Witam!
Wolna Kompania Niezdobytego Grodu zaprasza na Zjazd Rycerzy Krzy¿owych w ¯orach woj.¶l±skie w dniach 7-8.06.2008r.
Organizatorami jeste¶my My czyli WKNG i Muzeum Miejskie w ¯orach.
Impreza datowana XI w. – XIII w.
Wyposa¿enie cywilne jak i zbrojne stosowne do swojej epoki (³±cznie z namiotem).
W³asnymi osobami tworzymy t± imprezê tak wiêc chyba nie muszê nic wiêcej dodawaæ.
Przewidziane na Zje¼dzie:
-samojeden (turniej z nagrod±)
-bohurt
-³uczniczy(turniej z nagrod±)
-tañce
-biesiada
-zespó³ (niedziela)
Serdecznie zapraszamy Bractwa, Kompanie, Zakony, Dru¿yny oraz Rzemie¶lników, którzy chc± do nas zawitaæ.
Zapraszam
Zg³aszamy zainteresowanie impreza,druzyna w sile 4-8 osob wiek XIII prosi o zaproszenie.
Zg³aszamy zainteresowanie imprez±, moja dru¿yna liczy 5-6 osób, odtwarzamy XIII wiek. Dzia³amy na terenie Bêdzina. Proszê o zaproszenie. Pozdrawiam. Coen. Tutaj jest adres naszego forum: www.cord.fora.pl
Prze¶lê Zaproszenia oraz zasady do samojeden i ³uczniczego co by nie by³o zastrze¿eñ jakowych.
Obóz bêdzie sta³ od pi±tku dla nas- prze¶lê opis miejsca co by¶cie znale¼li na mapie czy zumi.
Prosi³bym tylko o potwierdzenie po dostaniu zaproszenia.
Braciszku Wróbelku rozumie ¿e wy jeste¶cie? bo Ja nadal walczê o wolne z pracy na I³¿e.
jak najbardziej jeste¶my
Przyjedziemy w grupie liczê od 4 do 6 osób, ale to jest wysoce wstepne wyliczenie, bo nie wiadomo co i jak. Ja siê na pewno ze swoim stalowym rumakiem stawiê.
Bêdziemy w pi±tek w godzinach wieczornych, bo z lubelskiego do Was jest kawa³eczek drogi, ale to dla nas nie jest przeszkod±.
Dru¿yna Ksiêgi i £uku Ja¼wiec jest jak najbardziej zainteresowana udzia³em w imprezie, stawimy siê w liczbie 4-5 osób. Pozdrawiam
Witam
Chêtnie zawitamy ze swoimi s³owianami. Grupka oko³o 7 osób, w tym 3 do walk, dwa namioty. Dotarliby¶my gdzie¶ na 15.00 w pi±tek.
K³aniam siê
Mam pytanie do organizatorów, gdzie odbywa siê turniej tzn. okolice zamku, ruin etc. ?
W samym mie¶cie zosta³y k±ski muru z miasta a w³a¶ciwie grodu XIII wieku jako eksponat, wiêc nie ma na czym siê opieraæ.
Impreza na terenie do¶æ du¿ym, zielonym, nie ma betonu itd., choæ teren jest tylko kawa³ek od miasta.
Na Zumi proszê wpisaæ miasto ¯ory woj. ¶l±skie, poszukaæ hali widowiskowo-sportowej lub ulicy Folwareckiej po drugiej stronie tej ulicy, czyli miêdzy t± a Wodzis³awsk± jest kawa³ ziemi gdzie zbudujemy obozowisko ogrodzone.
Od ludzi którzy tam zapewne przyjd± nie ucieknê i dla tekstylnych co¶ tam bêdzie, ale nas czyli naszej zabawy to nie dotyczy.
Miejsce do którego musicie trafiæ
http://www.wrzuta.pl/obraz/cKvYcvnNZ9/http://www.wrzuta.pl/obraz/gNub0iOabL/
Po Legnicy spotkaæ siê z wami to bêdzie czysta przyjemno¶æ !!!! Pozdrowienia dla was wszystkich ( szczególnie kasztelana Kuby, Micha³a oraz Tomka ) i jeszcze raz podziêkowania za pomoc!!! Przybêdziemy z go¶ciñcem aby podziêkowaæ za wspania³± zabawê w waszym towarzystwie, wspania³e powitanie oraz pomoc jak± nas zaszczycili¶cie!!!! Do zobaczenia ju¿ nied³ugo!!!
Jak najbardziej zapraszam
oczywi¶cie wszystkich.
Takich dobroci to mo¿e u nas nie bêdzie jak na Legnicy
ale zabawa jak najbardziej.
Go¶ciniec bêdzie wam potrzebny Piotrze
za te skóry, które nie wiem jak ale upchali¶my w aucie jad±c z Legnicy.
Co do pomocy to tak ma byæ
Krzy¿owcy musz± siê wspieraæ.
Uk³on
Bracie Wróbel tak i dla was jak i dla innych mój telefon bêdzie kontaktem aby dojechaæ.
Sam albo moi ludzie bêd± was ³apaæ jak tylko dacie znaæ ¿e kr±¿ycie.
Jakub Dranc 698477509
Uk³on
Witam ! chcia³bym zg³osiæ dom ¶l±ski braciszków maltañskich chêtnych do przybycia,by³o by nas dwóch walcz±cych
O której rusza w sobote zabawa? dojedziemy dopiero w sobote z rana.
