Turniej po³±czony ze ¶lubem GyrosSa i Moniki.
Ze wzglêdu na ten charakter turnieju, turniej jest datowany rozlegle od X-XVw z rozdzieleniem walk X (zasady wg dogadania siê ze znajomymi bractw wczesnych) od XIII-XV (przepisy g³ównie bohurtowe)
Wszystkich moich znajomych co nie omieszkaj± opu¶ciæ mojego i moniki ¶wiêta proszê o kontakt i namiary gdzie mam wysy³aæ zaproszenie na mój ¶lub ;].
Zaproszony który nie przyjedzie na turniej bêdê to rozumia³ jako i¿ kto¶ mo¿e mnie nie lubieæ ;P.
Turniej organizuje "Rota Piesza Bocke" a wiêc na brak walk nie bêdzie mo¿na ponarzekaæ.
Data mo¿e ulec zmianie gdy¿ zale¿y to od wolnego terminu na grodzie we Wroc³awiu (jutro bêdê wszystko ju¿ wiedzia³), ale podejrzewam ze wstêpnych ustaleñ, ¿e termin 13-15 Czerwca bêdzie tym w³a¶ciwym.
Grzesiu mój kochany braciszku daj info ile mo¿esz mi za³atwiæ strony przeciwnej (wschodnio-zakonnej) do bohurtu.
tak wiêc wysy³ajcie zg³oszenia (nie mam na was wszystkich namiarów)
o szybki kontakt proszê zw³aszcza:
Polsk± dru¿ynê bohurtow± tych którzy z przyczyn wszelakich nie zostan± ni¿ej wypisani z nazwy bractw.
- von Reihl
- OBR
- Bractwo rycerskie zamku Bêdzin
- Zakon ¶w £azarza
- Templariusze z Chwarszczan (i inni te¿)
- DNO
- Bractwo z Czerwionki
- Excalibur (00 Gacu¶ zg³o¶ siê ;P)
- 5 Kolumna z Gdañska
- WKPL
- Bractwo Orlich Gniazd
- Byczyna
- Taurusy
- Ja¶min i spó³ka
- i wiele innych których nie wymieni³em bo nie spamiêta³em ....jednym s³owem proszê so zg³aszaæ ;]
- specialne zaproszenie imienne dla ......... SASZKI, Bogdana z Opola, Marcina Kuleja, Grzegorza od £azarzy (czasami lubi± siê migaæ),
Pozdrawiam Wszystkich mam nadziejê ¿e stawicie siê w du¿ej liczbie ;]
Niech nikt siê nie obra¿a ¿e nie wypisa³em go wy¿ej pisze to spontanicznie i mog³em nie wszystkich uwzglêdniæ, a ¿e mam sporo na g³owie to mo¿na mi to wybaczyæ.
Jeszcze raz Pozdrawiam
GyrosS
mój mail slawomir-gross@wp.pl
A by³am pewna , ¿e tylko Ada¶ potrafi spowodowaæ mój spadek z krzes³a ( tym razem jednak nie ze ¶miechu
) ;) Bardzo mi³e zaskoczenie
Gratulujê decyzji ( Monice oczywi¶cie - takie ryzyko
)
Co do turnieju to oczywi¶cie stawimy sie jak najliczniej
Daria prz najbli¿szym spotkaniu sprawiê ¿e spadniesz z krzes³a
ehhh nikt mnie nie lubi ;( no wy¶lijcie mi te namiary na siebie.
Daria a ty nie b±d¼ taka do przodu bo garba dostaniesz :D.
Ostatecznie zaklepana data to 13-15 Czerwiec
13 - przyjazd
14 - turniej + ¶lub
15 - leczenie kaca/niedopuszczanie do kaca, walki jakowe¶ dla chêtnych (w±tpiê by kto¶ jeszcze mia³ si³ê), rozjazd do domów
nied³ugo dodam rodzaje konkursów i atrakcji turnieju oraz wszystkie szczegó³y.
(na brak atrakcji nie bêdzie mo¿na narzekaæ, mamy kilka nowych pomys³ów na formê zabawy)
Pozdrawiam
Salve Fratres!
GyrosSku kochany trêdowata trzoda ze wszystkich komandorii zawita do ciebie.
Pozdrawiam Grzegorz
Taurusy oczywi¶cie pojawi± siê jak najwiêkszej liczbie
Podpad³am ?
