Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Krosno - Karpackie Klimaty - Zakon zaprasza!
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Hyginus
Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego serdecznie zaprasza do wspólnej zabawy - tym razem nie w Boguchwale, ale w Kro¶nie. To piêkne miasto, zwane Ma³ym Krakowem, stanie siê ju¿ niebawem malownicz± scen±, na której rozegraj± siê dramatyczne sceny walk o anta³ek, heroicznych wysi³ków obrony giez³a, legendarnych zakonnych toastów i tak wstrz±saj±cych, ¿e dopuszczanych jedynie dla datowanych nie pó¼niej ni¿ na piêtnastkê, zabaw obozowych...
Przede wszystkim pragniemy ujrzeæ na kro¶nieñskich b³oniach tych, którzy ju¿ próbowali z Zakonem zabaw, acz od nowych twarzy i garde³ nie stronimy, jednak liczba go¶ci mocno ograniczona...
Dlatego ju¿ teraz proszê o zg³oszenia s³aæ na mój adres: hyginus@o2.pl.

Wa¿ne!
- Impreza ma charakter obozowy, dopuszczalne jedynie namioty historyczne. Mo¿liwy nocleg w hali sportowej ok. 100 m. od obozu.
- Impreza dla grup europejskich na stulecia XIII - XV.
- Istotna spójno¶æ stroju i wyposa¿enia, brak komisji strojów, w razie w±tplio¶ci poprosimy o zdjecia.
- Standardowe konkurencje - bojówka (³±czona), ³uk, bieg dam itp. (pe³ny program wkrótce)
- w planie ciekawa bitewka, mamy spore ¶rodki na umocnienia drewniano-ziemne bum.gif
- Impreza zabezpieczona przez zewnêtrzne s³u¿by porz±dkowe i cateringowe icon_mrgreen.gif
- Raczej nie bedziemy mogli refundowaæ kosztów dojazdu icon_sad.gif

BARDZO WA¯NE:
Proszê o szybk± (miasto chce wiedzieæ...) informacjê od osób maj±cych siê zamiar wybraæ,
zawieraj±c±:
1. nazwê grupy
2. nazwisko osoby kontaktowej + dane teleadresowe (chocia¿by coby wypa¶ne zaproszenie wys³aæ, z pieczêci± i sznureczkiem:)
3. info o namiotach historycznych (mamy/nie mamy, jak mamy to ile i mniej wiêcej ile zajmuj±ce powierzchni)
4. info o ³±cznej liczbie osób oraz sk³adzie (zbrojni/³ucznicy/pacho³ki/damy/nie damy;)
5. planowany czas przybycia i wybycia
6. mo¿na napisaæ esej: Jak bardzo chcê byæ w Kro¶nie, chocia¿ nie wiem gdzie to jest huh.gif .

W razie pytañ - ¶mia³o pytajcie. Jeszcze raz zapraszam, spróbójmy o¿ywiæ tê podkarpack± pustyniê...
Piotr h. Grzyma³a
Ju¿ wys³a³em formularz, sesesese smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

Hmmm Krosno ... jak mi³o, dawne wspomnienia. Pierwsze skoki z An-tka pod dow. p³k. Chmury. Nie obiecuje ale postaramy siê przyjechaæ do was. Szczegó³y wy¶le Saszce.

Pozdrawiam Grzegorz
Szymon Okrutny
witam

Leliwa wy¶le delegacjê wspólnie z Odrow±¿ami - zg³oszenie wy¶lemy niebawem.

pozdrawiam
Bogus³aw z Tarnowa
Witajcie Bracia Zakonni!!!!
Bogus³aw i Barbara z Tarnowa tak¿e stawi± siê na Waszym turnieju.
Zg³oszenie do¶lemy.
Do zobaczenia.
Hyginus
A obawia³em siê, ¿e dzikie kro¶nieñskie ostêpy odstrasz±smile.gif Je¶li kto¶ chêtny jeszcze to zg³oszenia szybko¶ciowo, miejsc coraz mniej...
Falcorn
Witajcie.

