Ze wzgledu na du¿e zainteresowanie naszymi imporezami w sezonie 2008 r podaje terminy imprez z krótkim opisem.
5-6 lipiec - oblê¿enie S³awogrodu!!!
impreza bêdzie przebiegaæ podobnie jak ta w zesz³ym roku
oczywi¶cie przewiduje inscenizajce oblê¿enia z atakiem frontalnym na gród
jak w zesz³ym roku turniej, du¿o zabawy i biesiadowania
czy S³awogród padnie w tym roku?? Wszystko zale¿y od was
impreza jest typowo wczesna
26- 27 Lipiec- ¦wiêto MIODU!!!
Impreza bêdzie festynem, na którym bêd± mogli wystawiaæ siê rzemie¶lnicy wszelkiego rodzaju i na ich zg³sozenia najbardziej liczymy. Wszystkie stanowiska s± darmpowe wiêc wystarczy przyjechaæ. Dla tych którzy zgolsz± siê w pierwszej kolejno¶ci zapewniamy sto³y/ ³awki, które pomog± przy wystawianiu towarów.
Oczywi¶cie na imprezie s± mile widziani przedstawicie ruchu historycznego!!! Bêdzie mo¿na sprawdziæ siê w turnieju i bohurtach
Impreza nie jest datowana!!!
14-17 Sierpnia- Turniej o M£OT MI£OBORA
Turniej z fajnymi nagrodami. Bêdzie mo¿na sprawdziæ swoje umiejêtno¶ci w nietypowych konkurencjach i zabawach.
Postaramy siê w tym roku zatroszczyæ bardziej o p³eæ piêkn± i zorganizowaæ pare konkurencji specjalnie dla niewiast (ze wzglêdu na naciski z zesz³ego roku rozwa¿amy pierwsze zawody "Miss Mokrego Giez³a" :wink: )
Nagrod± g³ówn± jest m³ot bojowy mojej produkcji... Ci co widzieli moje mlotki wiedz±, ¿e nagroda godna paru kropel potu i krwi :viking:
Turniej nie jest datowany!!!
Na ka¿dej imprezie obowi±zuje z mojej strony:
Wy¿ywienie i biesiade pod koniec ka¿dego dnia imprezy. Z³ote trunki i obrzarstwo, czyli to co powinno znajdowaæ siê w ka¿dej Walhalli. Ci co byli wiedz±, ¿e nie g³odzimy :wink:
Oragnizator gwarantuje dobr± zabawe i mi³± atmoswere
Niemi³± zabawe bêdzie mo¿na zwróciæ organizator± (czyli mnie) w formie reklamacji :viking:
Czego nie robie:
Nie zwracam kosztów dojazdu
Nie odpowiadam na pytania typu - ile wynosi ³±czna kwota nagród na turniejach ( d¿entelmeni nie rozmawiaj± o pieni±dzach)
Zg³oszenia przyjmuje na maila - slawogrod@wp.pl lub telefonicnzie - 602 424 690
stronka grodu- www.slawogrod.glt.pl
Micha³ Uliñski Mi³obor