Z pozdrowieniami od wrednej Darii
PS : Adam ju¿ nie mogê siê doczekaæ
No to ja spada³am z krzes³a... nie widzisz ludzi 2 lata i ju¿ takie rzeczy no proszê.
Gratulujê gor±co szczê¶liwej parze ... 100 lat 100 lat itd
proszê, proszê, gratulacje
³osz mamo, jak to daleko, jak ja tam brzd±ca dotransportujê (o ile zostanê zaproszona ;p)
Wiedziemka a jakby inaczej mia³o byæ, dostaniesz zaproszenie nic siê nie bój, tylko wy¶lij mi na PW lub GG namiary na siebie.
Apel do reszty co by chcieli przyjechaæ podajcie namiary na siebie.
No trudno ¿eby mnie zabrak³o na takim ¶lubie
. Poza tym bêdzie okazja siê pobiæ
Salve!!!
Gyros... ty moze przemysl czy chcesz nas na tej imprezie bo z tego Slubu...no zeby Panna Mloda o Tobie i Twoich znajomych nie zmienila opinii
No ba, reprezentacja Chwarszczan stawi sie w mozliwie najwiekszym CzrcikSkladzie
Co do walk prosba, cierpimy na chciwosc, duza ilosc przeciwnikow w meczu towarzyskim zaspokaja wszakze nasze pragnienie
do zobaczenia zatem na miejscu!
Vale!
Wiêc tak:
Pi±tek
przyjazd
sobota
10:00 Przywitanie go¶ci
w przedziale 11-13 - ¶lub ko¶cielny w ko¶ciele z XIVw w Strzelcach ¦widnickich (35km od Partynic, mi³o by mi by³o gdyby poczty sztandarowe i reprezentacyjne pojecha³y ze mn± :P )
oko³o 15:00
przewidziane s± 3 turnieje indywidualne
- turniej bojowy Xw (zasady okre¶l± KRUKI)
- turniej bojowy XIII - XV (zasady wszystko dozwolone prócz sztychów, ciosów w genitalia i stopy,
przy misiach trwaj±cych powy¿ej 5 sek bêdziemy rozdzielaæ)
- turniej ³uczniczy (konkurencje i zasady opracuje Andrzej Szkwarkowski)
oko³o 17:00
bêd± przewidziane te¿ inne atrakcje
-jakie¶ rzuty czym¶
-konkurencje dla kobiet
Atrakcja dla zbrojnych:
- walki dru¿ynowe (i tu bêdzie niespodziewajka dla go¶ci, powie ¿e takiego czego¶ jeszcze nie
by³o :D )
oko³o 19:30 bitwa inscenizowana w wykonaniu X i ludzi nieopancerzonych
oko³o 20:00 BOHURT dla XIII - XV
oko³o 21:30 - 22 zacznie siê Uczta i weselicho
zabawa do rana
Niedziela
Poprawiny ;]
Plebeje smutni na weso³o czyli ¿onaci na kawalerów (czy jaki¶ inny podzia³ :D)
¯arcie na turnieju bêdzie, uczta te¿ ma byæ ciekawa, alkohol PIWO zapewnione.
Nocleg - Namioty historyczne podzielone na 3 obozy
1. Bractwa wczesne (szefa obozu wyznacz± Kruki)
2. Bractwa z okresu krucjat (szef obozu Grzesiek z £azarzy (mam nadziejê ¿e mi nie odmówi))
3. Bractwa pó¼ne (szef obozu pewnie Kamilus z Roty Bocke )
Proszê o potwierdzanie ilo¶ci namiotów i osób bo chcemy dok³adnie menu zaplanowaæ.
Pamiêtajcie ja zapraszam wszystkich z którymi pi³em, rzyga³em, jad³em, bi³em siê wysy³ajcie zg³oszenia ja bêdê wam odsy³a³ pisemne zaproszenia poczt± polsk±.
Zebra³em ju¿ troszkê namiarów ale nie oszukujmy siê je¶li mi nie pomo¿ecie to ja sam z tym sobie nie poradzê bo du¿o was jest.
Wo³ek czemu¶ ty siê jeszcze nie odezwa³......
wzór zg³oszenia
Bractwo/osoba
Adres kontaktowy (pocztowy)
tel kom
ilo¶æ namiotów
ilo¶æ osób
zg³oszenia wysy³aæ na mój mail:
slawomir-gross@wp.pl
CYTAT
Wo³ek czemu¶ ty siê jeszcze nie odezwa³......
