Witajcie!
Mam przyjemno¶æ zaprosiæ was na II Turniej o Miecz von Stillfrieda w Prusach. Datowanie imprezy 1350- 1450. Przewidujemy turniej bojowy, turniej ³uczniczy, bitwê, turniej dru¿ynowy i ucztê. Zg³oszenia i pytania proszê wysy³aæ na widfara@o2.pl . Wiêcej szczegó³ów podam pó¼niej.
pozdrawiam i zapraszam do nas
Andrzej ze Strzelina
noooo to widaæ ¿e jestem pierwszy
i w takim razie zapytanie: czy chcecie nas? je¶li tak to zjedziemy ,bojówkê i ³uczniczy zaliczymy o bitwie ju¿ nie wspomnê
, a o uczcie do dzi¶ opowie¶ci kr±¿± jako by Ziomek ca³y udziec barani zjada³
Ja sobie rezewujê ju¿ ostatnie mojesce w bojówce (mo¿e ju¿ bêdê mia³a swoje blachy ? ;D) i Huberta na porane picie wina
Oh tak! Z perwersyjn± przyjemno¶ci±
podejmê kolejne wyzwanie ziomek vs barani udziec i pobawiê siê w szambonurka
Tym razem siê skuszê i Ziomu¶ , wyk±piê siê z Tob± :D
Na poranne picie wina zg³oszê siê z niekryt± przyjemno¶ci±
Jutro wybieram siê do Strzelina i mo¿e uda siê trochê wiêcej informacji zamie¶ciæ.
Borschwitz jak¿e by¶my mogli was nie chcieæ??
Pozdrawiam
Hubert Tarka
A o które Prusy chodzi, bo jest ich trochê w Polsce
Prusy ko³o Strzelina , województwo dolno¶l±skie ;]
Fajnie znów stare znane gêbusie zobaczyæ, z An ju¿ ¿e¶my w kalendarzy zapisali i wszelkie inne imprezy na ten dzieñ odwo³ali. Ten wielki chlebu¶ o wymiarach ko³a samochodowego R-14 wspominali¶my niedawno hehehehehe
pozdrawiam
No to i ja z wiaderkiem cyderka przyjade..... /jesli laska/ Zapisuje sie do pomocy w kuchni jak jest taka potrzeba. No i do bojowego na piwa
Jako i¿ zosta³em poproszony o porozsy³anie zaproszeñ, proszê wszystkich chêtnych o przes³anie mi swoich adresów mailowych, albo na freha, albo na : tarkak@wp.pl
Ekipy które by³y w zesz³ym roku zaproszenia dostan± "z urzêdu".
Acha, Borschwitz daj swojego maila bo mi wciê³o.
I jeszcze ma³e sprostowanie co do terminu- bawimy siê do 31 sierpnia, nie 30.
Pozdrawiam
Hubert Tarka
Witam!
Dziêkujê wielce uni¿enie za zaproszenie.
W tym roku postaram siê dojechaæ.
Pozdrawiam.
Jeszcze w kwestiach organizacyjnych:
Normalne adresy proszê. Trzeba wam wys³aæ ma³e pisemko, wiecie, ¿eby policja nie ¶ciga³a, so³tys córek nie chowa³, krowy nie dawa³y skwaszonego mleka, bo jak na nas pójdzie to mo¿e byæ gor±co. Lud tamtejszy w stosikach gustuje, a zawsze lepiej paliæ ni¿ byæ palonym
Pozdrawiam
Hubert Tarka
Hubercie, jako, ¿e osobi¶cie nas zaprosi³e¶ to z przyjemno¶ci± siê zjawimy w grupce oko³o 5-cio osobowej.
Kiedy bêdzie dok³adny plan imprezy ??
