Hej! Czy jest miejsce lub ktos kto uczy walki szabla w Poznaniu? Chodzi mi o szermierke historyczna a nie sportowa.
dzieki
Noo, cieszê siê, ¿e wreszcie pojawiaj± siê chêtni na szablê w Poznaniu!
Gniewko, by³y plany, ¿eby ruszyæ na wiosnê z ma³± ekip±, ale przynajmniej z mojej strony to w tym roku raczej niewykonalne - doba i tydzieñ s± jednak zdecydowanie za krótkie...
Poszukaj pare tematów ni¿ej - kto¶ tam macha w Poznaniu wcze¶niejszym ¿elastwem, podobno równie¿ szablami. Mo¿e na pocz±tek wystarczy?
Zapraszam na moje treningi. U nas coraz gorzej z frekwencj± wiêc ka¿dy nowy partner do æwiczeñ jest cenny.
Napisz wiêcej o sobie od kiedy æwiczysz jaki masz sprzêt. My æwiczymy "¿elazem" w zbrojach treningowych ró¿n± broni± tak¿e jednosieczn±.
Na szable to i ja siê piszê Przemys³awie. Noszê siê z zamiarem nabycia takowej drog± kupna... Odezwê siê jeszcze w tej sprawie po tegorocznym sezonie....
Hej! Czy co¶ siê zmieni³o przez ten rok w Poznaniu? Jest jaka¶ mo¿liwo¶æ treningów?
dziêki
Witam,
szukam osoby lub organizacji zajmujacej sie nauka fechtunku szabla w Poznaniu lub okolicach (do 60 km), oprocz mnie jest jeszcze jedna osoba chetna.
Jezeli ktos zna sie na fchtunku szabla i mysli, ze sprawdzilby sie jako nauczyciel to tez super.
Do³±czam siê do pytanie poprzednika. Na oko licz±c, to z Poznania chêtnych jest ju¿ sporo, mo¿e siê kto¶ zorganizuje szkó³kê?
Podpisujê siê pod powy¿szym apelem.
Te¿ jestem (niezobowi±zuj±co póki co ;)) zainteresowany. Czy w ogóle s± jakiekolwiek grupy zajmuj±ce siê JAK¡KOLWIEK form± szermierki na terenie Poznania i/lub okolic? D³ugie poszukiwania nie przynios³y ¿adnych efektów :D
Chyba temat tutaj umar³... w³a¶nie szukam kogo¶ kto mi 2 szable wykona ale w PL te¿ ciê¿ko, i chyba bêdê z zagranicy ¶ci±ga³ bo rodzimi producenci s± nieosi±galni w internecie. A jak s± to nie odpisuj± niestety na zapytania o ofertê cenow±.
Tak tu zagl±da³em ale niestety nie skontaktowa³em siê jeszcze nie uda³o mi siê...
hej a gdzie, kiedy i za ile??????
btw
nie mam w³asnego "¿elaza" czy jest mo¿liwo¶æ walki wypo¿yczonym?
Zapraszam serdecznie do Nas.
www.salut.poznan.plUczymy walki szabl± bojow±, pojedynkow± i szpad±.
Jesli mozna sie dolaczyc:
A walki szabla historyczna ktos uczy w opolu?
Podbijam temat.
Od wrze¶nia wznowili¶my treningi szabli w poznañskiej grupie fechtunku Salut.
Treningi na sali O¦ AZS ul Reymonta 35 (wej¶cie od strony torów ³uczniczych - na lewo od przychodni sportowo-lekarskiej), wtorki 20-22, od pa¼dziernika drugi trening w pi±tki godz. 20-22.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.