Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Przyczepienie nogawic do nóg
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie - porady techniczne
Owczar
Czy mog³ by kto¶ powiedziec, dac fotki jak siê przyczepia nogawice kolcze do nóg ?
Jacob
Witaj

http://www.freha.pl/lofiversion/index.php?t8038.html

Tutaj mo¿esz znale¼æ potrzebne Ci informacje (w pierwszym po¶cie powinno byæ jak siê przyczepia³o nogawice kolcze)

Pozdrawiam
Owczar
a posiada ktos moze jakies zdjecia ?
Zygfryd z Nienacka
Jak przymocowaæ nogawice aby czuæ siê wygodnie? Próbowa³em ze swoimi, krzy¿uj±ce siê rzemienie z tu³y i rzemieniem do paska. Kiedy wstajê nogawice tak ci±gn± za pasek, ¿e po chwili pojawia siê mrowienie w piêtach, cierpn± nogi ; ). Czy mo¿e nogawice maj± trzymaæ siê g³ównie na nogach, ciasno ¶ci¶niête rzemieniami a rzemieñ do paska ma je tylko lekko przytrzymywaæ aby nie opada³y? czy nogawice musz± byæ u góry zakoñczone trójk±tem czy mo¿e byæ to taki kwadrat poprostu.

nie mam na nich skór
tak zrobi³em ze swoimi nogawicami... nie da siê uj¶æ.
Igor z Bêdzina
Masz dwie opcje.
Po pierwsze gacnik, czyli co¶ w rodzaju bardzo szerokiego pasa, ale nie jestem pewien jak z tym wygl±da w XIII wieku, wiem, ¿e istnieje co¶ takiego pod koniec XIV wieku.
Druga opcja wi±zanie ich do przeszywanicy.
Zapinanie paskami na nogach zdaje siê te¿ jest dopuszczalne ale nie mo¿esz przesadziæ do zatamujesz przep³yw krwi w nogach. Tego ostatniego nie jestem w 100% pewien.
Borg
wi±zanie do przeszywanicy w XIII nie ma niestety potwierdzeñ...gacnik "cywilny" jeden siê zachowa³ w Hiszpanii wiêc prêdzej
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.