Przykro mi, ale mnie nie bêdzie na turnieju, buuu.... bawcie siê dobrze! Niech za rok wszyscy s³ysz± o tym turnieju i zjad± siê tak licznie ¿e trzeba bêdzie lasy karczowaæ :P pozdro
Dok³adny plan imprezy zamieszczê do koñca tego tygodnia. Wybaczcie, ¿e tak pó¼no ale troszkê zabiegany jestem (praktyki, dogrywanie do koñca zaproszeñ itp.).
Mogê teraz obiecaæ tylko, ¿e bêdzie to co w zesz³ym roku, czyli du¿o dobrej zabawy i nie mniej ¿arcia
Ziomku, bêdzie nam Ciebie brakowaæ... w szczególno¶ci, ¿e fosa nie sprz±tana, a i gospodarz obieca³ dla Ciebe dodatkow± porcjê gnojówki...
Pozdrawiam
Hubert Tarka
Witam!
W kwestii bojowego:
Do wygrania 1000z³ i "Miecz von Stillfrieda +10"
Zamieszczam te¿ plan imprezy:
PI¡TEK
przyjazd, zakwaterowanie, radosne uczczenie drugiego spotkania w Prusach
od 16.00 bêdzie jedzenie
SOBOTA
10.30 Rozpoczêcie zapisów do turniejów
12.00 Bojówka indywidualna
14.00 Turniej ³uczniczy
15.30 Zmagania dam
17.30 Bojówka dru¿ynowa
19.00 Buhurt
21.00 Uczta
NIEDZIELA
ogólne kacowanie i rozje¿d¿anie siê do domów
dla chêtnych: zabawy z kuglarzami,a wieczorem prawdziwa "wiejska potañcówa" (organizator nie zapewnia sztachet)
Jedzenie bêdzie ca³y dzieñ, wiêc nie przewidujemy jaki¶ wydzielonych godzin posi³ków
Pozdrawiam
Hubert
Zaproszenie jest, dziecko obszyæ siê postaram, ziomka nie zobaczyæ to strasznie dziwnie bêdzie.. kacowa³ bêdê w aucie, najpewniej bez osoby towarzysz±cej. hubert i pamiêtaj o ko³atce!!!
czytajcie, ¿e bêdê je¶li to tylko mo¿liwe;D
Dziêki wielkie za cudowne zaproszenie!
My ju¿ siê szykujem, by k'was zajechaæ i siê zabawiæ. Ile luda od nas zajedzie, pisaæ bêdê via e-mail.
Hubert , wywie¶ listê ekip , które siê zapowiedzia³y .
Witajcie!
Takie drobne og³oszenie parafialne od naszych fire show-manów, ¿eby ci co maj± ochotê pokrêciæ ogniem zabrali ze sob± sprzêt bo szykuj± nieoficjalne krêcenie wieczorno nocne.
Anielka jak co¶ to znajdziemy ci ze dwie nawet i trzy niañki dla dziecka ;p
pozdrawiam
Andrzej
a za³atwicie p³yny ³atwo palne?????????????????
Spirytusu nie zabraknie
Co do ekip, droga Dario na Grunwaldzie to mi siê wszyscy zaproszeni zapowiadali. Teraz niestety milcz±. W sumie to mi³o by by³o jakby¶cie siê odezwali
Zaproszenia skoñczy³em rozsy³aæ ponad tydzieñ temu (je¶li nie dwa). Kto nie dosta³, dajcie znaæ i adres to wy¶le.
Pozdrawiam
Hubert
Oi! Otom ja - nadworny ogniomachaczokuglarz ze Strzelina! Najlepiej by³oby, jakby machacze ciecze magiczne przywie¼li ze sob±, ale jakby brak³o to siê bêdziemy dzieliæ tak, co by dla ka¿dego starczy³o. Nikogo bez ognia nie zostawimy:)
Nowe informacje z frontu:
Parafina bêdzie, nie musicie siê o nic martwiæ.
Wszystkich chêtnych do pomocy przy organizacji obozu zapraszam w czwartek. Jedzenie i napoje energetyczne, oraz trochê pracy zapewniamy.
Pozdrawiam
Hubert
Hej,
czy mozna jeszcze dostaæ zaproszenie?
