Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Turniej Skarbu Kwarcianego, Rawa Maz.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Têcza
Zapraszamy na kolejn± wyprawê po zaleg³± kwartê do Rawy Mazowieckiej... warrior.gif

Standardowa impreza jak przez ostatnie kilka lat, je¶li co¶ siê zmieni powiadomimy Was o tym niezw³ocznie icon_wink.gif
ISLAM GEREJ III
¦wietne wra¿enia po minionej imprezie wiêc wpraszam siê na krzywy ryjek w AD 2008 tongue.gif

Macie mój czekan...

Pozdrawiam
Hallatil
Zamo¶æ te¿ przybêdzie, prze¶wietnie bawili¶my sie ostatnio u Waszmo¶ciów to i teraz zechcem zawitaæ!

Pozdrawiam
Kali
No i my. Oczywiscie klepiemy stale miejsce pod oboz smile.gif
ZGO¦
ROTA TE¯!!!

a ja ju¿ zaczynam trenowaæ picie piwa przez rurkê ;)
Set
No BA!

Nie wiem w jakiej sile ale Warcho³y siê zjawi±!!! walka.gif warrior.gif

Czekamy na dalsze informacje!!!! clap.gif pijacy.gif
Justyna Wroñska
Je¶li tylko Sarmackie £otry bêd± w Polsce na pewno siê pojawi±smile.gif

Niestety nie bêdê broniæ wygranej z zesz³orocznego konkursiku angsad.gif w tym czasie bêdê w Karpatach smile.gif
ale konkurs jest ¶wietnym pomys³em smile.gif
Lysy_Gnom
Poruszymy niebo i ziemiê, ¿eby siê pojawiæ :-D
Loki
Po zanikniêciu i przeformowaniach i naprawach i przeszyciach wracamy do ¿ywych i o zaproszenie grzecznie prosimy..
P.S. Obozowac w namiocikach bêdziem
Loki
Dom Jastrzêbia.
Kraków
Sevi
o tak tak WIP'y bed± a jak±e^^ i mo¿e nawet bardziej t³umnie ni¿ poprzednio ;)
...szykujcie moj± ³ych± bojow± ;) w koñcu j± odbiorê..chyba,¿e do Zamo¶cia j± we¼miecie smile.gif
liwley
niestety mnie zabraknie...
w tym samym czasie wypada Wolin,a z racji ¿e moje zami³owanie jest zdecydowanie wczesne.. no có¿,wybaczcie,zobaczymy sie za rok.
Marcin z Rawy
Puki co nasz turniejek stoi pod znakiem zapytania. Chodzi oczywi¶cie o kasê, my¶lê ¿e pod koniec kwietnia/pocz±tek maja podamy ju¿ wiadomo¶æ czy siê odbedze czy nie...
Lech K
Wreszcie mamy odpowied¼. V Turniej Skarbu Kwarcianego zosta³ zatwierdzony. Wiêcej informacji udzieli Têcza. ZAPRASZAMY icon_cool.gif
Lysy_Gnom
YES, YES , YES tongue.gif
Morlokus
Zatem przybywamy! smile.gif
Têcza
Witajcie

Jak widzê Lechu ju¿ mnie nieco ubieg³ z potwierdzeniem wie¶ci o V TSKu, wiêc przejdê do rzeczy.

Termin bez zmian 2-3 sierpnia, ale oczywi¶cie zapraszamy ju¿ 1 sierpnia na kwaterunek i wielk± integracjê icon_wink.gif

Nocleg
Turniej przewidziany jest dla 120 uczestników. Nocleg przewidziany jest w internacie (jak w roku ubieg³ym, 70 miejsc noclegowych) oraz na dziedziñcu zamkowym dla ekip, które przybêd± z w³asnymi namiotami i sprzêtem obozowym.

Wy¿ywienie
Zapewniamy posi³ki od ¶niadania w sobotê do obiadu w niedzielê. Wszystkie posi³ki wydawane bêd± na dziedziñcu Zamkowym.

Czarnoprochowce
Dla posiadaczy wszelakiej broni palnej zapewniamy proch czarny, a tak¿e lonty do armat je¶li takowe przybêd±.

Charakter turnieju nie ulegnie jakimkolwiek zmian±, choæ oczywi¶cie bêdziemy starali siê podnie¶æ jego atrakcyjno¶æ i utrzymaæ dotychczasowy poziom. Przewidziane konkurencje to:
Turniej Bojowy Szabli
Turniej scenek pokazowych
Turniej £uczniczy
Gry i zabawy plebejskie (oddzielnie dla Pañ i Panów).
W tegorocznej inscenizacji bitwy skarb wreszcie zostanie zdobyty przez wojska kwarciane.

