Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Rycerski we Wroc³awiu (Gród Partynice)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
GyrosS
Turniej po³±czony ze ¶lubem GyrosSa i Moniki.
Ze wzglêdu na ten charakter turnieju, turniej jest datowany rozlegle od X-XVw z rozdzieleniem walk X (zasady wg dogadania siê ze znajomymi bractw wczesnych) od XIII-XV (przepisy g³ównie bohurtowe)
Wszystkich moich znajomych co nie omieszkaj± opu¶ciæ mojego i moniki ¶wiêta proszê o kontakt i namiary gdzie mam wysy³aæ zaproszenie na mój ¶lub ;].
Zaproszony który nie przyjedzie na turniej bêdê to rozumia³ jako i¿ kto¶ mo¿e mnie nie lubieæ ;P.

Turniej organizuje "Rota Piesza Bocke" a wiêc na brak walk nie bêdzie mo¿na ponarzekaæ.

Data mo¿e ulec zmianie gdy¿ zale¿y to od wolnego terminu na grodzie we Wroc³awiu (jutro bêdê wszystko ju¿ wiedzia³), ale podejrzewam ze wstêpnych ustaleñ, ¿e termin 13-15 Czerwca bêdzie tym w³a¶ciwym.

Grzesiu mój kochany braciszku daj info ile mo¿esz mi za³atwiæ strony przeciwnej (wschodnio-zakonnej) do bohurtu.

tak wiêc wysy³ajcie zg³oszenia (nie mam na was wszystkich namiarów)
o szybki kontakt proszê zw³aszcza:

Polsk± dru¿ynê bohurtow± tych którzy z przyczyn wszelakich nie zostan± ni¿ej wypisani z nazwy bractw.

- von Reihl
- OBR
- Bractwo rycerskie zamku Bêdzin
- Zakon ¶w £azarza
- Templariusze z Chwarszczan (i inni te¿)
- DNO
- Bractwo z Czerwionki
- Excalibur (00 Gacu¶ zg³o¶ siê ;P)
- 5 Kolumna z Gdañska
- WKPL
- Bractwo Orlich Gniazd
- Byczyna
- Taurusy
- Ja¶min i spó³ka
- i wiele innych których nie wymieni³em bo nie spamiêta³em ....jednym s³owem proszê so zg³aszaæ ;]

- specialne zaproszenie imienne dla ......... SASZKI, Bogdana z Opola, Marcina Kuleja, Grzegorza od £azarzy (czasami lubi± siê migaæ),

Pozdrawiam Wszystkich mam nadziejê ¿e stawicie siê w du¿ej liczbie ;]

Niech nikt siê nie obra¿a ¿e nie wypisa³em go wy¿ej pisze to spontanicznie i mog³em nie wszystkich uwzglêdniæ, a ¿e mam sporo na g³owie to mo¿na mi to wybaczyæ.

Jeszcze raz Pozdrawiam
GyrosS

mój mail slawomir-gross@wp.pl
Daria Malinowska
A by³am pewna , ¿e tylko Ada¶ potrafi spowodowaæ mój spadek z krzes³a ( tym razem jednak nie ze ¶miechu bigsmile2.gif ) ;) Bardzo mi³e zaskoczenie icon_wink.gif

Gratulujê decyzji ( Monice oczywi¶cie - takie ryzyko bigsmile2.gif ) clap.gif respekt.gif

ua
Co do turnieju to oczywi¶cie stawimy sie jak najliczniej

Daria prz najbli¿szym spotkaniu sprawiê ¿e spadniesz z krzes³a icon_mrgreen.gif
GyrosS
ehhh nikt mnie nie lubi ;( no wy¶lijcie mi te namiary na siebie.
Daria a ty nie b±d¼ taka do przodu bo garba dostaniesz :D.