Pozdrawiam, Andrzej
CYTAT(Kakofonix @ 11:01 23.08.2008)
Hej,
Pozdrawiam, Andrzej
Kakofonixie miejsca jeszcze mamy, wiêc przyje¿d¿aj! Suchy jednak ostrzega, ¿e jak zaczniesz zbytnio cisze nasz± zak³ócaæ to Ciê zaknebluje, zwi±¿e i do drzewa przywi±¿e. Co wybierasz: pomnik przyrody, czy jakie¶ po¶ledniejsze?
Pozdrawiam
Hubert
CYTAT(Kakofonix @ 11:01 23.08.2008)
Hej,
Pozdrawiam, Andrzej
Nieeeeeeee ........
My równiez dziekujemy za zaproszenie i meldujemy ¿e siê stawimy :D wraz z Cichymi :D w pi±teczek
Hubert w tym roku te¿ jest do dyspozycji sala ?
CYTAT(Hubert @ 03:05 24.08.2008)
Kakofonixie miejsca jeszcze mamy, wiêc przyje¿d¿aj! Suchy jednak ostrzega, ¿e jak zaczniesz zbytnio cisze nasz± zak³ócaæ to Ciê zaknebluje, zwi±¿e i do drzewa przywi±¿e. Co wybierasz: pomnik przyrody, czy jakie¶ po¶ledniejsze?
Pozdrawiam
Hubert
Hej,
ze wzruszenia po¶ciskam Ciê za gard³o - jak siê zobaczymy.
Za zaproszenie dziêkujê. Odd¼wiêczê siê
.
Muszê tylko rozwi±zaæ problem logistyczny. Czy kto¶ rusza z Warszawy i ma wolne miejsce?
Pozdrawiam, Andrzej
Po³owa wieniawy rowniez zawita w piatek. Takze do zobaczenia juz nied³ugo
ja te¿ siê zjawie w pi±tek. Niestety nie uszyli mi wdzianka wiêc bêde w cywilkach biega³.
Armagedon! Konieczko! Von! Ty degeneruchu jeden! Na wacka sobie chociaz kapelusz s³omkowy za³ó¿!
No i przybylim, zobaczylim i setnie siê ubawilim
Okolica super, imprezka kameralna na poziomie, bojóweczka palce lizaæ, ³uczniczy wspania³y (przyby³o a¿ trzech mrocznych rybaków
), uczta pierwsza klasa (gulasz jak ambrozja a o innych potrawach to ju¿ siê nie wypowiadam bo miejsca na posty zabraknie)
Na nastêpny rok to przyjedziemy z ca³± nasz± artyleri± i sobie z dzia³ powalimy
Dziêki wielkie za super imprezkê, kameralna, na luzie ale w jak¿e doborowym towarzystwie (jak to Cichy okre¶li³: zjazd ludzi ze wszystkich psychiatryków:P). Jedzonko Przepyszne, picia a¿ nad to itd itp.
Na przysz³o¶æ musimy tylko lekko ograniczyæ pi±tkowe "witanie siê" bo sobota by³a ciê¿kim dniem dla sporej czê¶ci z nas
Pozdrawiam
Cipu¶
PS. Jeszcze wielkie podziêkowania dla Kakofoniksa za to ¿e nie przyjecha³
Impreza byla naprawde super. Stworzyliscie po raz kolejny swietny kameralny turniej jak to Cichy okreslil "po srodku niczego". Gratuluje, bo tak sielankowa atmosfere trudno znale¼æ gdziekolwiek indziej.
No i przede wszytkim to nie by³y do¿ynki...
Pozdrawiam
¯arek
By³o gites :D:D
Naprawdê jedna z bardziej udanych imprez - kameralnie, na luzie w brud jedzenia i picia i bardzo fajne towarzystwo
)
Buziaki i miejmy nadzieje ¿e do zobaczenia za rok
Tomek
PS. podziwiam Was za pracê jak± w³o¿yli¶cie w organizacje, naprawdê super.
