ dodania takiej funkcjonalno¶ci na naszym forum?
ja zawsze u¿ywam "zobacz nowe posty"
pokazuje posty od ostatniej wizyty
dziêki temu nie muszê ¶migaæ po ca³ej fresze tylko zagl±dam tam gdzie siê co¶ dzieje
Indarze, z ust mi to wyj±³e¶!!!
Mateuszu, ja te¿ u¿ywam, ale w³a¶nie w tym problem ¿e np. w chwili kiedy nie masz czasu na d³u¿sze posiedzenie a zobaczysz ¿e dosta³e¶ wa¿n± PW, wchodz±c tylko do komunikatora ¿eby j± odczytaæ i wychodz±c ponownie tracisz raz na zawsze mo¿liwo¶æ sprawdzenia co przyby³o od PRZEDOSTATNIEGO juz teraz logowania. To samo, je¶li Ciê przypadkiem wyloguje z Forum. A jako moderatorzy mamy obowi±zek przynajmniej przekartkowaæ zawarto¶æ - co normalnie zajmuje ¶rednio 15 minut dziennie, je¶li nie ma potrzeby interwencji ani nie znajdzie siê nic osobi¶cie interesuj±cego. Natomiast tak jak teraz, w razie "awarii" cz³owiek jest zmuszony wchodziæ kolejno w ka¿dy dzia³ i podforum, i zajmuje to ju¿ godzinê... Efekt jest taki, ¿e wystrzegam siê wchodzenia na Forum, np. ¿eby tylko co¶ sprawdziæ, i ca³a idea bazy wiedzy historycznej staje pod znakiem zapytania.
Jest to wiêc bardzo istotna dysfunkcjonalno¶æ, chocia¿ najbardziej odczuwalna w³a¶nie przez moderatorów
Witam
Na niektórych forach po wyszukaniu tematów w których pojawi³y siê posty od ostatniej wizyty (na FREHA "zobacz nowe posty") klikniecie na temacie przenosi do pierwszego nieczytanego postu. Tu, na FREHA, takie klikniêcie przenosi do pierwszego postu w temacie i jedyn± metod± jest u¿ycie "ostatni post:" i cofanie siê. Przy aktywnych tematach, w których przybywa dziennie kilkana¶cie postów jest to spore utrudnienie.
Czy nie da³o by siê zaimplementowaæ takiej funkcjonalno¶ci?
Z powa¿aniem
Julko
CYTAT
Na niektórych forach po wyszukaniu tematów w których pojawi³y siê posty od ostatniej wizyty (na FREHA "zobacz nowe posty") klikniecie na temacie przenosi do pierwszego nieczytanego postu. Tu, na FREHA, takie klikniêcie przenosi do pierwszego postu w temacie i jedyn± metod± jest u¿ycie "ostatni post:" i cofanie siê. Przy aktywnych tematach, w których przybywa dziennie kilkana¶cie postów jest to spore utrudnienie.
Czy nie da³o by siê zaimplementowaæ takiej funkcjonalno¶ci?
Ale¿ jest, tylko mo¿e nieco trudna do wychwycenia. Zamiast w tytu³ tematu nale¿y klikaæ w takie niedu¿e "co¶" po lewej stronie. I dostajemy ostatni nieczytany.
No tak, gapa ze mnie... Dziêki!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.