Poszukujê do¶æ precyzyjnych informacji do pracy nt. "Naczynia klepkowe jako rzemios³o miejskie" oraz samego opisu bednarstwa, ponadto wytwarzania pota¿u i wêglarstwa.. Nie mogê tego nigdzie znale¼æ. Z góry dziêkujê za pomoc!
Vlasta
Barnycz-Gupieniec Romana "Naczynia drewniane z Gdañska w X-XIII wieku". £ódzkie Towarzystwo Naukowe, £ód¼ 1959 - my¶lê, ¿e tam mo¿esz znale¼æ jakies informacje na interesuj±cy Ciê temat.
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Owka ... masz zly dzien czy jak ? Co Cie ugryzlo ?
Z jednym sie zgodze ... Dr popelnil samobojstwo jezykowe, i powinno sie go naklonic do zmiany sformulowania tematu.
Bednarstwo to moja pasja. Korzystaj dowoli z bazy danych wyrobow bednarskich prfzez wieki ktora kiedys popelnilem.
Gdzies mam artykuly ktore szukasz. Postaram sie je znalezc i zeskanowac.
Muæ
Dziêkujê ¶licznie za pozytywny odzew! Ju¿ my¶la³am, ¿e stali u¿ytkownicy nie pa³aj± chêci± rozmowy z "nowymi". Na pewno mi siê to przyda :] Pozdrawiam!
ZabiGrod
Drogi Asellio, Czy równie¿ praktycznie pasjonujesz siê bednarstwem? Chcê nauczyæ siê robiæ drewniane beczki. Dziêki za linki we wspomnianej bazie danych. U mnie na wsi pod Warszaw± mo¿naby stworzyæ o¶rodek edukacyjny dawnych rzemios³.