Na zakoñczenie chcia³ bym poruszyæ jeszcze jedn± wa¿n± sprawê, która na IV TSK spowodowa³a ma³e acz k³opotliwe zamieszanie.
Jak ju¿ wy¿ej wspomnia³em w internacie mamy tylko 70 miejsc noclegowych i niestety, nie mamy mo¿liwo¶ci zakwaterowaæ tam wszystkich 120 uczestników. Liczymy zatem na przybycie kilku dru¿yn z w³asnymi namiotami, które o nocleg nie musz± siê martwiæ. Pozostali uczestnicy, którzy zg³osz± swój udzia³ w Turnieju proszone s± o podawanie liczby uczestników. Zg³oszenia przyjmujemy do momentu kiedy zape³ni siê internat. Je¿eli po tym, zg³osi siê jeszcze kto¶ to pozostaje ju¿ tylko nocleg razem z nami na wspólnej sali w sto³ówce internatu.

Zg³oszenia proszê kierowaæ tylko i wy³±cznie do mnie na email: bhzr@interia.pl. Ka¿de zg³oszenie zostanie przeze mnie potwierdzone.

Pozdrawiam i Zapraszam na V TSK oraz do dyskusji o nim.
leszek s
My zdania nie zmienili¶my i nawet nie brali¶my pod uwagê tego ze w tym roku TSK móg³ siê nie odbyæ po prostu dla nas nie by³o takiej opcji. Co do miejsca zakwaterowania to na pewno czê¶æ w namiotach w zale¿no¶ci w ile osób siê wybierzemy co najmniej w12 ale mo¿e wiêcej i wtedy bêdzie problem bo miejsc w namiotach tyle nie mamy. Ale kto wie co bêdzie za miesi±c n dzisiejszy jeste¶my u was na pewno w 12 osób z namiotami i artyleri±
Parufka
Nasza weso³a ha³astra pojawi siê w liczbie oko³o 6-8 osób.
Loki
Dom Jastrzêbia prosi o zaproszenie..
My siê w liczbie oko³o 12 osób pojawimy ..namioty w³asne a z artyleri± zobaczymy czy bêdziemy siê tachac...
Têcza
Witam po d³ugiej ciszy.

Przedstawiamy poni¿ej listê grup/bractw, które zg³osi³y swój udzia³ w turnieju i zadeklarowa³y nocleg w internacie. W zwi±zku z tym, ¿e miejsc pozosta³o ju¿ naprawdê niewiele, grupy które maj± chêæ wzi±¶æ udzia³ w TSK i chcia³yby nocowaæ w internacie, prosimy o w miarê szybkie zdecydowanie siê.

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Braci Rycerskiej "Malleus Maleficarum" - 14
Zaciê¿na Rota Piechoty Polskiej - 5 (+ pozostali w namiotach)
Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego w Chêcinach - 7
Sarmackie £otry - 3 (+ namiot)
Warcho³y i Pijanice - 8 (+ namiot)
Kujawska Braæ Szlachecka - 9
Zamojskie Bractwo Rycerskie - 12 (proszê okre¶liæ ile osób bêdzie w internacie, a ile w namiotach)
Elearzy Polscy - 6
Stowarzyszenie Rycerskie Zagoñczyk - 1

Wolnych miejsc w internacie pozosta³o - 5

Prócz tego w namiotach nocuj±:
Dru¿yna Herbu Szeliga - 4
Dom Jastrzêbia - 12

Je¿eli jaka¶ grupa, która siê zg³osi³a zosta³a przeze mnie pominiêta proszê siê upomnieæ. Ju¿ wkrótce do ka¿dej z grup prze¶lemy maila ze szczegó³owymi informacjami, regulaminami konkurencji itp. Je¿eli macie jakie¶ pytania, w±tpliwo¶ci proszê pytaæ.
ISLAM GEREJ III
Czo³em!
No to my - Pospolite Ruszenie Szlachty Ziemi Krakowskiej "klepiemy" te 5 ostatnich miejsc:)
Nie ma g³osów przeciw?
Pozdrawiam!