£agaczigi, jak mnie co¶ nie zabije to pewnie bêdê!
CYTAT(GyrosS @ 09:25 12.03.2008)
... 2. Bractwa z okresu krucjat (szef obozu Grzesiek z £azarzy (mam nadziejê ¿e mi nie odmówi))
...
Salve Fratres!
GyrosSku kochany wiesz ¿e nie odmówiê ci niczego.
Pozdrawiam Grzegorz
Ja oczywi¶cie siê niêwykrêce, i przyjade na 99,9%.
Niestety tylko do bitki ¿adnej nie pojde....jestem juz tak gruby, ze mam problemy z serdcem...
Ale siê napije na bank!!!!!
Hmmm a czy pod³y i nêdzny saracen móg³by siê pojawiæ??
CYTAT
Hmmm a czy pod³y i nêdzny saracen móg³by siê pojawiæ??
A jak innaczej bêdzie mo¿na przeprowadziæ konkurs rzutu czym¶ tam do "czego¶"
moja propozycja co by ta konkurencja dla organizatorów nie by³a za ³atwa rzucamy dziewicami do czego¶ co robi za sarcena
A teraz organizatorzy rozjad± sie w poszukiwaniu dziewic
Zgadzam siê na rzut dziewicami do saracena pod kilkoma warunkami:
1. To ja dokonam selekcji dziewic ... nie chcecie chyba rzucaæ we mnie byle czym
2. Miêdzy jedn± a drug± dziewic± potrzebujê troszkê czasu, ¿eby byæ w gotowo¶ci na przyjêcie kolejnej dziewicy
3. To wy p³acicie za ewentualne alimenty
ale tê konkurencje tylko w wersji Fetysz-Hardcore czyli dziewica wyposa¿ona w pas cnoty z niespodziank±, saracen nie u¿ywa r±k (takie po³±czenie karlingu z rzutem podkow± na ko³ek z tym ¿e w tym przypadku mamy ruchomy ko³ek i chodzi o to by ³apaæ podkowê)
Bonusy za odleg³o¶æ, finezje, szybko¶æ i telemark.
Saracen i uczestniczki powinni wykupiæ ubezpieczenie NW z uwzglêdnieniem s³owa "dziecko".
i konkurencja oczywi¶cie pe³ne zawodostwo......waga ciê¿ka........dziewic.
Pozdrawiam
:D
CYTAT(GyrosS @ 13:55 14.03.2008)
ale tê konkurencje tylko w wersji Fetysz-Hardcore czyli dziewica wyposa¿ona w pas cnoty z niespodziank±, saracen nie u¿ywa r±k (takie po³±czenie karlingu z rzutem podkow± na ko³ek z tym ¿e w tym przypadku mamy ruchomy ko³ek i chodzi o to by ³apaæ podkowê)
Bonusy za odleg³o¶æ, finezje, szybko¶æ i telemark.
Saracen i uczestniczki powinni wykupiæ ubezpieczenie NW z uwzglêdnieniem s³owa "dziecko".
i konkurencja oczywi¶cie pe³ne zawodostwo......waga ciê¿ka........dziewic.
Pozdrawiam
:D
Waga ciê¿ka to specjalno¶æ naszego kochanego £azarza .. on lubi takie wyzwania
A¿ ¿a³ujê , ¿e mnie to minie ...
Gdyby jednak mnie nie brak³o Halfi wiedz , ¿e zapraszam siê na kawê
A - ¿e siê tak zapytam - bêdzie to impreza zamkniêta? )) Bo jestem z Wroc³awia i chêtnie bym wpad³ na jaki¶ turniej ))
pzdr, j.
Witaj GyroSku tylko ma³a podpowied¼ dla Ciebie
Jak chcesz co¶ od Grze¶ka, to mu czêsto przypominaj, na moim ¶lubie mia³ byæ moim ¶wiadkiem, ale pomyli³o mu siê z dru¿b±, pó¼niej w ogóle zapomnia³ i nie wzi±³ ze sob± dowodu na Byczynê ;), tak ¿e ch³op dobry ale z pamiêci± naszego komandora lekko kruchawo ;)
Zaproszenia zosta³y rozes³ane, Ci którzy nie dostali (z powodu braku adresów) niech siê nie przejmuj± pewnie dostan± na turnieju w Bêdzinie, Ci którzy podali mi adres i nie dostali niech przyjad± bez. Ka¿da grupa która dot±d siê nie zg³osi³a, a chce przyjechaæ niech da znaæ mi na PW.