Ostatecznie zaklepana data to 13-15 Czerwiec

13 - przyjazd
14 - turniej + ¶lub
15 - leczenie kaca/niedopuszczanie do kaca, walki jakowe¶ dla chêtnych (w±tpiê by kto¶ jeszcze mia³ si³ê), rozjazd do domów

nied³ugo dodam rodzaje konkursów i atrakcji turnieju oraz wszystkie szczegó³y.
(na brak atrakcji nie bêdzie mo¿na narzekaæ, mamy kilka nowych pomys³ów na formê zabawy)

Pozdrawiam
£azarz
Salve Fratres!

GyrosSku kochany trêdowata trzoda ze wszystkich komandorii zawita do ciebie.

Pozdrawiam Grzegorz
Tomek Kot
Taurusy oczywi¶cie pojawi± siê jak najwiêkszej liczbie pijacy.gif clap.gif
Daria Malinowska
Podpad³am ? bigsmile2.gif

Z pozdrowieniami od wrednej Darii icon_mrgreen.gif

PS : Adam ju¿ nie mogê siê doczekaæ devil.gif
Halldis(Naamah)
No to ja spada³am z krzes³a... nie widzisz ludzi 2 lata i ju¿ takie rzeczy no proszê.
Gratulujê gor±co szczê¶liwej parze ... 100 lat 100 lat itd smile.gif
Wiedziemka
proszê, proszê, gratulacje smile.gif ³osz mamo, jak to daleko, jak ja tam brzd±ca dotransportujê (o ile zostanê zaproszona ;p)
GyrosS
Wiedziemka a jakby inaczej mia³o byæ, dostaniesz zaproszenie nic siê nie bój, tylko wy¶lij mi na PW lub GG namiary na siebie.

Apel do reszty co by chcieli przyjechaæ podajcie namiary na siebie.
£ukasz P³aza
No trudno ¿eby mnie zabrak³o na takim ¶lubie tongue.gif . Poza tym bêdzie okazja siê pobiæ icon_mrgreen.gif
Tomasz z Chwarszczan
Salve!!!
Gyros... ty moze przemysl czy chcesz nas na tej imprezie bo z tego Slubu...no zeby Panna Mloda o Tobie i Twoich znajomych nie zmienila opinii icon_mrgreen.gif
No ba, reprezentacja Chwarszczan stawi sie w mozliwie najwiekszym CzrcikSkladzie
Co do walk prosba, cierpimy na chciwosc, duza ilosc przeciwnikow w meczu towarzyskim zaspokaja wszakze nasze pragnienie tongue.gif icon_mrgreen.gif do zobaczenia zatem na miejscu!
Vale!
GyrosS
Wiêc tak:
Pi±tek
przyjazd

sobota
10:00 Przywitanie go¶ci

w przedziale 11-13 - ¶lub ko¶cielny w ko¶ciele z XIVw w Strzelcach ¦widnickich (35km od Partynic, mi³o by mi by³o gdyby poczty sztandarowe i reprezentacyjne pojecha³y ze mn± :P )

oko³o 15:00
przewidziane s± 3 turnieje indywidualne
- turniej bojowy Xw (zasady okre¶l± KRUKI)
- turniej bojowy XIII - XV (zasady wszystko dozwolone prócz sztychów, ciosów w genitalia i stopy,
przy misiach trwaj±cych powy¿ej 5 sek bêdziemy rozdzielaæ)
- turniej ³uczniczy (konkurencje i zasady opracuje Andrzej Szkwarkowski)

oko³o 17:00
bêd± przewidziane te¿ inne atrakcje
-jakie¶ rzuty czym¶
-konkurencje dla kobiet

