Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: radziecki komandos - spadochroniarz w czasie wojny
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
mateuss
Witam. Poszukujê informacji na temat radzieckich jednostek specjalnych - spadochroniarzy, komandosów. Chodzi o umundurowanie, wyposa¿enie a tak¿e uzbrojenie. Chodzi mi przede wszystkim o SPECNAZ i 19 Specjaln± Zmotoryzowan± Dywizjê im. Feliksa Dzier¿yñskiego. Chyba, ¿e jakie¶ inne istania³y a je przegapi³em. tongue.gif
Jakie¶ zdjêcia mo¿e, opisy?

Igor z Bêdzina
mateuss
Si³y specjalne to temat rzeka.
Druga wojna ¶wiatowa to oddzia³y minerów gwardii które zrzucane na ty³y przeciwnika prowadzi³y operacje dywersyjne. Wszystko inne to po drugiej wojnie.

Brygada Alfa
Osnaz (Osobowo Naznaczenija)
OMON (Otriad Milicji Osobowo Naznaczenija)
Specnaz Wojsk Ochrony Pogranicza

Poszukaj komentarzy o akcji antyterrostycznej w teatrze na Dubrowce, jeszcze kilka innych wy³apiesz.

A sam Specnaz MON w ró¿nych okresach róznie by³ przyporz±dkowany, ale generalnie je¶li chodzi o mundury wyj¶ciowe chodzili w mudurach WDW (Wosduszno Desentowyje Wojska). je¶li chodzi o mundury polowe to jest o wiele bardziej skomplikowane. Tym bardziej je¶li chodzi o uzbrojenie. Napisz na priwa postaram ci sie opisaæ. Trochê znajdziesz w Akwarium i Specnazie Wiktora Suworowa, ale do tych ¼róde³ trzeba podchodziæ ostro¿nie. W³adimir Bogdanowicz Rezun te¿ nie wiedzia³ wszystkiego.

Nie za bardzo wiem o jaki okres Tobie chodzi w tym momencie bo Specnaz i inne powstawa³y oko³o od roku 1960.
mateuss
Chodzi mi w³a¶nie o okres II wojny ¶wiatowej... cool.gif Osnaz i brygada alfa to chyba nie te czas y...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.