Ju¿ po wyprawie. Od siebie do powy¿szych mogê dodaæ tylko tyle, ¿e polecam zakup London Pass dla maniaków biegania od atrakcji do atrakcji. Karta na 1 osobê na 6 dni kosztuje 80 funtów i zapewnia wstêp na liczne atrakcje nie tylko historyczne. W cenie jest min. Windsor, Tower, Most Tower, The Monument, HMS Belfast, rejs Tamiz±, rejs kana³ami, symulator lotu w Muzeum RAF, Muzeum Marynarki oraz Motoryzacji itd. Do tego dokupujemy Travelkê na strefy 1-4 za 40 funtów i zwiedzamy wszystko za free (na Windsor trzeba dop³aciæ). Radzê kupiæ Travelkê na metro a nie tylko autobusy bo w autobusach traci siê du¿o czasu. Ja na mojej London Pass wyda³am ok.160 funtów na wstêpy... a kosztowa³a mnie 80
Na British M. 1 dzieñ to ma³o... chyba,¿e kto¶ chce obejrzeæ tylko 1 dzia³, który go naprawdê interesuje.
Odradzam rejs Tamiz±, w t± 1h 30 min mo¿na zwiedziæ co¶ ciekawszego ni¿ ogl±danie brudnej wody, za to polecam Rejs Royal Cannal do Camden. ;)
Je¿eli ma kto¶ trochê wiêcej czasu to Zamek Leeds jest stosunkowo niedaleko, a jest naprawdê piêkny. Ja siê zakocha³am.