No to od pi±tku zabawa z ¯orami !!!!!! :D Przyjedziemy gdzie¶ na 18, ju¿ samochodami ( ufffff ) bêdzie nas 5 osób, ju¿ na pewno, bardzo prosiliby¶my o dok³adny namiar gdzie mamy dojechaæ. Pozdrawiamy :D
Ju¿ mamy wszelkie namiary wiêc dojedziemy bez problemu :p...pozdrawiamy :D
Witam
Yasha jak bedzie trza to siê poczeka na was taki mam gest dla gosci
Oczywiscie zapraszam wszystkich ci którzy siepytaja w mailach te¿ ale staram siê odpowiadac.
Powiem szczerze mam urwanie...........
7.06.2008r (sobota)
14.00-20.00 - Kramy rzemie¶lników
14.00 - Rozpoczêcie
- Przedstawienie Bractw, Kompani, Dru¿yn uczestnicz±cych
15.00-17.00 - Turniej walk pieszych ( samojeden)
- Udostêpnienie torowiska ³uczniczego oraz oszczepniczego dla ogó³u
19.00 - Zdobywanie obozowiska ( zabawy na podej¶cie pod bramê obozowiska przez zbrojnych - pod ostrza³em strza³-pacynek
i walka 3-3 )
oko³o 21.00 - Biesiada w obozowisku
01.06.2008r (niedziela)
14.00-20.00 - Kramy rzemie¶lników
15.00-17.00 - Turniej ³uczniczy dla odtwarzaj±cych XI-XIII wiek
- Zabawy plebejskie
20.00 - Koncert zespo³u " DUAN"
DZIEKI Po planie widze ze spokojnie dojedziemy,do zobaczenia w sobote .Pozdrawiam
My te¿ przyjedziemy chyba w sobotê z rana poniewa¿ mamy problem z jednym autem, tak wiêc jednak bêdziemy w sobotê rano
. Pozdrawiamy i przepraszamy za k³opot.
Teraz to ju¿ mo¿e tak po imprezie, hahaha :D jestem pierwszy !!!! By³o super, impreza nas tak podbudowa³a je¿eli chodzi o ruch rycerski ¿e nie da siê tego opisaæ, wspaniali ludzie, bardzo dobra organizacja i super zabawa. Pozdrawiam tu wszystkich uczestników, miêdzy innymi oczywi¶cie przewspania³ego dobrodzieja naszego imprezy kasztelana Jakuba wraz z rodzin±, mamy nadziejê ¿e nasza wspó³praca bêdzie ca³y czas siê rozwijaæ a my razem pi±æ w górê. Pozdrawiamy jeszcze raz i do rych³ego zobaczenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napewno sie nie nudzilem
choc zabyt dlugo to nie poszalelismy.POZDRAWIAM wszystkich i czekam na zdiecia.
Impreza by³a przednia
Oto zdjêcia z mojego aparatu oraz z p³ytki od organizatorów
http://picasaweb.google.pl/cordbedzin/CivitasSariOry
Nam te¿ siê strasznie podoba³o. Bractwa, jakie zjecha³y da³y popis klasy i umiejêtno¶ci dobrej zabawy, za co wszystkim dziêkuje. Wrócili¶cie moj± wiarê w sens RR, w którym ostatnimi czasy nie dzieje siê najlepiej. Mam nadziejê, ¿e bêdziemy teraz spotykaæ siê czê¶ciej w tym gronie z mojej strony obiecujê, ¿e nie bêdê przyczyn± nowych kontuzji
. Pozdrowienia od ca³ego ZGr-u. A oto nasze zdjêcia z imprezy
http://picasaweb.google.pl/necromancer.mia...CivitasSari2008
Jak widzê w tym roku to wygl±da³o ca³kiem nie¼le (w zesz³ym to by³o naprawdê tragicznie), w takim razie w przysz³ym mo¿e przyjadê poogl±daæ (niestety jako turysta, nie mam stroju na ten okres), bo po zesz³ym roku stwierdzi³em ¿e szkoda czasu. Pozostaje ¿yczyæ udanych kolejnych imprez.
Witam
Podziêkowania dla naszych go¶ci za zrozumienie i wspó³pracê, a co za tym idzie za dobr± zabawê. Mam nadzieje ¿e nikt sie nie nudzi³ i chociaz trochê zrelaksowali¶cie siê po przez to co robili¶my.
Bêdê my¶la³ nad projektem tego o czym mówili¶my i mam nadzieje ¿e impreza przetrwa na nastêpny rok ( có¿ po¿yjemy-zobaczymy ).
Yasha mam nadzieje ¿e kiedy¶ ten czas odrobimy
Napiszê to tak GhaSh za to ze ¿yczysz nam - uk³on, ale akurat zdanie nadal stojacego z boku lub ogladajacego zdjêcia nie przemawiaj± do mnie, poniewa¿ interesuj± mnie ludzie którzy byli u mnie, a co za tym idzie daj± swój wk³ad w RR. Reasumuj±c GhaSh jak to stwierdzi³e¶ szkoda czasu
pozostañ przy tym swoim wieku odtwarzanym.
Jeszcze raz UK£ON dla wszystkich moich go¶ci mam nadzieje do za¶, a dla tych co nie przyjechali có¿-mam nadziejê ¿e im ¿al
.
z powa¿aniem Jakub
zdjêcia:
http://picasaweb.google.pl/Jakubanka/CIVIT...key=kwdj8c2auDk
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.