Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Polska] Blacha mosiê¿na 2-4 mm
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Piotr Paruch
Witam,

Czy kto¶ zna jak±¶ firmê handluj±c± grubymi blachami mosiê¿nymi w ilo¶ciach mniejszych ni¿ ca³y arkusz? A mo¿e kto¶ ma zaprzyja¼niony zak³ad, który by³by siê sk³onny pozbyæ czê¶ci zapasów?
Interesuj± mnie grubo¶ci od 2 do 4 mm, wymiary rzêdu powiedzmy 20x20 cm.
wojtek1000
poszukaj na u drizzta na allegro lub na jego stronie www.drizzt.pl
Frodo
Mo¿esz spróbowaæ na www.kafra.pl - sklep w Warszawie przy Gen. Maczka i na Wólczyñskiej róg Conrada (bodaj¿e stara siedziba) Ja tam swego czasu kupowa³em te¿ niewielkie kawa³ki.

Poprawione. Nie wiem czemu my¶la³em, ¿e pytanie dotyczy Warszawy. Mój b³±d.
Viator
Drizzt ma tylko 0,5 mm. £adny materia³, nie powiem, robi³em sobie z niego ozdóbki, a tak¿e pensetê, podk³adki pod ma³e nity, a nawet blaszkê do klamry paska i zawijan± koñcówkê, ale te¿ by³bym zainteresowany grubsz± blach± (1-2 mm). Mo¿e co¶ trafisz na skupie z³omu metali kolorowych? U mnie w Siedlcach jest jeden, ale jest maleñki i jak na razie nic ciekawego tam nie trafi³em.
Smerda
Witka, a mo¿e wystarczy poszukaæ jakiego¶ rzemie¶lnika, który pracuje na takim materiale. Ja potrzebowa³em blachê miedzian± i za grosze kupi³em resztki od dekarza. pozdrawiam
Viator
No tak, z miedzi± to masz racjê. Tylko ¿e blachy obróbkowe i na rynny mieszcz± siê w zakresie od 0,5 do 1,0 mm, no i w zasadzie jest to blacha powlekana b±d¼ ocynkowana, która siê dla nas nie nadaje, lub w³a¶nie mied¼ - mosiê¿nej u dekarza nie dostaniemy.

Mo¿naby ma³e skrawki (np. potrzebne na skuwki czy igielnik) mo¿na faktycznie spróbowaæ kupiæ u którego¶ pasamonika, ale z wiêksz± ilo¶ci± bêdzie k³opot; rzemie¶lnik zawsze niechêtnie odsprzedaje surowiec...
witold
Blachy mosiê¿ne bardzo czêsto mo¿na znale¼æ na allegro. Pocz±wszy od cieniutkich do grubych ;) A formaty te¿ s± bardzo zró¿nicowane ;)
Iulianus
CYTAT(Piotr Paruch @ 03:48 06.07.2008) *
Witam,

Czy kto¶ zna jak±¶ firmê handluj±c± grubymi blachami mosiê¿nymi w ilo¶ciach mniejszych ni¿ ca³y arkusz? A mo¿e kto¶ ma zaprzyja¼niony zak³ad, który by³by siê sk³onny pozbyæ czê¶ci zapasów?

Sk±d jeste¶? W Wawie jest co najmniej 10 sklepów gdzie kupuje siê na kawa³ki.
Marianus
Witam,

To ja sie podepnê pod pytanie skoro Iulianus siê zaoferowa³ pomóc: gdzie w Warszawie mo¿na kupiæ niewielkie skrawki blachy mosiê¿nej poni¿ej 1 mm grubo¶ci?

pozdrawiam M.
Nidhogg
CYTAT(Piotr Paruch @ 03:48 06.07.2008) *
Witam,

Mie wiem, czy pytanie nadal aktualne, ale jaby kto¶ jeszcze szuka³ w Krakowie to podaje adres: "Detal. Zak³ad obróbki metali. Sk³ad metali kolorowych
31-209 Kraków, gen. Fieldorfa-Nila 1"
Nie przycinaj± na miejscu, ale mo¿na zamówiæ i w ci±gu kilku dni jest. Maj± tez prêty, rury, p³askowniki itp.
Rafa³

