Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Malopolskie Manewry buhurtowe
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Jabol
Witam wszystkich, jesli kto¶ nie ¶ledzi dok³adnie frehy przypominam ¿e w planach s± I Ma³opolskie manewry buhurtowe. Termin gdzie¶ w okolicach 19-20 stycznia,b±dz pocz±tek lutego-wszystko jest oczywi¶cie do dogadania.
Jako ¿e KRN nie ma wielkiego do¶wiadczenia buhurtowego, prosi³ bym kogo¶ kto móg³ i mia³ by ochotê to poprowadziæ dla nas. My zajmiemy siê organizacj± tych¿e manewrów :-)
Tak wiêc zapraszam wszelkie bractwa z ziemi ma³opolskiej do uczestnictwa w owych manewrach. Zainteresowanych proszê o kontakt przez GG b±d¼ na priva.

Pozdrawiam Jabol wraz z ca³ym KRNem :-)
Igor z Bêdzina
Gadajcie z P³azikiem... je¶li nie on to skieruje do kompetentnej osoby.
jasmin
Plazik nie odpowiada za wszystko:) Z Gdanska nie bedzie organizowal ludzi dla Malopolski:)))

Znacie ekipy z Krakowa okolic, zaproscie, w pierwszej kolejnopsci liczy sie zapoznanie z sasiadami:)
W drugiej wspolne cwiczenia pewnych schematow;
Czy sie lubimy czy nie na cwiczeniach nie ma znaczenia:)))
Jak sie nie postaracie, witam w pospolitym ruszeniu ha ha ha:))
Nie od razu Rzym zbudowano zas nie ma co czekac z zalozonymi rekami i czekac, az ktos laskawie cos za ciebie dla ciebie zorganizuje. Potrzebujesz, rob, nie potrzebujesz, czekaj, az cie skieruja:))) do poradni:)))

Pozdrawiam
Jabol
ale¿ oczywi¶cie ¿e nie czekamy z za³o¿onymi rêkami, a wrêcz sami co¶ robimy :D a dobrze jest jednak zapytaæ o zdanie cz³owieka który nie jako organizuje reprezentacje Polski buhurtow±, bo zna ludzi i wie kogo poleciæ, kto akurat frehy na ¶wiêta nie czyta.
Znane ekipy s± zapraszane w pierwszej kolejno¶ci, ale liczymy te¿ ¿e zg³osz± sie ekipy nieznane i po to sie reklamujemy :-)
ua
Je¿eli jeste¶cie z Krakowa i mo¿na wam co¶ poradziæ kto móg³by wam poprowadziæ manewry to wywo³uje do tablicy Tomka Konopczyca z Katowic do Krakowa jest 30 pare km

Pozdrawiam
Gregor z Krakowa
wow, Adasiu z tymi 30 km to przesadzi³e¶ i to grubo, troszkê wiêcej , du¿o troszke wiêcej....

skoro zosta³em juz wywo³any do tablicy, a zosta³em mimo ze skrzetnie stara³em sie omijaæ wypowiedzi w tym temacie. P³azik dziêki za rekomendace a Tobie Jabol gratuluje uporu i determinacji- to juz co¶ znaczy, na plus.

co do manewrów, có¿ je¿eli znajdziemy kompromis terytorialno- czasowy a do tego bedzie chcia³o uczestniczyæ w treningach wiecej ni¿ 10 os to moge wam co nieco pokazaæ.
Zrobimy tak, Jabol skoro sie deklarowa³es prosze o informacje na priv wzglêdem organizacji . tzn czy macie odpowiedni± sale treningowa a jak tak to w jakie dni. Ile osób od was jest chêtnych - za osoby chêtne rozumiem chêtne do nauki ale i odpowiednio wyekwipowane. Ja pomeiluje troche i mo¿e znajdzie sie kilka chêtnych osób w krakowie i okolicach na manewry, choæ to w drugim stadium "rozwoju"
Od razu przestrzegam, ze w zmanierowanym Krakowie bêdzie ciêzko z tym, ale chêtnych prosze o wiadomo¶ci.

