Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Gier ¦redniowiecznych
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008 > Grunwald 2008
Ma³
Witam!

Chcia³abym og³osiæ, i¿ Chor±giew Ksiêcia Siemowita Mazowieckiego i Bractwo "Anguis In Herba" maj± zaszczyt zaprosiæ chêtnych ze wszystkich chor±gwi, do uczestnictwa w Turnieju Gier ¦redniowiecznych, który odbêdzie siê w tym roku na Grunwaldzie. Je¶li turniej bêdzie cieszy³ siê zainteresowaniem, planujemy organizowaæ go co roku.

Teraz kilka informacji organizacyjnych:
- Turniej odbywa siê na zasadzie rozgrywek pucharowych. (2 osoby graj±, 1 przechodzi dalej)
- Na ka¿dym etapie turnieju gra siê w inn± grê ¶redniowieczn±
- Maksymalna ilo¶æ uczestników w tym roku to 64 osoby (w przysz³ych latach bêdzie wiêcej)
- Je¶li bêdzie wiêcej chêtnych ni¿ 64 osoby to liczy siê kolejno¶æ zg³oszeñ (u Tajgera na Grunwaldzie)
- Wszystkie etapy bêd± rozgrywane bezpo¶rednio po sobie
- Przewidywany czas trwania turnieju do 3 godzin (zale¿ne od ilo¶ci osób)
- Rodzaje gier to: gry w ko¶ci i gry planszowe
- Przewidziane s± nagrody za pierwsze 3 miejsca
- Nagrody s± tematycznie zwi±zane z turniejem
- Sêdziami bêd± organizatorzy turnieju gier

Planowany termin przeprowadzenia turnieju to czwartek 10 lipca 2008 r miêdzy 11.00 a 14.00. Miejsce przeprowadzenia Turnieju Gier ¦redniowiecznych - Chor±giew Ksiêcia Siemowita.

Turniej nadzorowany jest przez organizatorów z Chor±gwi Ksiêcia Siemowita (Go¶ka i Solo).

Organizatorami turnieju s±: Tajger (Piotr Niedopytalski), Kafar (Pawe³ Kotunia), Tubi¶ (Micha³ Zambrzycki) i Basiek (Barbara Ciubak) z Bractwa "Anguis In Herba".

Wstêpne zg³oszenia prosimy kierowaæ na FREHê w tym temacie (s± to zg³oszenia potrzebne organizuj±cym do statystyk).
Obowi±zuj±ca jest kolejno¶æ zg³oszeñ przyjmowanych przez Tajgera, na Grunwaldzie, w Chor±gwi Ksiêcia Siemowita, do czwartku do godziny 10 rano.

Szczegó³owe zasady gier i inne informacje o turnieju zostan± podane wkrótce.

Wszelkie sprawy zwi±zane z tematem Turnieju proszê kierowaæ do Tajgera.

Go¶ka
TAJGER
Tak jak zosta³o to napisane wy¿ej wszelkie pytania i w±tpliwo¶ci proszê kierowaæ do mnie. smile.gif

Co do szczegó³owych informacji o regulaminie turnieju i o zasadach ka¿dej gry to zostan± one podane najpó¼niej w przysz³ym tygodniu.
TAJGER
Oto zasady tegorocznego Turnieju Gier ¦redniowiecznych do pobrania w pliku.Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Gavron_RDMZ
Jak co¶ ja sie pisze :p to mo¿e byæ bardzo ciekawe.. i zawsze co¶ innego ni¿ Tylko walka i miodek:P
TAJGER
Cieszê siê w takim razie i czekam na nastêpnych chêtnych.
Gavron_RDMZ
liczê ze bêdzie wiêcej chêtnych :P bo nie chce zgarn±æ nagród walkowerem:PP
Cichalinka
zglaszam gotowosc!
do zobaczenia na Grunwaldzie
Gavron_RDMZ
ooo konkurencja:d aniol.gif
Cichalinka
a tak smile.gif
Cichalinka
tylko konkurencja musi sie doszkolic zeby sie nie zblaznic tongue.gif
Gavron_RDMZ
e tam ... ja muszê poczytaæ te zasady :P ale mnie sie nie chce bo ja z regu³y leniwy jestem smile.gif a po 2 mam teraz sesje:D
Utta
Poza czytaniem zasad polecam rozegranie sobie w domowym zaciszu kilku partyjek. Tak ¿eby zobaczyæ na ¿ywo o co chodzi i ¿eby na samym turnieju nie trzeba by³o traciæ czasu na uczenie siê zasad. Lepiej skupiæ siê wygrywaniu:)

pozdrawiam,
ola
Gavron_RDMZ
Olu masz racje .. ale najpierw bym musia³ mieæ z Kim zagraæ :P ale pomy¶limy ... wiêkszo¶æ gier pamiêtam jak gra³em za czasów dzieciêcia:d
Cichalinka
w³a¶nie tak by³o by najlepiej, ale czy ja dam rade zapamietaæ tyle tekstu hehe
tez mam teraz sesje i inne rzeczy zaprzataja mi umysl ale jeszcze tylko 3 tygodnie i bedzie troche luzu
Gavron_RDMZ
ehhh ten luz cale 3 miesi±ce nic nie robienia:d icon_wink.gif
Patryk Opolski
Hejo!!

I ja sie zapisuje!!

Mam nadzieje, ze dotre na rozgrywki!!

Pozdrawiam,
Patryk
GroszeQ
GroszeQ równie¿ pragnie zg³osiæ swoj± chêæ uczestnictwa w turnieju icon_mrgreen.gif
Voynar
Zapisujê siêsmile.gif!!!
Tubi¶
Hej

Przypominam jeszcze raz, ¿e w³a¶ciwe zapisy s± u Tajgera w chor±gwi Siemowita, ju¿ na Grunwie smile.gif
Patryk Opolski
Dziekuje slicznie organizatorom! Swietna zabawa, pomimo,ze slonce opalalo mozgi konkretnie smile.gif Szczegolnie milo mi bylo podczas odbioru nagrody smile.gif

Tak, jak radziliscie, zglaszam sie do Was, aby poznac zasady gry, ktora mi wreczyliscie smile.gif

Pozdrawiam organizatorow, a takze finalowa 4 przy stoliku z szachami ;)
TAJGER
Gratulujemy zwyciêzcom i wszystkim uczestnikom za wspania³± rywalizacjê!
W tym roku wystartowa³o 16 osób.
Grali¶my w "M³ynki", "Alquerque” i "Cztery pory roku" - czyli szachy na 4 osoby

Zwyciêzcy Turnieju Gier ¦redniowiecznych:
1 miejsce - Martin z Chor±gwi Ksiêcia Siemowita
2 miejsce - Patryk z Roty Pieszej Bocke
3 miejsce - Arek z Chor±gwi Ksiêcia Siemowita

Na zaostrzenie apetytu na przysz³y rok, nied³ugo opublikujemy zdjêcia tegorocznych nagród.
TAJGER
Oto i zdjêcia nagród. Trochê to trwa³o ale ju¿ s±! smile.gif W tym roku uczestnicy walczyli o takie w³a¶nie nagrody:

Nagroda za 1 miejsce: Alquerque - rêcznie malowana plansza, pionki i we³niany woreczek.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Nagroda za 2 miejsce: Lis i Gêsi - rêcznie malowana plansza, pionki i woreczek.
Nagroda za 3 miejsce: Ceramiczne, wypalane ko¶ci i woreczek.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.