Atrakcja dla zbrojnych:
- walki dru¿ynowe (i tu bêdzie niespodziewajka dla go¶ci, powie ¿e takiego czego¶ jeszcze nie
by³o :D )

oko³o 19:30 bitwa inscenizowana w wykonaniu X i ludzi nieopancerzonych

oko³o 20:00 BOHURT dla XIII - XV

oko³o 21:30 - 22 zacznie siê Uczta i weselicho
zabawa do rana

Niedziela
Poprawiny ;]
Plebeje smutni na weso³o czyli ¿onaci na kawalerów (czy jaki¶ inny podzia³ :D)
GyrosS
¯arcie na turnieju bêdzie, uczta te¿ ma byæ ciekawa, alkohol PIWO zapewnione.
Nocleg - Namioty historyczne podzielone na 3 obozy
1. Bractwa wczesne (szefa obozu wyznacz± Kruki)
2. Bractwa z okresu krucjat (szef obozu Grzesiek z £azarzy (mam nadziejê ¿e mi nie odmówi))
3. Bractwa pó¼ne (szef obozu pewnie Kamilus z Roty Bocke )

Proszê o potwierdzanie ilo¶ci namiotów i osób bo chcemy dok³adnie menu zaplanowaæ.
Pamiêtajcie ja zapraszam wszystkich z którymi pi³em, rzyga³em, jad³em, bi³em siê wysy³ajcie zg³oszenia ja bêdê wam odsy³a³ pisemne zaproszenia poczt± polsk±.
Zebra³em ju¿ troszkê namiarów ale nie oszukujmy siê je¶li mi nie pomo¿ecie to ja sam z tym sobie nie poradzê bo du¿o was jest.
Wo³ek czemu¶ ty siê jeszcze nie odezwa³...... angsad.gif

wzór zg³oszenia

Bractwo/osoba
Adres kontaktowy (pocztowy)
tel kom
ilo¶æ namiotów
ilo¶æ osób

zg³oszenia wysy³aæ na mój mail:

slawomir-gross@wp.pl
Marcin Waszkielis
CYTAT
Wo³ek czemu¶ ty siê jeszcze nie odezwa³......

£agaczigi, jak mnie co¶ nie zabije to pewnie bêdê!
£azarz
CYTAT(GyrosS @ 09:25 12.03.2008) *
... 2. Bractwa z okresu krucjat (szef obozu Grzesiek z £azarzy (mam nadziejê ¿e mi nie odmówi))
...

Salve Fratres!

GyrosSku kochany wiesz ¿e nie odmówiê ci niczego.

Pozdrawiam Grzegorz
Avlvs Pontivs Tavrvs
Ja oczywi¶cie siê niêwykrêce, i przyjade na 99,9%.
Niestety tylko do bitki ¿adnej nie pojde....jestem juz tak gruby, ze mam problemy z serdcem...
Ale siê napije na bank!!!!!
Halfgar
Hmmm a czy pod³y i nêdzny saracen móg³by siê pojawiæ??
ua
CYTAT
Hmmm a czy pod³y i nêdzny saracen móg³by siê pojawiæ??

A jak innaczej bêdzie mo¿na przeprowadziæ konkurs rzutu czym¶ tam do "czego¶"
moja propozycja co by ta konkurencja dla organizatorów nie by³a za ³atwa rzucamy dziewicami do czego¶ co robi za sarcena smile.gif

A teraz organizatorzy rozjad± sie w poszukiwaniu dziewic icon_mrgreen.gif
Halfgar
Zgadzam siê na rzut dziewicami do saracena pod kilkoma warunkami:

1. To ja dokonam selekcji dziewic ... nie chcecie chyba rzucaæ we mnie byle czym bum.gif
2. Miêdzy jedn± a drug± dziewic± potrzebujê troszkê czasu, ¿eby byæ w gotowo¶ci na przyjêcie kolejnej dziewicy love3.gif
3. To wy p³acicie za ewentualne alimenty maniac.gif

