Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: D³ugi miecz - Wroc³aw ARMA-PL
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Piotr25
Witam

Z dniem 01.09.08 rusza nabór do sekcji d³ugiego miecza wg. tradycji niemieckiej we Wroc³awiu.

Program treningów obejmuje:

-Blossfechten ( Sigmund Ringeck)
-Halbschwert ( Martin Hundsfeld)

UWAGA : Ka¿dy uczestnik treningów po 3 mc bêdzie zobligowany do wst±pienia w szeregi ARMA-PL. Nie bêdzie mo¿liwo¶ci cwiczenia jako tzw. nie zrzeszony.

Miejsce treningów: Browar Mieszczañski ul. Hubska/Wroc³aw
Niedziela godz 10:00- 13:00

Kontakt oraz dodatkowe informacje :
Piotr Marchlik ARMA-PL/FEDER/Freifechter Wroc³aw
Tel: 601999913
Email : KOL4@poczta.wp.pl
Gwynblade
A kiedy ruszaj± treningi grupy w³oskiego d³ugiego miecza we Wroc³awiu? Wie kto¶ mo¿e ? icon_mrgreen.gif
Gwynblade

Mam pytanie co do niemieckiej szko³y d³ugiego miecz we Wroc³awiu w jakie dni i od której do której s± treningi ?? tongue.gif
Piotr25

Co do sk³adek cz³onkowskich, cz³onkostwa i ludzi z zewn±trz - nie ja ustalam zasady ale muszê ich przestrzegaæ - poza tym w innych dyscyplinach tak¿e istniej± federacje, kluby itp - tylko ¿e tam deklaruj±æ chêæ uczestnictwa w treningach jednocze¶nie godzisz siê na przynalezno¶æ do klubu/federacji i ska³adka cz³onkowska czesto mo¿e byæ wliczona ju¿ w op³atê treningow±. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Nie ma co siê o to spieraæ tylko trzeba siê z tym pogodziæ smile.gif
Piotr25
Witam

Informuje i¿ przed³u¿amy nabór do sekcji d³ugiego miecza wg. tradycji niemieckiej we Wroc³awiu.

Program treningów obejmuje:

-Blossfechten ( Sigmund Ringeck)
-Halbschwert ( Martin Hundsfeld)

UWAGA : Ka¿dy uczestnik treningów po 3 mc bêdzie zobligowany do wst±pienia w szeregi ARMA-PL. Nie bêdzie mo¿liwo¶ci cwiczenia jako tzw. nie zrzeszony.

Miejsce treningów: Browar Mieszczañski ul.Hubska/Wroc³aw
Niedziela 10:00 - 13:00

Kontakt oraz dodatkowe informacje :
Piotr Marchlik ARMA-PL/FEDER
Tel: 601999913
Email : KOL4@poczta.wp.pl
Jaros³aw z Ma¶lic
witam

mam pytanie odnosnie treningow...czy na treningach bedzie potrzebny miecz rekawice plytowe przeszywa helm itp czy najpierw drewienko a dopiero pozniej jakies sparingi w zwarciu na ostro?

juz jakis czas macham poltorakiem ale zaczyna mi to nie wystarczac bo chcialbym sie czegos naprawde konkretnego i fajnego nauczyc gdyz jestem goracym zwolennikiem walki bronia 2-reczna

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.