Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: "Der Rittersturm 2008" (Lida, Bia³oru¶)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Ugni
29-31 sierpnia 2008 r. w miescie Lida (Bialorus) odbedzie sie festiwal living-history "Der Rittersturm 2008".

Organizatorzy: Stowarzyszenie Tevtonskij Orden (grupy z Bialorusi, Rosji i Ukrainy)

Ramy czasowe i koncepcja: 1360-1410. Marsz wojsk krzyzackich na zamek w Lidzie w 1384 r.

Program:

Rekonstrkucja obozu maszerujacych wojsk, manewry, treningi i bohurty, sredniowieczne gry i zabawy, warsztaty (budowa kuchni, kuznia polowa itp.), kuchnia historyczna i wiele innych.

Do udzialu zapraszamy wszystkie bractwa i grupy rekonstrukcyjne zajmujace sie rekonstrukcja Europy Zachodniej lub Wielkiego Ksiestwa Litewskiego w w/w okresie i spelniajace wymagania dotyczace ubioru i wyposazenia. Na chwile obecna zgloszenia do udzialu w festiwalu nadeslaly grupy Grandkompanii (Bern-Moskwa, Bern-Minsk)

Jak jeden z organizatorow zajmuje sie wszystkimi pytaniami po impreze. Z polskej strony koordynatorem jest Bartoha z Milites Alraunae.
Zapraszam!
Obecujemy ostry trening buhurtowy i atmosfere)

forum - http://militum-xristi.flybb.ru/forum14.html

Pozdro, Ugni.
£ukasz P³aza
Fajnie, postaramy siê pojawiæ w jakiej¶ sensownej ilo¶ci.
Jak by¶ mia³ co¶ jeszcze na wiosnê to by³o by fajnie.
Hub
fajnie ¿e nie ma kolizji chyba z ¿adnym wiêkszym turniejem w polsce. bêdzie wiec spora szansa na jak±¶ sensown± liczebnie ekipê
Bartoha
Hehe, skoro zostalem koordynatorem to sie stawie na 99,9%, chyba ze znowu na przeszkodzie stan± pograniczniki ;).

Pozdrawiam z Germanii,

Bartoha
Emil z Gi¿ycka
Ja jakbym mia³ jechac (a chêæ mam), to chyba z Byczyny zrezygnuje bo terminy troche za blisko siebie. Jak ekipa sie zbierze to oczywi¶cie autobus juz zarezerwowany tongue.gif
Czy jaki¶ turniej indywidualny te¿ bêdzie w planie? Impreza otwarta dla turystów czy nie?

pozdr
Ugni
Impreza zamknieta dla turystow, turnej bedzie)
Ugni
Wszystko u nas dobrze z impreza, bedzie kolo 150-200 uczestnikow, w tym liku La GrandCompagnie de la Russie i Bern. Mysle ze bedzie to powazny fest i nawet najwiekszy w tym sezonie w Bialorusi. Zapraszamy!

Oficyjna strona internetowa -
http://derrittersturm.ucoz.ru/
Hub
jak kto¶ jest leniwy, to najwa¿niejsze dwie informacje.

datowanie 1360 - 1410

data turnieju 29-31 sierpnia.

my¶lê ¿e uda siê zmontowaæ jak±¶ porz±dn± ekipê na ten turniej. fajnie.
Ugni
Mam nadzeje, bo w tym roku na Grunwald GrandCompagnie nie przyjedzie.
Bartoha
CYTAT(Ugni @ 14:16 05.06.2008) *
Mam nadzeje, bo w tym roku na Grunwald GrandCompagnie nie przyjedzie.

bo i nie ma po co
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.