Pozdrawiam
GyrosS
Salve Fratres!
Miszka nie marud¼
. Mamy ju¿ zaproszenie. Kochany Gyrosku tak jak ci ju¿ obieca³em trêdowata trzoda przyjedzie i jak zwykle najpierw buhurt lub ustawka
(obydwie nazwy zakazane na Grunwie wiem ¿e s± u ciebie jak najbardziej wskazane). Od razu ustawiam siê na ciebie na buhurcie
a pó¼niej pijemy wasze zdrowie do rana.
Pozdrawiam Grzegorz
A jak sie dostaæ z Wroc³awia G³ównego do grodu?
Autobus 113, do przystanku Partynice. L±dujesz tu¿ obok bramy na teren Wy¶cigów konnych, w ¶rodku trzeba jeszcze trochê podra³owaæ piechot± albo mieæ kogo¶ kto podwiezie.
Ja niestety nie bêdê mog³a siê pojawiæ (sesja:/ w pe³ni w tym czasie) czego straaaaaaasznie ¿a³ujê... ale gratulujê i ¿yczê wszystkiego, wszystkiego najlepszego, mam nadziejê, ¿e na Bêdzinie uda mi siê z wami napiæ wasze zdrowie
Pozdrawiam,
Mosia.
Do ³uczników:
Je¶li chcecie postrzelac na inscenizacji (przed bohurtem) to przywie¼cie sobie pacynki.
Pozdrawiam
S³awku drogi Ty wiesz jak bardzo ¿a³ujê,¿e mnie nie bêdzie i wiesz dlaczego.
Ale ¿yczê wam z g³êbi serducha wszystkiego najlepszego.
¯yczê wszystkiego czego Wam trzeba:
autostrady wiod±cej do nieba
bez ¿adnych ograniczeñ prêdko¶ci,
do tego jeszcze ogromu rado¶ci
z ka¿dego, coraz szczê¶liwszego dnia,
który spe³nia Wasze marzenia.
¯eby Wam nigdy nie zabrak³o w domu
talerza klusek i makaronu
s³oñca bez koñca, kwiatów pachn±cych,
a tuz za oknem ptaków ¶piewaj±cych.
Ka¿de z tych ¿yczeñ na pewno siê spe³ni,
poniewa¿ p³ynie prosto z serca g³êbi.
Jak tylko minie mi ¿a³oba nadrobimy... paroma bary³kami miodu.
Witam,
mam pytanko czy mo¿e kto¶ w pi±tek jedzie samochodem/autokarem z Warszawy i ma wolne miejsce? Chêtnie bym sie zabra³a
oczywiscie dorzuce sie do paliwa.
gg: 2164400
pozdrawiam
Martyna (ta od Ciastonia
)
Czo³em,
jecha³by mo¿e kto¶ przez Opole lub okolice i móg³by zabrac ze soba jedn± osobe z blachami, a przynajmniej same blachy?
pozdro
Krzysz
I po ... ten kto nie by³ "niech¿e" ¿a³uje, gdy¿ turniej by³ mo¿e niezbyt liczny ale bardzo ciekawy z wieloma innowacjami jak zdobywanie grodu (wie¿a oblê¿nicza, taran). Zabawa uwa¿am wypali³a bardzo fajnie i mo¿na by³o poæwiczyæ "szachow±" taktykê. A pobuhurciæ i tak zd±¿yli¶my
Jednak przedewszystkim jeszcze raz "Zdrowie po raz pierwszy" M£ODEJ PARY, która po³±czy³a siê wêz³em ma³¿eñskim w przepiêknym, ¶redniowiecznym starym ko¶ció³ku przy przepiêknej muzyce - DU¯O DU¯O szczê¶cia.
Bardzo podoba³ mi siê rajd samochodowy przez miasto z proporcami
Uczta turniejowo-weselna kompletna - jad³o, napitek i skoczna muzyka ... bawi³em siê przednie !!!
Dziêkujê wszystkim za towarzystwo i pozdrawiam.
P.S. Pozdrowienia dla moich nowych wczesno-¶redniowiecznych przyjació³ - NIECH IM KASZA NAM¡KA ;)
Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy !!!
Klimatycznie, weso³o, z pomys³em. Ko¶ció³ek piêkny, zespó³ gra³ ¶wietnie. Panna m³oda i pan m³ody wygl±dali uroczo. No i tyle mogê rzec. Oby tak dalej
Dziêkuje przyby³ym za wszystko, mam nadziejê, ¿e siê podoba³o.