icon_mrgreen.gif
GyrosS
ale tê konkurencje tylko w wersji Fetysz-Hardcore czyli dziewica wyposa¿ona w pas cnoty z niespodziank±, saracen nie u¿ywa r±k (takie po³±czenie karlingu z rzutem podkow± na ko³ek z tym ¿e w tym przypadku mamy ruchomy ko³ek i chodzi o to by ³apaæ podkowê)
Bonusy za odleg³o¶æ, finezje, szybko¶æ i telemark.
Saracen i uczestniczki powinni wykupiæ ubezpieczenie NW z uwzglêdnieniem s³owa "dziecko".
i konkurencja oczywi¶cie pe³ne zawodostwo......waga ciê¿ka........dziewic.
Pozdrawiam
:D
Halfgar
CYTAT(GyrosS @ 13:55 14.03.2008) *
ale tê konkurencje tylko w wersji Fetysz-Hardcore czyli dziewica wyposa¿ona w pas cnoty z niespodziank±, saracen nie u¿ywa r±k (takie po³±czenie karlingu z rzutem podkow± na ko³ek z tym ¿e w tym przypadku mamy ruchomy ko³ek i chodzi o to by ³apaæ podkowê)
Bonusy za odleg³o¶æ, finezje, szybko¶æ i telemark.
Saracen i uczestniczki powinni wykupiæ ubezpieczenie NW z uwzglêdnieniem s³owa "dziecko".
i konkurencja oczywi¶cie pe³ne zawodostwo......waga ciê¿ka........dziewic.
Pozdrawiam
:D

Waga ciê¿ka to specjalno¶æ naszego kochanego £azarza .. on lubi takie wyzwania tongue.gif
Daria Malinowska
A¿ ¿a³ujê , ¿e mnie to minie ...
Gdyby jednak mnie nie brak³o Halfi wiedz , ¿e zapraszam siê na kawê icon_mrgreen.gif
Jonek
A - ¿e siê tak zapytam - bêdzie to impreza zamkniêta? )) Bo jestem z Wroc³awia i chêtnie bym wpad³ na jaki¶ turniej ))

pzdr, j.
Misza
Witaj GyroSku tylko ma³a podpowied¼ dla Ciebie smile.gif
Jak chcesz co¶ od Grze¶ka, to mu czêsto przypominaj, na moim ¶lubie mia³ byæ moim ¶wiadkiem, ale pomyli³o mu siê z dru¿b±, pó¼niej w ogóle zapomnia³ i nie wzi±³ ze sob± dowodu na Byczynê ;), tak ¿e ch³op dobry ale z pamiêci± naszego komandora lekko kruchawo ;)
GyrosS
Zaproszenia zosta³y rozes³ane, Ci którzy nie dostali (z powodu braku adresów) niech siê nie przejmuj± pewnie dostan± na turnieju w Bêdzinie, Ci którzy podali mi adres i nie dostali niech przyjad± bez. Ka¿da grupa która dot±d siê nie zg³osi³a, a chce przyjechaæ niech da znaæ mi na PW.

Pozdrawiam
GyrosS
£azarz
Salve Fratres!

Miszka nie marud¼ icon_mrgreen.gif . Mamy ju¿ zaproszenie. Kochany Gyrosku tak jak ci ju¿ obieca³em trêdowata trzoda przyjedzie i jak zwykle najpierw buhurt lub ustawka clap.gif (obydwie nazwy zakazane na Grunwie wiem ¿e s± u ciebie jak najbardziej wskazane). Od razu ustawiam siê na ciebie na buhurcie clap.gif a pó¼niej pijemy wasze zdrowie do rana.

Pozdrawiam Grzegorz
Marcin Waszkielis
A jak sie dostaæ z Wroc³awia G³ównego do grodu?
Boran
Autobus 113, do przystanku Partynice. L±dujesz tu¿ obok bramy na teren Wy¶cigów konnych, w ¶rodku trzeba jeszcze trochê podra³owaæ piechot± albo mieæ kogo¶ kto podwiezie.
Mo¶ka
Ja niestety nie bêdê mog³a siê pojawiæ (sesja:/ w pe³ni w tym czasie) czego straaaaaaasznie ¿a³ujê... ale gratulujê i ¿yczê wszystkiego, wszystkiego najlepszego, mam nadziejê, ¿e na Bêdzinie uda mi siê z wami napiæ wasze zdrowie smile.gif

Pozdrawiam,
Mosia.
GyrosS
Do ³uczników:
Je¶li chcecie postrzelac na inscenizacji (przed bohurtem) to przywie¼cie sobie pacynki.
Pozdrawiam
Halldis(Naamah)
S³awku drogi Ty wiesz jak bardzo ¿a³ujê,¿e mnie nie bêdzie i wiesz dlaczego.
Ale ¿yczê wam z g³êbi serducha wszystkiego najlepszego.

