Nowo mianowany Kasztelan na zamku w Inow³odzu (Ojciec Franciszek) zaprasza na uczt± Kasztelañsk± po³aczon± z manewrami które odbêd± siê w dniach 19-21 wrzesieñ . Impreza ma charakter integracyjny . Do dyspozycji ogromne pole namiotowe na terenie tamtejszego mosiru , le¿±cego nad sam± Pilic± . Zapewnione pe³ne wy¿ywienie + picie . Serdecznie zapraszamy wszystkie grupy w przedziale XIII - XV w .
Potwierdzenia przybycia (bractwo +ilo¶æ osób) na email:
pharmasone@gmail.com
[edit]
Ze wzgledu na to ¿e impreza jest opisana jako manewry musze poinformowac :
Odbeda sie cztery konkurencje (szczegó³y ni¿ej) w ka¿dej z nich do wygrania srebrny pier¶cieñ kasztelana .
no kurde jasne...
wybudujcie tam stacjê PKP, proszê...
ech, nawet je¶li mnie nie bêdzie, to napiszê coby zachêciæ - ³adnie tam jest, naprawdê, miejsce ¶liczne, rzeka, zabytki, ludzie weseli i mili, wybraæ siê warto (to niedaleko Spa³y)
Na pewno jest przystanek autobusowy . Ja tam nie widzê problemu .
W inow³odzu jest przystanek pks
Dla zainteresowanych mapka nadmienie tylko ze Inow³ódz lezy 60 km od £odzi niedaleko Tomaszowa Mazowieckiego
http://mapy.eholiday.pl/mapa-inowlodz-inow...mazowiecki.html
mój problem numer jeden ma lat dwa, owsiki w zadku i zerowy poziom lito¶ci
a w zasadzie powinnam zacz±æ od problemu, numer w tym wypadku dwa, natury "zwrotnej" pojawiaj±cego siê w komunikacji innej ni¿ torowa (¿eby daleko czyjej¶ czapki nie szukaæ
)
w PKS wierzê, co mam nie wierzyæ
Mi brak pkp nie stoi na przeszkodzie
Je¶li tylko nie zatrzyma mnie przeprowadzka albo jakie¶ uniwerkowe sprawy , to chêtnie przyjadê
Mam nadziejê , ¿e mnie chcecie
Pewnie ¿e chcemy kole¿anki zabierz :P
Witam
Z pobliskiego Tomaszowa te¿ siê dwóch zbrojnych pojawi. Co prawda ciuchy i sprzêt datowany mamy na lata osiemdziesi±te XIV wieku (INTERREGNUM), ale my¶lê, ¿e nie stanowi to problemu.
W zwi±zku z imprez± mam pytania:
Czy liczba osób uczestnicz±cych jest okre¶lona?
Czy bêdzie mo¿liwo¶æ wystawiania kramów?
Oczywi¶cie nie ma ograniczeñ je¿eli chodzi o liczbê osób.
Co do kramów, ok. 50 metrów od obozu jest placyk (to chyba targowisko by³o) na którym bêdzie mo¿na spokojnie siê rozstawiæ.
Pozdrawiam :-)
Witam.
K³ania siê £êczyca.
Jeszcze do koñca nie wiem,ale oko³o 4 do 6 ludzi .
Do³±cz± do na ludzie z Be³chatowa,te¿ z niewiadom± jeszcze ilo¶ci± uczestników.
Zapraszamy zapraszamy , jutro podam plan imprezy z tego co wiem na pewno to :
a)Minutówka
b)Turniej ³uczniczy
c)Turniej na najg³o¶niejsz± hakownice (w sobote brak ograniczeñ czarnoprochowych)
W ka¿dej konkurencji do wygrania pier¶cieñ Kasztelana
Lekarze pozwolili mi ju¿ blachy zak³adaæ wiec chyba i jaki¶ buhurcik sie zorganizuje
PLAN IMPREZY:
PI¡TEK:
od 16:00 przyjazd / rozstawienie
SOBOTA:
9:00 ¦NIADANIE
10:00 PREZENTACJA BRACTW
10:30 NARADA DOWÓDCÓW
11:00 TURNIEJ HAKOWNIKÓW
12:30 ELIMINACJE MINUTÓWKI
12:30 ELIMINACJE TURNIEJU £UCZNICZEGO
14:00 OBIAD
15:30 FINA£ MINUTÓWEK
15:30 FINA£ TURNIEJU £UCZNICZEGO
18:30 - 19:00 BOHURT
19:30 POKAZY OGNIA (JE¯ELI ZNAJD¡ SIE CHÊTNI)
21:00 BIESIADA (ALKOBUHURT)
NIEDZIELA:
9:00 ¦NIADANIE
10:30 PRZEMARSZ PRZEZ MIASTO ZWIEDZANIE KO¦CIO£A ¦W IDZIEGO
12:30 WRÊCZENIE NAGRÓD
13:00 OBIAD
15:00 ODJAZD
Witam :-)
Bêdê zajmowaæ siê organizacj± turnieju ³uczniczego.
