Witam!
Ja te¿ waham siê przed zakupem tej pozycji, i chcia³bym siê dowiedzieæ czy pomo¿e mi chocia¿by w wykonaniu lepszych strza³. Wiedza u Jankowskiego jest ok, ale zale¿y mi te¿ na paru szczegó³ach, np. wklejki do stopek z rogu. Wiem ¿e Jankowski j± opisa³ ale mnie interesuj± szczegó³y (pewnie jak ka¿dego strza³oroba
)
CYTAT(ET @ 00:01 18.11.2008)
Witam.
Bardzo bym prosi³ forumowiczów, którzy mieli do czynienia z ksi±¿k±, aby tu trochê szerzej napisali na temat jej tre¶ci. Chcia³bym wiedzieæ czego dok³adnie dotyczy, bo po ostatnim zakupie 'w ciemno' drugiej ksi±zki Jankowskiego by³em bardzo rozczarowany. Teraz chcia³bym ¿eby by³ to bardziej ¶wiadomy zakup. Jak przyczyta³em wy¿ej, w ksi±¿ce mo¿na znale¼æ informacje na temat wytwarzania ³uków, tak? Czym ró¿ni siê to od tego co napisa³ Jankowski? Jak siê domy¶lam, jest to raczej poradnik 'know-how' ni¿ naukowe pastwienie siê nad tematem? No i literatura. Czy jest za³±czona jakas bardzej obszerna bibliografia, czy te¿ jest potraktowana po macoszemu jak w Jankowskim?
Ja pod³±czam siê do zapytania o ró¿nicê jaka przedstawi³ ET'i. A poza tym jestem w takiej samej sytuacji jak on. Kupi³em drug± pozycjê Jankowskiego i okaza³o siê ¿e to jest tylko upgrade starej. Zreszt± nowe informacje w ogóle mnie nie interesuj± (np. kusza wspó³czesna). Ale jednak cieszê siê ¿e j± mam, bo to niestety rodzynek na polskim rynku ³ucznictwa historycznego
Pozdrawiam
Chaos