chyba póki co tyle....
Jabol
jak na razie zadeklarowa³o obecno¶æ 10 osób, tak wiêc chyba nie bêdzie ¼le. Licze bardziej ¿e manewry by³y by na otwartym powietrzu-chyba w przeszywkach nie bedize tak zimno, a i mo¿e miejsce bêdzie ciekawe-ale na razie nie bêdê zapesza³ bo jeszcze sie nie uda.
Tylko nasze wyekwipowanie na razie nie jest najlepsze-ale pracujemy z ca³ych si³ nad tym :-)
Kto¶ to musi w koñcu zrobiæ, bo Kraków nie mo¿e byc gorszy od Wawy :P
Hub
oj chyba zrobimy sobie jednak sparing jaki¶ na wiosnê, widzê ¿e pragniesz tego z ca³ej duszy devil.gif
£ukasz P³aza
Osobi¶cie polecam siê skontaktowaæ z ch³opakami z Bêdzina. Odleg³o¶æ co prawda wiêksza ni¿ te 30km ale i tak nie daleko. A mo¿e oni by i sale mieli (co¶ siê ostatnio Ciastoñ odgra¿a³). Jak nie to zorganizujcie przynajmniej jakie¶ spotkanie z Gregorem - ona wam powie podstawy i co wa¿niejsze obejrzy wasz sprzêt ( Gregor tylko zlituj siê i na razie nic im nie mów o cenach tongue.gif potem siê co¶ wykombinuje). Nie walczy³em nigdy z wami wiêc nie wiem na jakim jeste¶cie poziomie (tzn. ile wam trzeba powiedzieæ a ile sami ju¿ wiecie). Dla tego koniecznie macie byæ na manewrach g³ównych - daleko nie macie.

Co do sprzêtu - je¿eli dopiero zaczynacie porz±dny kompletowaæ to nawet dobrze - mo¿ecie go od razu zrobiæ pod kontem buhurtów . Tylko moja osobista pro¶ba zanim co¶ kupicie albo zmontujecie napiszcie do mnie. Unikniecie masy kosztownych b³êdów które ja kiedy¶ pope³ni³em tongue.gif . Dla jasno¶ci nikt nie ma wam zamiaru narzucaæ co bêdziecie nosiæ, ale bêdzie nie dobrze je¿eli wydacie grub± kasê na he³m, który potem nie przejdzie bramek bezpieczeñstwa.

P.S. Najwa¿niejsze to siê nie zra¿aæ - wbrew pozorom ten sport dopiero raczkuje. Ka¿dy te¿ od czego¶ zaczyna³ a czyst± kartê ³atwiej zapisaæ ni¿ tak± ju¿ pomazan±. We¼miecie sie za to powa¿nie to mo¿e kiedy¶ bêd± o was wspominaæ w podrêcznikach sportowych icon_mrgreen.gif
Gregor z Krakowa
P³azik, nie rób ze mnie jakiego¶ krytyka czy despoty narzucaj±cego kanony. zreszta rekonstrukcja a bohurt maj± troszke inne za³orzenia wiêc nie masz sie co martwiæ.
Zreszt±, ja te¿ do koñca stycznia jestem czê¶ciowo bezsprzêtowy...

chlopakom doradze co i jak, te¿ je¶li chodzi o uzbrojenie- nie bój ¿aby :P

co do bêdzina, to jasne- czym nas wiêcej tym weselej- ale to kolejne stadium.nie ma co robiæ cze¶ci bij±cej, i cze¶ci bitej wiêc póki co trza przynajmniej spróbowac zrównaæ poziomy.póki co na w³asnym podwórku, pózniej w ¶wiat. Manewry w byczynie, czy inne manewry ogólne napewno bedize trzeba odwiedziæ.
My¶la³em jeszcze o spotkaniach cze¶ciowych- tzn np wyjazdy go¶cinne czyli pakujemy sie do samochodów i odwiedzamy s±siedni okrêg bohurtowej dru¿ynki i pó¼niej nastêpny itd. nie wiem co z tego wyjdzie ale takie go¶cinne wystêpy by³y by kszta³c±ce...

po¿yjemy zobaczymy. póki co mo¿na pisaæ du¿o, ale najpierw trzeba zobaczyæ i pomyslec. my¶leæ to ja ju¿ my¶le a po nowym roku zaczniemy co¶ dzia³aæ... cierpliwo¶ci...