I w zwi±zku z tym mam ma³e pytanko do naszych Szanownych Go¶ci:
Czy jest kto¶ chêtny, kto podj±³ by siê pomocy w liczeniu punktów itp? :-)
Pozdrawiam
Witam.
Z Be³chatowa pojawi siê najprawdopodobniej 2 osobników.
Witam.
Czy nie da³o by rady zacz±æ haków troszkê pó¼niej,np o 1 godzinkê??????
Prochu mamy swojego,mo¿e wystarczy
Jeszcze jedno pytanie.
Sam Inow³ódz siê znajdzie,a co dalej?
Zapewne nie jest to super metropolia,ale jakie¶ strza³ki by siê przyda³y (od strony £odzi i zapewne Tomaszowa)
Witam
Co do haków, godzina strzelania zosta³a ju¿ zg³oszona u miejscowej policji ale je¿eli nie zatwierdzili tego w komendzie wojewódzkiej to wydaje mi siê ¿e uda siê prze³o¿yæ gdzie¶ tak na 12.
Co do dojazdu, nie ma siê o co martwiæ, strza³ki bêd± od ka¿dego wiêkszego wjazdu do Inow³odza.
Pozdrawiam :-)
Te¿ bedziemy. a dodatkowo uda³o nam siê skombinowaæ miernik ha³asu wiêc mo¿na bêdzie wszystko ³adnie pomierzyæ.
Je¿eli chodzi o hakowników to proszeni s± o przygotowanie gotowych ³adunków (patronów) poniewa¿ zdecydowali¶my sie na dwie konkurencje na najszybsze trzy zaladowania i wystrzaly , oraz tak jak juz bylo wczesniej ogloszone najglosniejszy wystrza³
Znaczy jak mam 3 hakownice to ju¿ wygra³em
nie liczy sie ilo¶æ , liczy siê szybko¶æ i jako¶æ
Witam, czy mo¿na prosiæ o podanie listy grup których obecno¶æ jest juz pewna na manewrach ?
Sporo ekip zapowiedzialo swoja obecno¶æ natomiast ile z nich dotrze nie jestem w stanie powiedziec , generalnie konkrety podam 18 wrze¶nia
Z tym strzelaniem na czas mo¿e byæ ca³kiem ciekawie,jak kto¶ wsypie proch do niewygaszonej lufy.
Mam nadziejê ¿e obêdzie siê bez wypadków.
Reasumuj±c:
hakownice i bombardy nie by³y ³adowane na hura i tego bym siê proponowa³ trzymaæ.
Zabawa zabaw± ,a ja bardzo ceniê swoje oczy.
Ps.
Bêdê mia³ kilka hakownic na sprzedanie,byæ mo¿e trochê prochu.
Szkoda ¿e nie uda mi siê zajrzeæ choæ to tak bliziutko Lodzi;)
Zapowiada siê paskudna pogoda wiêc trzymajciê ciê cieplutko i dogrzewajcie siê ;)
pozdrawiam
na pewno nie bêdzie pada³o sprawdzi³em
Sobota, 20.09.2008
13 6 °C
1023 hPa
¦nieg: 0.0 mm
Deszcz: 0.0 mm
Wiatr: 8 km/h
Co do hakownic szczegó³y dogadamy na zebraniu dowódców
w koñcu ka¿dy po co¶ te we³niane ciuchy szyje ¿eby mu ciep³o by³o
poza tym opa³u bedzie pod dostatkiem .
O ja moja kumpela ¶piewa w tym zespole
to bardziej nie fajnie ¿e mnie nie bêdzie:(
CYTAT(Farmazon @ 22:01 11.09.2008)
Sporo ekip zapowiedzialo swoja obecno¶æ natomiast ile z nich dotrze nie jestem w stanie powiedziec , generalnie konkrety podam 18 wrze¶nia
Wiêc ?
Z zas³yszenia wiem ¿e czê¶æ ekip wystraszy³o siê pogody i nie by³o wielu z zapowiedzianych.
Jak IBR wróci do domków to pewnie zdadz± pe³n± relacjê;)
Pozdrawiam
Dziekujemy wszystkim którzy mimo niesprzyjaj±cej aury do nas dotarli
w szczególno¶ci zespo³owi Signum Temporis który to z powodzeniem rozgania³ nam chmury grzmi±cymi patykami
mamy nadzieje ¿e pierwszy turniej inow³odzki mi³o zapisze siê w waszej pamiêci i w przysz³ym roku na wiosne dotrzecie w jeszcze wiekszym sk³adzie
oto kilka fotek z imprezy :
http://picasaweb.google.pl/pharmasone/InowDz#P.s
Przepraszam za to ¿e nie poda³em ekip które dotr± na sto procent , mialem na g³owie mnóstwo spraw organizacyjnych i brak mobilnego netu w Inow³odzu
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.