¯yczê wszystkiego czego Wam trzeba:
autostrady wiod±cej do nieba
bez ¿adnych ograniczeñ prêdko¶ci,
do tego jeszcze ogromu rado¶ci
z ka¿dego, coraz szczê¶liwszego dnia,
który spe³nia Wasze marzenia.
¯eby Wam nigdy nie zabrak³o w domu
talerza klusek i makaronu
s³oñca bez koñca, kwiatów pachn±cych,
a tuz za oknem ptaków ¶piewaj±cych.
Ka¿de z tych ¿yczeñ na pewno siê spe³ni,
poniewa¿ p³ynie prosto z serca g³êbi.

Jak tylko minie mi ¿a³oba nadrobimy... paroma bary³kami miodu.
zeus
Witam,
mam pytanko czy mo¿e kto¶ w pi±tek jedzie samochodem/autokarem z Warszawy i ma wolne miejsce? Chêtnie bym sie zabra³a tongue.gif oczywiscie dorzuce sie do paliwa.
gg: 2164400

pozdrawiam
Martyna (ta od Ciastonia tongue.gif )
Kszysz
Czo³em,
jecha³by mo¿e kto¶ przez Opole lub okolice i móg³by zabrac ze soba jedn± osobe z blachami, a przynajmniej same blachy?

pozdro
Krzysz
Piotr z Bia³ej Bramy
I po ... ten kto nie by³ "niech¿e" ¿a³uje, gdy¿ turniej by³ mo¿e niezbyt liczny ale bardzo ciekawy z wieloma innowacjami jak zdobywanie grodu (wie¿a oblê¿nicza, taran). Zabawa uwa¿am wypali³a bardzo fajnie i mo¿na by³o poæwiczyæ "szachow±" taktykê. A pobuhurciæ i tak zd±¿yli¶my
Jednak przedewszystkim jeszcze raz "Zdrowie po raz pierwszy" M£ODEJ PARY, która po³±czy³a siê wêz³em ma³¿eñskim w przepiêknym, ¶redniowiecznym starym ko¶ció³ku przy przepiêknej muzyce - DU¯O DU¯O szczê¶cia.
Bardzo podoba³ mi siê rajd samochodowy przez miasto z proporcami
Uczta turniejowo-weselna kompletna - jad³o, napitek i skoczna muzyka ... bawi³em siê przednie !!!
Dziêkujê wszystkim za towarzystwo i pozdrawiam.

P.S. Pozdrowienia dla moich nowych wczesno-¶redniowiecznych przyjació³ - NIECH IM KASZA NAM¡KA ;)
Marta K.
Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy !!!

Klimatycznie, weso³o, z pomys³em. Ko¶ció³ek piêkny, zespó³ gra³ ¶wietnie. Panna m³oda i pan m³ody wygl±dali uroczo. No i tyle mogê rzec. Oby tak dalej smile.gif
GyrosS
Dziêkuje przyby³ym za wszystko, mam nadziejê, ¿e siê podoba³o.
Mufy - 310 z³, Palisada i sprzêt oblê¿niczy - 500z³, wra¿enia ze zdobywania - Bezcenne :D

PS
Prosi³bym o filmiki i wszystkie zdiêcia jakie s± w waszym posiadaniu z tego turnieju.
ciastoñ
Niech zaluja Ci co nie byli. Bylo naprawde fajnie w fajnym gronie. Mozna bylo odpoczac psychicznie i sie zrelaksowac. A rajd byl piekny, trzeba to na stale wpisac do atrakcji turniejowych (zjazd do McDonalda okazal sie kiepskim pit-stopem :D )
A szaszlyki przepyszne mmmmm Mozna wiedziec co to za miesko? Rozplywalo sie w ustach.. delicje
ZDROWIE MLODEJ PARY PO RAZ PIERWSZY ! ! !
Piotr z Bia³ej Bramy
CYTAT
(zjazd do McDonalda okazal sie kiepskim pit-stopem :D )

