Na zlecenie Urzêdu Gminy Ryjewo Agencja "Baszta Ma¶lankowa" z Malborka przygotowuje "piknik" Husarski w 379 rocznicê bitwy pod Trzcian±. Impreza ma byæ prezentacj± umiejêtno¶ci grup rekonstrukcyjnych z okresu wojen polsko-szwedzkich. Je¶li ¶rodki finansowe pozwol± zrobimy równie¿ niewielk± inscenizacjê bitwy. Mamy nadziejê, ¿e impreza wejdzie na sta³e w kalendarz i co roku bêdzie gromadziæ wiêksz± liczbê uczestników. Zainteresowanych prosimy o kontakt na adres email:baszta_maslankowa@o2.pl .Poszukujemy jeszcze rzemie¶lników, muzyków, komediantów, ¿onglerów i akrobatów. Pozdrawiam Kristof1410
Zacna idea!
W koñcu czemu przegran± pod Gniewem mamy fetowaæ a znakomitej wygranej spod Trzciany ju¿ nie?
Jak na mój gust to bez inscenizacji siê nie obêdzie, dla samych pokazów wiele grup mo¿e siê nie skusiæ. Termin jak na mój gust trafny, choæ za nie co ponad miesi±c trzeba by znów siê na pó³noc kierowaæ na Vivat Vasa. ¯yczê powodzenia i czekam na dalsze informacje o imprezie.
Coraz wiencej 17nastek ja tak czy siak wpisuje sobie termin do kalendarza i mam nadzieje ze sie stawie
Tudzie¿ wstawiê
Ale naprawdê cieszy rozrost XVII w Rzplitej, na pewno impreza godna rozwa¿enia. Choæ tak jak wspomina³em, warto by poczekaæ na szczegó³owe informacje dt. imprezy. Mo¿e prawdziwych, ¿ywych Szwedów ¶ci±gniecie?
A póki co do zobaczenia Panie Macieju pojutrze:)
Kto jest wspó³organizatorem tej imprezy od strony rekonstruktorów??
Blisko z Ryjewa do naszych koni zatem zjedziemy konno i pieszo w oko³o 8 osób i 4 konie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.