Mufy - 310 z³, Palisada i sprzêt oblê¿niczy - 500z³, wra¿enia ze zdobywania - Bezcenne :D
PS
Prosi³bym o filmiki i wszystkie zdiêcia jakie s± w waszym posiadaniu z tego turnieju.
Niech zaluja Ci co nie byli. Bylo naprawde fajnie w fajnym gronie. Mozna bylo odpoczac psychicznie i sie zrelaksowac. A rajd byl piekny, trzeba to na stale wpisac do atrakcji turniejowych (zjazd do McDonalda okazal sie kiepskim pit-stopem :D )
A szaszlyki przepyszne mmmmm Mozna wiedziec co to za miesko? Rozplywalo sie w ustach.. delicje
ZDROWIE MLODEJ PARY PO RAZ PIERWSZY ! ! !
CYTAT
(zjazd do McDonalda okazal sie kiepskim pit-stopem :D )
Bardzo kiepskim
, ale za to Ciastoñ zobaczy³ jak wygl±da A4
No tak , w koñcu On z Sosnowca to nie wie :P
Jaka szkoda , ¿e ¶lub bierze siê raz w ¿yciu . By³o tak zajebi¶cie , ¿e chêtnie bym to powtórzy³a
A w ogóle , to poza g³ówn± atrakcj± turnieju czyli ¶lubem bardzo mi siê podoba³ Ada¶ na ³añcuchu . Ubolewam tylko nad faktem , ¿e nie do mnie by³ przywi±zany
Ciastoñ , kiedy Wasz ¶lub ?:D
Ps : Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy
Ps 2 : Tam nasi umieraj± :p
Dziêki Wszystkim za ¶wietn± zabawê,
bojówka w stylu prosto z gladiatora oraz bohurty dostarczy³y niezapomnianych wra¿eñ
ale bitwa na mufy bi³a wszelkie rekordy, tak prosta rzecz a tyle radochy :D,
Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy ! :D
czekam na filmiki i zdjêcia
pozdrawiam
No poprostu rewelka!! Pomys³ z kijami owiniêtymi piank± by³ bezb³êdny!! Bohurtowe zdobywanie palisady to jest to!!
Proponujê wprowadziæ to do turniejowych standardów (tylko palisada mog³aby byæ konkretniejsza).
Ogromne dziêki M³odej Parze za zaproszenie, wspania³± imprezê, cudowne ¿arcie i pyszne napitki.
Dziêki Kubu¶ za wspólne walki "na ³añcuchu"
Sorry Siwy za ten niefortunny cios (mam nadziejê, ¿e Twoja ¿ona mi wybaczy).
Dziêki £azarzom za konkretn± grupówkê
Dziêki "wczesnym" za bohurty na "mufy"
Dziêki wszystkim za ¶wietne 3 dni!!
Za rok moze dwa. Kto wie zobaczymy ale zaprosimy Was wszystkich napewno.
Wiem jak wyglada A4ka ale nigdy nie jechalem nia z Piotrkiem. A poza tym Piotrek zjechal nie tam gdzie trzeba, ja bylem zajety wcinaniem burgera wiec moja blyskotliwosc na nic sie nie przydala.
Dochodzê do siebie po poprawinach ;] .........kiedy bêdzie toast zdrowie m³odej pary po raz drugi?? :P
By ze sprawiedliwo¶ci sta³a siê zado¶æ to nale¿y przyznaæ wczesnym wielkie gratulacjê za postawê, bo stanê³o przed nimi stado bohurtowe i trzeba im przyznaæ ¿e sie starali, a niektórzy nawet bardzo. Jeszcze z 5-10 takich spotkañ i ch³opaki ju¿ bêd± wiedzieæ o co w tym sporcie chodzi. My te¿ kiedy¶ nie wiedzieli¶my i dopiero po ciê¿kich batach od wschodu nauczyli¶my siê przeciwstawiaæ rozpêdzonej machinie. Podobnie by³o w sobotê, my¶lê ¿e w ramach integracji Wczesno-pó¼nych i przede wszystkim treningów bohurtowych to dobrze bêdzie jak bêdziemy to powtarzaæ czê¶ciej.
O mój rozmarynie rozwijaj siê!
No tyle tytu³em konstruktywnego podsumowania spotkania i weselicha! Wszystkiego najlepszego m³odej parze raz jeszcze!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.