Wolnka Kompania Rodów Ma³opolskich z przyjemno¶cia znowu przybêdzie. Tym razem ju¿ jako zbrojni smile.gif Pozdrawiamy
MarZajd
Hyginusie Bracie mój .... jaki dzikie !?!?! Jakie dzikie ?!?!
Nie strasz ludzi. Krosno to bardzo sympatyczna i przyjacielsko nastawiona miescina !!!!
Czego bêdzie mozna u¶wiadczyæ na Kro¶nieñskich klimatach
Serdecznie zapraszam równie¿ w swoim imieniu
rossomak
Witam !!
To ja te¿ z przyleg³o¶ciami siê zjawiê smile.gif
>>>---------->
Tomasz z £añcuta
Szczegó³y przesy³ajcie Hyginusowi - Saszko na wygnaniu zarobkowym przebywa.
Hyginus
Z racji wyjazdu nie bêdê mia³ dostêpu do neta przez najbli¿sze 2 tygodnie.

GRUPY ZG£OSZONE DO DNIA DZISIEJSZEGO S¡ POTWIERDZONE.
Grupy, które chcia³yby siê jeszcze zg³osiæ, oraz osoby, któe maj± jakiekolwiek uwagi b±d¼ pytania co do imprezy proszone s± o kontakt z naszym komturem kro¶nieñskim, Marcinem: http://www.freha.pl/index.php?showuser=1571

MarZajd
Tak w³asnie z Marcinem czyli ze mn±
Je¿eli chodzi o kilka organizacyjnych spraw to zosta³ay juz poczynione kroki je¿eli chodzi o nagrody dla uczestników zmagañ ³uczniczych i zbrojnych Piêkny miecz ju¿ sie kuje a gêsi na lotki do strza³ ju¿ ubite
Jeszcze raz serdecznie zapraszam w imieniu w³asnym i ca³ego Zakonu
MarZajd
Witam
Przedstawiam bardzo bardzo ramowy plan Turnieju

PI¡TEK:
przyjazd bractw

SOBOTA:
7.30 zebranie dowódców
8.00-9.30 ¶niadanie
10.00 rozpoczêcie turnieju
11.00 start bojówki i ³uczniczego
14.00-15.00 obiad
15.30 konkurencje dla publiki,
17.00 konkurencje dla Dam
18.00 pokaz tañca
19.00 bitwa
20.00 uczta

NIEDZIELA:
9.00-10.00 ¶niadanie
gdzie¶ tutaj mo¿na wcisn±æ mszê dla chêtnych
12.00 fina³y bojówki i ³uczniczego
14.30 zakoñczenie turnieju

Jak wspomnia³em plan jest bardzo ramowy
Na spotkaniu dowódców w sobote obgadamy wszystko dok³adnie
Hyginus
W obrêbie obozu turniejowego dopuszczalne sa tylko namioty historyczne (bawe³na oczywi¶cie wchodzi), dla osób ich nieposiadaj±cych miejsca noclegowe w hali sportowej w pobli¿u.

Nasi Go¶cie nie musz± przejmowaæ siê konkurencjami dla publiczno¶ci - te obstawia Zakon. Waszym zadaniem jest dobrze siê bawiæ. Podobnie - szerokie ramy programu bêd± na bie¿±co precyzowane dla najwiêkszej frajdy:)

Wszystkie zg³oszone grupy, zgodnie z wcze¶niejszymi informacjami, s± oczekiwane.

Na placu turniejowym nasi ludzie s± ju¿ od dzi¶, wiêc mo¿ecie przyje¿d¿aæ kiedy tylko chcecie.

W trakcie imprezy wszyscy cz³onkowie Zakonu bêd± nosiæ w widocznym miejscu badgesy z naszym zakonnym krzy¿em - u³atwi to naszym Go¶ciom odszukanie organizatorów i uzyskanie pomocy b±d¼ informacji.

Proszê pamiêtaæ o historycznych naczyniach, w obrêbie obozu niedopuszczalne jakiekolwiek plastiki itepe.

Zasady bojówki bêd± doprecyzowane w zale¿no¶ci od wyposa¿enia ochronnego naszych Go¶ci.

£uczniczy - ci, którzy byli na Boguchwale wiedz±, ¿e bêdzie odjazd. Z tego co wiem, to jest ponad tuzin konkurencji;)

Bêdzie siê dzia³o..
Outsider
Jestem ciekaw jak bêdzie smile.gif Do zobaczenia za kilka godzin tongue.gif
Kichigai
By³o fajnie... szkoda ¿e ma³o osób, ale na pierwszych imprezach tego typu na ogó³ ludzie podchodz± troszkê nieufnie. Z tego co rozmawia³em z lud¼mi byli zadowoleni z ca³ego turnieju ( zw³aszcza najbardziej chwalili inscenizacje bitwy) pomimo przyt³aczaj±cych si³ wroga bronili siê dzielnie. Grzegorzu mam nadzieje ¿e na Dêbno znowu pomalujesz swój he³m. Nie mogê sie ju¿ doczekaæ obskrobania go, ¿a³uje tylko, ¿e nie mogli¶my powalczyæ w szrankach ( rozumie bark)
Mi³o by³o sie z wami wszystkimi napiæ.
S³awa i chwa³a i paczka cukierków a dla dziewczyn batona dla wszystkich obecnych...a Ci co nie byli niech ¿a³uj±.