Viator
Zawsze aktualne - kto¶ przecie¿ kiedy¶ na pewno jeszcze bêdzie tej blachy szuka³ - po to w³a¶nie jest dzia³ Surowce i pó³produkty. Dziêki za namiar.
mardinus
Witam.
Blacha blach± ......... blacha jest taka jaka widaæ ... mosiê¿na ---- b³yszcz±ca.,,,,,o odpowiedniej grubosci.....
ALE...
istnieje wiele gatunków mosi±dzu i blachy z niego.
Wiêkszo¶æ tych blach to blachy twarde lub po³twarde - bardzo niewdziêczne do obróbki ma³ych elementów itp.
W naszym przemysle wlasnie takie standardowo sie stosuje - a blachy miêkkie to s± nieczesto stosowane.

Ja np moja blache mosiê¿n± 1mm miekk± zamawiam specjalnie w hurtowni - czekam oko³o 3 tygodnie (lub mniej) i dostaje materia³ miekki i kowalny - idealny do wyt³aczania , dobijania itp.

Kto bedzie zakupywa³ tak± blache niech najpierw pyta o gatunek - to zaoszczedzi mu wiele nerwów w czasie ich obróbki.
Viator
No tak, w tym kontek¶cie omawiane parê dni temu wyroby mosiê¿ne Drizzta do Urden (nick: Drizzt-) z Allegro s± w³a¶nie z materia³u twardego i kruchego, i o zdecydowanie niesympatycznych cechach reologicznych - zamiast plastycznej relaksacji nastêpuj± kruche pêkniêcia. G³upi oplot rêkoje¶ci z drutu 1-milimetrowego po kilku dniach spokojnego le¿enia (sta³a, niewielka si³a rozci±gaj±ca) pêka sam z siebie...

A czy mo¿esz, Mardinusie, zdradziæ kontakt do tej hurtowni albo powiedzieæ, czy jakiej¶ ma³ej ilo¶ci ich produktu nie da³oby siê zdobyæ za Twoim po¶rednictwem? Czy oni robi± tylko "jedynkê"?

Pozdrawiam!
Julko
Witam,
blachê mosiê¿n±, prêty, drut itp. ró¿nej grubo¶ci mo¿na równie¿ kupiæ w £odzi róg ul. Przybyszewskiego i ul. £êczyckiej. Na miejscu przycinaj± i p³aci siê tylko za wybrany kawa³ek chyba, ¿e odpady (¶cinki) s± ma³e. Nie wiem tylko jaki to mosi±dz - podejrzewam ¿e twardy. Czy maj±/mog± sprowadziæ miêkki - nie wiem.
mardinus
Witam.

oto namiary:
------------------------------------------------------------------------------

<H1 class=fn>Univers. Hurtownia metali nie¿elaznych i tworzyw konstrukcyjnych</H1>72-001 (p-ta Ko³baskowo) Kurów, 32 woj. Zachodniopomorskie, pow. policki, gm. Ko³baskowo

(Tel) 0914829067

biuro@metalekolorowe.info.pl

----------------------------------------------------------------------------------

A maj± w³asciwie wszystko - nawet br±z - druty br±zowe , wa³ki itp.

Maj± grubsze blachy - ale raczej po minimum po³owie arkusza.
Z miekk± - niwiem co maja akurat na stanie.
Czyli wlasciwie nie wiem nic anger.gif

ja kupowa³em kiedys jakies druty br±zowe i mosiezne po 0,5 kg....

Drut miekki mosiezny mozna zdobyc w innych miejscach:
-drut 2mm do spawania gazowego - w odcinkach 1m
-drut 1mm do kupienia w Castoramie w takich ma³ych motkach - obok s± druty aluminiowe , linki z stali , linki z tworzywa itp.
Tali drut jest miekki jak baranek.

Trzeba zadzwoniæ i pogadaæ .

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.