Bardzo kiepskim no.gif , ale za to Ciastoñ zobaczy³ jak wygl±da A4 icon_rolleyes.gif icon_mrgreen.gif
Daria Malinowska
No tak , w koñcu On z Sosnowca to nie wie :P

Jaka szkoda , ¿e ¶lub bierze siê raz w ¿yciu . By³o tak zajebi¶cie , ¿e chêtnie bym to powtórzy³a bigsmile2.gif A w ogóle , to poza g³ówn± atrakcj± turnieju czyli ¶lubem bardzo mi siê podoba³ Ada¶ na ³añcuchu . Ubolewam tylko nad faktem , ¿e nie do mnie by³ przywi±zany tears.gif

Ciastoñ , kiedy Wasz ¶lub ?:D

Ps : Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy bigsmile2.gif
Ps 2 : Tam nasi umieraj± :p
Kszysz
Dziêki Wszystkim za ¶wietn± zabawê, smile.gif
bojówka w stylu prosto z gladiatora oraz bohurty dostarczy³y niezapomnianych wra¿eñ
ale bitwa na mufy bi³a wszelkie rekordy, tak prosta rzecz a tyle radochy :D,
Zdrowie m³odej pary po raz pierwszy ! :D
czekam na filmiki i zdjêcia smile.gif
pozdrawiam
Pixel
No poprostu rewelka!! Pomys³ z kijami owiniêtymi piank± by³ bezb³êdny!! Bohurtowe zdobywanie palisady to jest to!! smile.gif Proponujê wprowadziæ to do turniejowych standardów (tylko palisada mog³aby byæ konkretniejsza).

Ogromne dziêki M³odej Parze za zaproszenie, wspania³± imprezê, cudowne ¿arcie i pyszne napitki.
Dziêki Kubu¶ za wspólne walki "na ³añcuchu"
Sorry Siwy za ten niefortunny cios (mam nadziejê, ¿e Twoja ¿ona mi wybaczy).
Dziêki £azarzom za konkretn± grupówkê
Dziêki "wczesnym" za bohurty na "mufy"
Dziêki wszystkim za ¶wietne 3 dni!!
ciastoñ
Za rok moze dwa. Kto wie zobaczymy ale zaprosimy Was wszystkich napewno.
Wiem jak wyglada A4ka ale nigdy nie jechalem nia z Piotrkiem. A poza tym Piotrek zjechal nie tam gdzie trzeba, ja bylem zajety wcinaniem burgera wiec moja blyskotliwosc na nic sie nie przydala.
GyrosS
Dochodzê do siebie po poprawinach ;] .........kiedy bêdzie toast zdrowie m³odej pary po raz drugi?? :P

By ze sprawiedliwo¶ci sta³a siê zado¶æ to nale¿y przyznaæ wczesnym wielkie gratulacjê za postawê, bo stanê³o przed nimi stado bohurtowe i trzeba im przyznaæ ¿e sie starali, a niektórzy nawet bardzo. Jeszcze z 5-10 takich spotkañ i ch³opaki ju¿ bêd± wiedzieæ o co w tym sporcie chodzi. My te¿ kiedy¶ nie wiedzieli¶my i dopiero po ciê¿kich batach od wschodu nauczyli¶my siê przeciwstawiaæ rozpêdzonej machinie. Podobnie by³o w sobotê, my¶lê ¿e w ramach integracji Wczesno-pó¼nych i przede wszystkim treningów bohurtowych to dobrze bêdzie jak bêdziemy to powtarzaæ czê¶ciej.
jasmin
O mój rozmarynie rozwijaj siê!

No tyle tytu³em konstruktywnego podsumowania spotkania i weselicha! Wszystkiego najlepszego m³odej parze raz jeszcze!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.