Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Plaszcz ala DUTCH COAT
> Ubiór i dodatki > Ubiory renesansowe i barokowe > Mêskie ubiory renesansowe i barokowe
Don Carlos
Witam !
Szukam wykrojow do tzw DUTCH COAT, datowany na 1pol. XVII wieku. To znaczy jest to taki plaszczyk, holenderski na dokladkie, tak przynakjmniej nazywaja go w OSpreyu pt. Soldiers of the Civil War, 2 Cavalry!
bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki!!
Pozdrawiam
Don Carlos
Jaros³aw Lenar
witam
Uda³o mi sie znale¿æ co¶ takiego:
Don Carlos
Swietnie!
Wielkie dzieki!
Pozdrawiam
Don Carlos szef.gif
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Witam!
mam kilka pytan technicznych odnosnie tego plaszcza...

Czy byl zapinany na guziki?

I czy podszewka w nim byla lniana , czy welniana?

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz!
Maciek
EwKa
ten wykroj dotyczy koletu z rekawami-pojawiala sie taka jego wczesna forma-wykonany byl ze skory a nie z welny. Nie znalazlam niestety do tej pory wiarygodnego wykroju dutch coat ale nadal szukam.)
Jego podstawowa cecha byla mozliwosc rozpinania rekawow i bokow i spinania ich na nowo tak, aby utworzyly peleryne.
Plaszcz ten pojawia sie czesto u Halsa i Judith Leister.
EwKa
Znalazlam cos takiego...Sa tu i Dutch Coat z obrazow, zachowany skorzany wams i wykroj alternatywny (ale niestety nie na Dutch coat) wiec tak naprawde gotowej 100% recepty na ten ubior dalej nie znalazlam.
Don Carlos
Usuniete
Don Carlos
To jeszcze raz ja !!
Ewka i Lenart!!
Prosba ogromna!!

Juz nieaktualne!! Nie klopoczcie sie dzieki!!
Don Carlos
MOderatorzy!!

Sedrdeczne dzieki i przepraszam za awanturnictwo!!

Pozdrawiam

P.s. Jak moglbym usunac ten list z moim protestem coby nie zaburzal widoku??
Sawa
Witam

Interesuj± mnie informacje odno¶nie "p³aszcza" namalowanego na obrazie Velazqueza "The Waterseller of Seville" (obraz zamieszczam w za³±czniku).

Czy ma kto¶ mo¿e wykrój na taki p³aszcz, oraz chcia³bym sie dowiedziec z czego by³ on uszyty (skóra, we³na?), czy posiada³ podszewkê i jak by³ zapinany.

Krój p³aszcza wydaje sie byæ podobny do zamieszczonego ju¿ wcze¶niej wykroju przy temacie "p³aszcz ala Dutch Coat" ale myl± mnie te dziwnie rozciête rêkawy.

Z góry dziêkuje i pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.