Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: FECHTSCHULE GDAÑSK Historia
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka
Aion
Zebra³o siê trochê materia³u przez ten czas, wiêc postanowi³em go posklejaæ.
Efekty tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=wLkapR2biHA

lepsza wersja (58 MB) tutaj:

http://www.mediafire.com/?y0cwfla09hm

Co my¶licie?
Demoniq
Ja mysle ze ten na YouTubie nie da sie ogladac... za maly i splaszczony
Józek z Gdañska
Bomba ... szczegolnie to kolano + rzut (2:55) icon_mrgreen.gif
Aion
CYTAT(Józek z Gdañska @ 16:54 06.09.2008) *
Bomba ... szczegolnie to kolano + rzut (2:55) icon_mrgreen.gif

Kolanko zapodawa³ w³a¶nie Demoniq ;)
Marcin Waszkielis
Fajowe. Niez³e jest to ciêcie ¶winiaka. Mo¿na okre¶liæ w jakim stopniu ¶winia odzwierciedla cia³o cz³owieka. Znaczy czy efekt przy ataku na ludzkie zywe cia³o by³by podobny? Wiem, ¿e raczej nie próbowali¶cie albo mo¿e kto¶ zbada³ to metodami naukowymi smile.gif.
Demoniq
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 20:32 07.09.2008) *
Wiem, ¿e raczej nie próbowali¶cie albo mo¿e kto¶ zbada³ to metodami naukowymi smile.gif.

W "Pogromcach Mitow" mowili kiedys, ze twardosc kosci swiniaka jest bardzo zblizona do kosci ludzkich.
Nie pamietam zeby wspominali o skorze i miesniach ale mi sie wydaje, ze wiecej miecha ma swiniak niz czlowiek i jesli juz, to wlasnie przez tego pierwszego ciezej byloby sie przebic. A jak widac - ciezko nie bylo...
grzdacz
G³ówna ró¿nica pomiêdzy ¶wink± a cz³owiekiem polega raczej na tym ¿e ten ostatni rzadko biega na golasa i trzeba go by³o poci±æ w ubranku. icon_cool.gif
Demoniq
Jak najbardziej ;)

Mi sie wydaje ze taki przykladowy dublet to raczej nie zmienilby w znacznym stopniu polozenia osobnika cietego. Jesli juz to moze bardziej by go chronil przed cieciami "z przylozenia".
Ale ja nie jestem zadnym ekspertem wiec moge chrzanic ;)

Moze Aion by sie wypowiedzial... ?
Marcin Waszkielis
No mnie to ciekawi, moze po¶wiêæcie kiedy¶ kawa³ek we³ny. Wydaje mi siê, ¿e jednak ubranie mog³oby sporo zmieniæ.
Mateusz z Grójca
zreszt± ¿ywy cz³owiek nie czeka³by wystawiaj±c boki na cios tak jak to zrobi³ ¶winiak tongue.gif
Feniks
Fajny filmik.

Szczególnie to kolanko i uderzenie g³owic±, którego nie by³o...

Rozwijajcie siê dalej.
chaos-opole
filmik bardzo fajny i fajnie zrobiony
robert w. Wielki
Uwa¿am, ¿e to niez³a reklamówka Waszej grupy!-mi sie podoba clap.gif
Demoniq
No szkoda tylko, ze Jan robil wszystko na jednych ustawieniach i czesc materialu jest splaszczona

Ale wybaczamy mu, bo wierzymy, ze sie poprawi ;)
Kirian
No bardzo mi sie podoba muzyka!:)
z 2/3 fajne akcje, reszta raczej kiepska,...
za malo walki mieczem (rozumiem ze feder i traci miecz na wartosci gdy nie czuc jego mocy no ale...) a za duzo przepychania,
masa b³edow w chodzeniu na nogach- co dla mnie jest podstaw±- cwiczycie to ale w walce na filmie juz tego nie widac...
podzielony film na lata wiec za 2/3 lata juz bedzie ladnie:)
a do Szymona szacunek! jedna z niewielu osob ktora w walkach turniejowych(w zbroi) stosuje(stara sie) prawidlowe techniki walki mieczem a nie ordynarnego pa³owania

pozdrawiam i zycze owocnej pracy
Narmot
wa¿ne ¿e by³o to niezwykle soczyste i wymowne zdanie:

"Dobra Jan, napierdalaj"

Ucieszy³o mnie tak samo jak ca³a reszta filmiku.
Aion
Dziêki ch³opaki ;)

Jakie b³êdy w pracy nóg siê powtarzaj±, Kirian?
Czy uwa¿asz ¿e rzuty, rozbrojenia, przechwyty nie s± czê¶ci± walki mieczem?
Gwynblade
Film super, ale najlepszy by³ ten z lipca. icon_mrgreen.gif
Demoniq
CYTAT(Aion @ 19:19 09.09.2008) *
Jakie b³êdy w pracy nóg siê powtarzaj±, Kirian?
Czy uwa¿asz ¿e rzuty, rozbrojenia, przechwyty nie s± czê¶ci± walki mieczem?

Aion Ty sie nie rzucaj tylko sluchaj konstruktywnej krytyki ;]

Kirian:

Tak calkiem powaznie... Jan chyba specjalnie wrzuca do filmikow "lamerskie" lub po prostu zwyczajne akcje bo zle sie czuje jak "za dobrze" wypadamy :P
£ukasz P³aza
Bardzo fajny filmik - czy¿by¶my ogl±dali narodziny nowej sztuki walki (w³a¶ciwie odrodzenie, ale co tam) Jan, bêdziesz guru dla przysz³ych pokoleñ ("a ja to kiedy¶ dosta³em zorna od samego obermestre sensei Jana Chodkiewicza. Uci±³ mi rêkê razem z mieczem - ale ju¿ siê zagoi³a" tongue.gif)

Mi siê w³a¶nie podoba du¿o walki w zwarciu. Z obserwowanych przeze mnie walk wynika ¿e 1/3 1/4 technik tak siê w³a¶nie koñczy (wiadomo te¿ oczywi¶cie ¿e do high lighte'ów wrzuca siê najefektywniejsze akcje)

A co do ubranka - mnie kiedy¶ bluza wojskowa i sweter uchroni³y przed pchniêciem no¿em (prawie - zosta³a ma³a blizna). Ale i tak robi na mnie wra¿enie to ciêcie - widzia³em testcuty zachodnich armowców, te¿ na ¶winiach i im to jako¶ nie idzie tak dobrze (no ale Jan ma za sob± d³ug± tradycjê polskich koksów i pewnie ze 45cm w bicepsie tongue.gif )
Tomaszek
ale mniodne... mniam mniam smile.gif a propos ¶wini - pierwsze testy balistyczne robiono na ¶winiach (znaczy ¿e tak powiem przestrzeliwano je smile.gif ;D ) zanim zast±piono je blokami ¿elatynowymi, wnioskujê wiêc ¿e swinka mo¿e chyba udawaæ cz³owieka smile.gif

jeeeeju ciecie swini mnie po prostu uwiod³o... nareszcie :D smile.gif po prostu supe³ supe³...

powodzenia w dalszej walce smile.gif
no iczekam na wiêcej :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.