co do warszawki, cóz, znamy animozje krk-waw ale rymcerska czasc warszamy to fajne dziewczyny i ch³opaki... ale powalczyæ mo¿na...
Igor z Bêdzina
Ch³opaki z Bêdzina ju¿ my¶l± nad przyjazdem... Tomko zosta³ poinformowany.
Jabol
uch przez swieta odciety od sieci i odrazu tyle mnie ominê³o :D
Fakt-sprzetu nie mamy narazie pe³nego, ale znowu a¿ tacy zieloni i pocz±tkuj±cy w odtwórstwie nie jeste¶my :D co innego buhurt, tak wiêc skwapliwie postaramy sie wykorzystaæ wszelkie informacje. Kosztorys tej zabawy P³azik to ja mam od dawna wyliczony, ale jako¶ mnie to nie zniechêca.
Hub to tylko takie moje skromne ¿arty :P A tak w ogóle to nie pochodzê z Krakowa :D
Gregor z Krakowa
CYTAT(Jabol @ 12:22 27.12.2007) *
Kosztorys tej zabawy P³azik to ja mam od dawna wyliczony, ale jako¶ mnie to nie zniechêca.

nie masz, - albo jeste¶ majêtnym cz³owiekiem lub masz du¿o czasu szczerba.gif
ale ok, siedze ju¿ cicho. pomojemu poki co wystarcza he³my, rêkawice i grube przeszywy + uzbrojenie zaczepne.
pó¿niej ewentualne siniaki zachêc± do dalszego ubierania konejnych "ochraniaczy"

posz³a wiadomo¶c na priv. postro
Tomko Konopczyc
Witajcie

wybieramy sie na manewry tylko musieliby¶my ustaliæ termin. Zale¿y mi na tym spotkaniu, bo by³oby ¶wietnie gdyby Ma³opolska da³a radê wystawiæ swój oddzia³ buhurtowy, którego tworzenie mi powierzono, dlatego chcê zorganizowaæ ludzi zarówno maj±cych do¶wiadczenie jak i tych chc±cych siê bawiæ w buhurtowe subtelno¶ci icon_mrgreen.gif
Od nas do buhurtu wyjdzie oko³o 8 osób z du¿ym do¶wiadczeniem, zaprawionych m.in. w buhurtach grunwaldzkich i byczyñskich oraz Piotrek Ziaja z Gliwic. Ze soba æwiczymy stale oraz bywamy na manewrach z np.Reihlami oraz OBR. Myslê, ¿e mo¿emy trochê nauczyæ i pokazaæ, a sami ca³y czas sie uczymy i zdobywamy do¶wiadczenie. Zreszta najwa¿niejsze to zgranie i organizacja ca³ego oddzia³u, który mieliby¶my wspólnie tworzyæ.

By³oby ¶wietnie gdyby nam sie uda³o.

To kontakt do mnie:

tel. 0887 687 384
biurokonopka@wp.pl lub priv

Jabol prze¶lij mi swój nr tel. Chêtnie zadzwoniê.

Pozdrawiam
Jabol
je¶li mo¿na to sprawy organizacyjne przyjmuje dopiero do niedzieli. Narazie jestem w rodzinnym mie¶cie i mam ¶redni dostêp do netu i rodzinie by wypada³o raz na jaki¶ czas pomóc wiêc jestem w roli ch³opca na posy³ki.Urok ¶wi±t :D
Po niedzieli pe³en zapa³u na nowo wszystkim sie zajmê, zaczniemy my¶leæ nad konkretnym terminem, powysy³am telefony, numery butów i taki inne.
£ukasz P³aza
Tak trzymaæ - super ¿e siê organizujecie. Przy okazji zape³nicie mi bia³± plamê na mapie Polski, bo do tej pory, oprócz Gregora nie zna³em ludzi co by siê w to bawili z Krakowa i okolic.
Stanis³aw Kossakowski
Có¿ je¶li pomys³ wypali to od nas te¿ prawdopodobnie kilka osób siê pojawi.
A w okresiê cieplejszym mo¿na by te manewry po³±czyc z planowanymi przez nas ju¿ od jakiego¶ czasu "Wczasami Rycerskimi w Korzkwi". Wtedy manewry mog³y by trwac nawet kilka dni.
jasmin
Tak trzymaæ - super ¿e siê organizujecie. Przy okazji zape³nicie mi bia³± plamê na mapie Polski, bo do tej pory, oprócz Gregora nie zna³em ludzi co by siê w to bawili z Krakowa i okolic.

W Krakowie jest umiejscowiona jednoosobowa filia mego pocztu:) Zatem znasz juz kolejna:)))
Tomko Konopczyc
Super Staszku. To w takim razie musimy ostatecznie ustaliæ termin. Jabol prze¶lij mi kontakt do siebie!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.