Ja te¿ chce podziêkowaæ ja wacka nie nosze na wieszchu. Konieczko Dziêkuje za udan± imprezê organizator± i nie mo¿e sie doczekaæ nastêpnej.
Przepraszam ¿e tak pó¼no ( przerwa techniczna) wielkie dziêki wszystkim uczestnikom, przedewszytkim ORGOM za co¶ co jest uwieñczeniem ca³ego sezonu. I znów wam siê uda³o w³±cznie z pogod±.
Gratulacje zwyciêzc± wszelakich konkurencji a tym którym siê nie powiod³o ¿yczê wygranej za rok. niebawem pojawi± siê fotki,
AAAAAAAAAAAAAAAAA przepraszam za jamnika . PIT-JAMNIKA
ale jest on nieod³±czn± maskotk± naszej Chor±gwi
Witajcie!
Bardzo wszystkim dziêkujê za przybycie. Dziêki Wam impreza by³a jeszcze lepsza ni¿ rok temu. Prosi³bym aby w³a¶ciciel misek ceramicznych (jedna zielona druga br±zowa) zg³osi³ siê do mnie na priv. Zwyciêzcom gratulujê. Jeszcze raz wielkie dziêki.
pozdrawiam
Andrzej Buczkowski
PS jak bêdê mieæ jakie¶ zdjêcia, to dam linka:)
To i ja co¶ napiszê zanim FREHA znowu umrze.
By³o mi naprawdê mi³o mog±c was wszystkich znowu zobaczyæ (wiem nie by³o tego widaæ, traktujcie to jako dogmat ;D ). Trochê szkoda ¿e nie wszyscy siê pojawili, ale zadupie zadupiem pozostanie, mo¿e za rok. ;D
Aha, no i przepraszam wszystkich, uczestników i wspó³organizatorów za to ¿e lata³em ca³± imprezê jako druga po³owa XX w. i w dodatku strasznie niespójnie. ;D
No, to za rok w tym samym miejscu. ;]
Wredny W±¿ Sir Hiss, s³u¿±cy do straszenia dzieci (Suchy)
PS Wyp........, to nie do¿ynki! xD
Powiniene¶ dodaæ równie¿ "Sprzedawca Bajek Na Temat Przybia³oruskich Lasów" ;D
Dziêkujê bardzo za mile spêdzony czas, równie¿ ten, w którym zdawa³am siê spaæ (poucztowy), za bardzo mi³e s³owa i za to, ¿e znalaz³a siê jedna zb³±kana duszyczka i Radek, którzy krêcili zamiast mnie:)
A jamnika wybaczam i proponujê go jako¶ roz³adowaæ, bo jeszcze sobie krzywdê zrobi ;D
To ja , ¿eby kolejna osoba nie pisa³a , ¿e by³o fantastycznie napiszê , ¿e siê obrazi³am na Huberta , ¿e Go w niedziele rano nie by³o co by ze mn± piæ wino
Podziêkowania dla Kakafoniksa za to , ¿e swoimi wystêpami nie popsu³ nam imprezy :D
Dziêki za fotki, nam trochê siê zapomnia³o o aparatach wiêc nie mamy nic. Co do zdjêcia 30 to tamtêdy mo¿na wej¶æ na piêtro i obej¶æ ca³± ruinê prawie dooko³a, tam przynajmniej jest czysto i ¶ciany nie s± pomazane. ;(
pozdr.
Nie bêdê orginalny: dziêkujê równie¿ za zaproszenie i fajn± zabawê, a Cichemu za u¿yczenie blach na bohurcik (mam nadziejê, ¿e siê nic nie uszkodzi³o:)). Huberta trzymam za s³owo co do planów na przysz³y rok i czekam na nie z niecierpliwo¶ci±, pomimo tego, ¿e pewnie czê¶æ z nich bêdzie na mojej g³owie;).
pozdrawiam
Zio
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.