Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Rycerski w Siewierzu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Rycerz Ocet
Witam

Turniej od bêdzie sie na w dniach 15-17 sierpnia 2008

Datowanie: Oko³o Grunwaldzkie :-)

Tylko na zaproszenia

Pozdrawiam

Basia
A czy wtedy nie jest, jak zwykle, Chudów?
Bêdzie trudno, zw³aszcza, ¿e Chudów ma podobne datowanie. Konkurencyjna impreza, nawet na inne datowanie, mo¿e cierpieæ na braki uczestników, a co dopiero ten sam okres...

w ka¿dym razie ¿yczê powodzenia
Rycerz Ocet
Witam

Basiu chocia¿ do Chodowa jest z Siewierza nie daleko. :-) To zdaje mi sie ze na po³udniu Polski jest na tyle bractw ze obie te imprezy bêd± mog³y sie odbyæ bez przeszkód.

Pozdrawiam

Ocet
Basia
W sumie tak, tyle, ¿e na Chudów to wiem, ¿e przyje¿d¿aj± ludzie z ca³ej Polski.

Ale dla chc±cego nie ma nic trudnego, ka¿dy znajdzie co¶ dla siebie.

pozdrawiam
Basia
ttin
no troche kiepski ten termin sobie wybraliscie, wlasnie ze wzgledu na jarmark w Chudowie. co roku jest on w tym samym terminie. jasne, ze bractw w Malopolsce jest duzo, ale organizowanie imprezy w terminie, kiedy jest juz inna duza impreza dosc wysokiej rangi jest - moim zdaniem - pomyslem chybionym, bo wiekszosc "fajnych" ;) pojedzie do Chudowa. jesli chcecie podnosic poziom swoich imprez (ja bylam tylko raz na waszym turnieju chyba dwa lata temu), to naprawde lepszym rozwiazaniem byloby wybrac termin, kiedy nie dzieje sie inna impreza dosc duzej rangi i ogolnopolska.
Igor z Bêdzina
W tym samym terminie s± jeszcze Liw, Szczecin, Lublin, Grodziec... ciekawe co jeszcze? ³aduj±c w ten termin jeszcze jedn± imprezê zabierzecie kilkunastu uczestników z innych, a zbyt wielu nie przyjedzie. Z tego Chudów jest najwiêksz± impreza rekonstrukcyjn±, a Liw bardzo du¿ym turniejem rycerskim. Imprezy OBR (Grodziec) do ma³ych te¿ nie nale¿±. Skoñczy siê tym samym, jak w zesz³ym roku w Lublinie. Bardzo ma³± imprez± kameraln±.
Rycerz Ocet
Przeanalizowa³em kalendarium i doszed³em do wniosku ze ten termin jest najlepszy. Dogada³em siê z w³adzami miasta i ustalili¶my ten termin.

Tydzieñ wcze¶niej czy pó¼niej te¿ s± imprezy. Je¶li mia³ bym szukaæ wolnego terminu to bym go po prostu nie znalaz³. I nie zorganizowa³bym turnieju.

Kilkana¶cie osób wstêpnie potwierdzi³o mi przyjazd i na pewno jeszcze chêtni siê znajd±. Nikomu nie chce odbieraæ uczestników, bo o to w tym nie chodzi.

Po prostu proponuje turniej rycerski, bo miejsce i klimat w Siewierzu jest na to idealne. Jeste¶ chyba z Bêdzina wiec, je¶li widzia³e¶ teren wokó³ zamku to zgodzisz siê ze mn± ze teren jest idealny. A w odró¿nieniu od lat ubieg³ych bêdzie to turniej rycerski be¿ ¿adnych dni Siewierza lub innych imprez towarzysz±cych
Tak na marginesie zale¿a³oby mi na tym ¿eby i Bêdzin te¿ siê u nas zjawi³.

Pozdrawiam i zapraszam ponownie na turniej

Grzegorz z Siewierza walka.gif
Gregor z Krakowa
chudów nie bedzie du¿± przeszkod±, bo s± to imprezy z zupe³nie inn± rang±, trafiaj±ce w zup³nie inne grupy "rymcerzy"

co do poprzednich lat, dwa lata temu nazywa³o sie to "bobolice" od innego zameczku ale organizator ten sam. do tej pory wspominam kaszanke i mineraln±-fajnie by³o. Najlepiej by³o sie praæ po ³bach w tej ulewie...

w kazdym razie, zycze powodzenia majac nadzieje ze u organizatorów wszystko poszlo do przodu w rekonstrukcji tego co z ty³u devil.gif
Igor z Bêdzina
Gregorius

Ja siê nie mogê wypowiadaæ w imieniu Bractwa. To jest wy³±cznie moje prywatne zdanie.

Szczerze powiedziawszy je¿eli w tym samym terminie bêdzie Liw to najprawdopodobniej tam pojadê. Dla mnie to nie tylko turniej...
Krzysztof 'OLLO' Olczak
Ufff! uda³o mi siê. Skoro ani Wo³ek ani Józek siê jeszcze nie zapytali to ja bêdê pierwszy. Co jest do wygrania w bojówce i jakie s± zasady? Pozdrawiam OLLO
Marcin Waszkielis
CYTAT
Ufff! uda³o mi siê. Skoro ani Wo³ek ani Józek siê jeszcze nie zapytali to ja bêdê pierwszy. Co jest do wygrania w bojówce i jakie s± zasady? Pozdrawiam OLLO

No a zasada jest taka, ¿e kto siê pierwszy zapyta o nagrode ten j± zgarnia:). Ale wrzuæcie zasady, to moze siê je obgada ¿eby d±¿yæ do jakiej¶ unifikacji na skalê krajow±.
Rycerz Ocet
Postaram sie to zrobiæ jak najprêdzej ale na pewno nie mam niæ przeciwko unifikacji na skalê krajow±, a nawet jestem za.

Co do nagrody walka.gif bud¿et jest jeszcze w sferze planowania ale bez obaw bêdzie sie o co biæ
Rycerz Ocet
Osoby zainteresowane przyjazdem do nas mog± sie zg³aszaæ na ocet-4@tlen.pl
Igor z Bêdzina
Czy termin turnieju jest wci±¿ aktualny czy co¶ siê zmieni³o?
Rycerz Ocet
Tak nadal aktualny nic sie nie zmieni³o :-) czekamy na chêtnych.

Wiec zapraszam jeszcze raz zosta³o sporo wolnych miejsc
Piotr h. Grzyma³a
Z tego co dosz³o do mnie podobno XIII równie¿ jest mile widziana ( chyba ¿e to co s³ysza³em to jakie¶ pomówienia smile.gif ) tak wiêc chcê jednak spytaæ siê czy mo¿na przyjechaæ do was na imprezê. Pozdrawiam serdecznie. Piotr, Kapitan Najemnej kompanii czerwonego smoka.
£ukasz Kowalski
A czy jest dostêpny plan imprezy? Pozdrawiam.
Sandra
http://www.siewierz.pl/ogloszenia/409/ Plan imprezy
wiêcej info udzieli wam Marek Ku¶mierski pod nr telefonu 506 277 256 lub 516 173 690

Pozdrawiam i zapraszam smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.