Bartku nie martw siê jeszcze sie spotkamy na Dêbnie maniac.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif
Outsider
No i po imprezie smile.gif has³o przewodnie imprezy : WO³OWE UDKO !! tongue.gif

W wielkim skrócie : by³o kapitalnie ,atmosfera nieziemska ,towarzystwo zacne ,czujemy siê zaproszeni za rok smile.gif

Chêtni na film z imprezy a tak¿e zdjêcia -proszê podawaæ adresy na moje priv. Mamy ponad pó³torej godziny filmu i 300 zdjêæ , wiêc bêdzie co wspominaæ smile.gif

By zaostrzyæ apetyt na resztê , zapodam kilka fotek smile.gif

Widok na bramê i chor±gwie Zakonu Rycerzy Dnia Boju Ostatniego :

W drodze do hotelu na bankiet a potem przemarsz do rynku :

Rycerze Zakonni w drodze na Rynek :

Rambo i Chuck Norris w jednym smile.gif :

trochê fotek z walk :

Ca³y obóz :

Bia³og³owa :D

Inscenizacja :

Jedna z najlepszych scen - rycerz Rudy u¿yty jako taran :D

yasha
Mimo kapry¶nej pogody impreza bardzo udana.Dobra zabawa, dobre jedzenie:P.He³m odmaluje wandalu bo wygl±da jak po kolizji z tirem.Pozdrawiam wszystkich amatorów wo³owych udek.
Lupus herbu £BY
dziêkuje wszystkim za wspania³± imprezê i towarzystwo

oczywi¶cie je¶li tylko bêdziemy robiæ ta imprezê w przysz³ym roku ju¿ zapraszamy.

na zdjêcia filmy jestem jak najbardziej chêtny

moj mail: lupusdelascaza@gmail.com
Hyginus
Dziêkujê naszym Go¶ciom za przybycie i wspóln± zabawê. Mam nadziejê, ¿e istotnie imprezka przypad³a Wam do gustu, starali¶my siê, by¶ci czuli siê jak we w³asnym obozie.
S±dzê, ¿e uda³o nam siê stworzyæ ca³kiem przyzwoity klimacik, i jak na pierwsz± tak± imprezê w Kro¶nie by³o dobrze. Ale za rok, jak Bóg da, bêdzie duuu¿o lepiej (mo¿e nie z jedzeniem, bo takiej aprowizacji nie mieli¶my jeszcze na ¿andej imprezie, i nikt na to nie narzeka³). I mo¿e uda siê unikn±æ jakiejkolwiet wizyty pogotowia ratunowego icon_mrgreen.gif

Rados³aw ze Zduñskiej Woli
Impreza by³a bardzo udana i warto by³o na niej byæ, a ¶wiadczyæ mo¿e o tym ten króciutki filmik:

http://pl.youtube.com/watch?v=oH8zZPOvQbA

Wszystkim zainteresowanym wy¶lê kompletny film ju¿ niebawem. Jak co¶ mo¿na siê ze mn± kontaktowaæ na mail: gallen@o2.pl.
Kichigai
smile.gif Oj by³o fajnie.Radku oczywi¶cie piszê siê na ca³y film smile.gif
merqcjo
Witam w imieniu swoim jak i ca³ej WKRM chcia³bym bardzo podziêkowaæ za turniej ... jednym s³owem rewelacja pomimo ¿e w mie¶cie widok na wspó³czesno¶æ znakomicie maskowa³a palisada ... jedzenie super i du¿o dwu daniowy obiad na turnieju to nieczêsty widok smile.gif no i s³oma w której mo¿na by³o siê zgubiæ jeszcze raz rewelacja i wpraszamy sie za rok smile.gif

I jeszcze jedno bardzo ciekawy i zró¿nicowany turniej ³uczniczy trzeba by³o siê nagimnastykowaæ smile.gif
Pozdrawiam serdecznie ca³y zakon i wszystkich którzy siê z nami bawili do za rok
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.