Ps. Oj chyba siê pospieszy³em, na pewno nie 5 (mniej) a ile to dam wkrótce daæ znaæ organizatorom. Za zamieszanie czo³obitnie przepraszam...
Maciej Sabat
Niestety, w ostatniej chwili zmuszeni jeste¶my odwo³aæ przyjazd Domu Jastrzêbia.
Przepraszam w imieniu Lokiego i swoim.
Niestety, nies³owni partnerzy* w interesach nie zap³ac± nam w terminie, wiêc nie jeste¶my w stanie przyjechaæ do Rawy.

Przepraszam jeszcze raz.

Maciej Sabat

*) na szczê¶cie ju¿ "byli partnerzy".
Marcin z Rawy
Szkoda, zw³aszcza i¿ to ju¿ trzeci turniej z kolei kiedy w ostatnim momêcie mówicie ¿e nie przyje¿dzacie, a na wasze miejsce mog³y przyjecyhaæ inne osoby....

Z weselszych wie¶ci
Jaros bêdzie na Turnieju w Sobotê i tylko w tedy mo¿na bêdzie dokonaæ zakupu midzików - pamiêtajcie!!!! icon_mrgreen.gif
Je¶li kto¶ wytwarza co¶ ciekawego a chcia³by zabraæ ze sob± kramik to zapraszamy.
Sevi

Z weselszych wie¶ci
Jaros bêdzie na Turnieju w Sobotê i tylko w tedy mo¿na bêdzie dokonaæ zakupu midzików - pamiêtajcie!!!! icon_mrgreen.gif
[/quote]

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK clap.gif icon_mrgreen.gif moje modlitwy zostaly wysluchane icon_cool.gif
Maciej Sabat
Pokornie przyjmujê reprymendê i jeszcze raz przepraszam.
Nie mam nic na swoj± obronê, poza tym, ¿e niektóre okoliczno¶ci s± niezale¿ne ode mnie.
Jest mi przykro, ¿e nie mo¿emy dotrzymaæ s³owa i przyjechaæ do Was.
Dodam tylko, ¿e mieli¶my nocowaæ w namiotach, wiêc miejsc w akademiku nikomu nie blokowali¶my.

m.
leszek s
CYTAT(Marcin z Rawy @ 21:35 24.07.2008) *
Szkoda, zw³aszcza i¿ to ju¿ trzeci turniej z kolei kiedy w ostatnim momêcie mówicie ¿e nie przyje¿dzacie, a na wasze miejsce mog³y przyjecyhaæ inne osoby....

Z weselszych wie¶ci
Je¶li kto¶ wytwarza co¶ ciekawego a chcia³by zabraæ ze sob± kramik to zapraszamy.

Byæ mo¿e nas bêdzie wiêcej do ¶rody siê wyklaruje, napisze jak tylko to ustalimy
Sevi
wlasnie przegladalam prognoze pogody..i niestety bajali cos o burzy ktora mozesie nad Rawa pojawic w sobote.....cos planujecie gdyby takowa burzyczka nas dopadla podczas np.uczty??
Têcza
Nie no, Sevi co jak co, ale burzy to my nie przewidujemy. Deszcz to co innego od zarania dziejów jest on wkalkulowany w TSK, ale burza, hmm... bez przesady.

A tak na powa¿nie, to biesiadkê przeniesiemy do internatu.
leszek s
Burza nie burza my jeste¶my w 18 sztuk jak wam to nie sprawi k³opotu w tym 6 tak jak ustalone by³o w internacie bêdziemy w pi±tek ok. 22
Sevi
CYTAT(Têcza @ 18:35 30.07.2008) *
Nie no, Sevi co jak co, ale burzy to my nie przewidujemy. Deszcz to co innego od zarania dziejów jest on wkalkulowany w TSK, ale burza, hmm... bez przesady.

A tak na powa¿nie, to biesiadkê przeniesiemy do internatu.

jak przystalo na dziewoje..histeryzuje za wczasu ;)
Parufka
Elearzy przybêd± w sile czterech osób ale bez swego jak¿e zacnego i s³awetnego wodza tongue.gif .
Dajcie ch³opakom popaliæ na turnieju szablowym smile.gif.
Lech K

Do³o¿ymy wszelkich starañ aby poczuli siê jak na za¶cianku
Parufka
icon_mrgreen.gif
Sevi
bylo GENIALNIE :D
organizacja swietna clap.gif dla Was :D
klimat imprezy o WIELE wg mnie lepszy od ubieglorocznego, i pogoda dopisala^^

bawilam sie po prostu wspaniale :D

dzieki wielkie za wspolna zabawe i mam nadzieje za rok bedzie jeszcze lepiej^^

devil.gif
Voynar
Witam smile.gif!

W imieniu Malleusów chcia³em serdecznie podziêkowaæ za przemi³± imprezê - uda³o siê po prostu wszystko - nawet z pogod± dali¶cie sobie radê (trochê tylko ryjek przypiek³o;) Dziêkuje te¿ wszystkim ekipom z którymi mieli¶my przyjemno¶æ wspólnie walczyæ, biesiadowaæ etc icon_mrgreen.gif

Osobi¶cie dodam, ¿e wybawi³em siê po pachy - mam nadziejê, ¿e moje m³otkowo-trollowe ¿arty nikogo nie urazi³y smile.gif Szczególne podziêkowania dla Hansa za smako³yk na drogê :D :D :D

do zobaczyska!!:)
Zordon
Impreza jak zwykle wspania³a. Niczego nie mo¿na zarzuciæ. Ubawi³em siê ¶wietnie, ja jak i ca³a kompania z Kujaw. Serdeczne podziêkowania dla organizatorów.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników a w szególno¶ci dla Gryfów z Szyd³owca, Zamo¶cia oraz Malleusów!

P.S. Wojnarze, by³by¶ tak uprzejmy i wrzuci³ fotki, które nam tak zapamiêtale robi³e¶ w przerwach kiedy nie pi³e¶? :D

Pozdrawiam
Bartosz Jab³oñski
Kujawska Braæ Szlachecka.
`krzysiu
Rowniez dziekuje za wspaniale spedzony czas podczas tegorocznej edycji imprezy:) bawilem sie genialnie, bitwa bardzo ladnie zorganizowana, szczegolnie podobalo mi sie w drugim dniu strzelanie na balkonie w strone drzwi przez Regiment:) pozdrowienia dla Braci Herbowej za organizacje. Szczegolne pozdrawiam Kujway i oczywiscie Wojnara:)
Krzysiek ZBR
leszek s
Dawno tak siê nie ubawi³em i nie rozbi³em tylu pobijaków do armat, atmosfera wspania³a ¿ek³bym rodzinna. Marcin ma pozdrowienia od Kozy a ja pozdrawiam wszystkich i do szybkiego zobaczenia
leszek s
Dawno tak siê nie ubawi³em i nie rozbi³em tylu pobijaków do armat, atmosfera wspania³a ¿ek³bym rodzinna. Marcin ma pozdrowienia od Kozy a ja pozdrawiam wszystkich i do szybkiego zobaczenia
Morlokus
A no!

W imieniu naszej skromnej dru¿yny pragnê z³o¿yæ podziêkowania za przedni± imprezê!
Bawili¶my siê, ¶wietnie - z roku na rok turniej coraz lepszy - tak trzymajcie Bracia Rawscy! clap.gif
Biesiada - prawdziwy wypas rarytasów - jak zwykle nie by³em w stanie spróbowaæ wszystkiego ;)
Jedynie osobi¶cie mam uwagi do turnieju ³uczniczego, który jak dla mnie by³ za krótki i za ma³o urozmaicony, pamietam z lat ubieg³ych strzelanie do pasków, okien, rajtarów kozaków i zwierz±t wszelakich...

A teraz fotki dla Was z naszej ma³ej kolekcji:
Fotki z Rawy
Oraz dla wytrwa³ych 5 min poloneza smile.gif
Poloneza czas zacz±æ

Jeszcze raz dziêkujê i mam nadziejê do zobaczenia za rok na VI TSK!
Tomisz
Marcino1976
Witojcie bigsmile2.gif

W imieniu moim i mojej lepszej po³owy,pragnê pogratulowaæ bardzo,ale to bardzo udanej imprezy.
Towarzystwo SYMPATYCZE, jedzonko WZORCOWE, bitewka z JAJEM. Tylko pogoda taka dziwna "NIE PADA£O" aniol.gif

Jeszcze raz Wiwat RAWIACY i DO ZOBACZENIA ZA ROK.

pozdrowionka
Kasia i Marcin
Pietrek
By³o wyj±tkowo udanie. Nic na si³ê, wszystko weso³o i ciekawie. Uczta pierwsza klasa - dawno siê tak nie objad³em. Dziêkujê wszystkim w imieniu swoim i ca³ej Roty.

I do zobaczenia za rok koniecznie. smile.gif
Lestek
Dawno siê tak dobrze nie bawi³em, ciekawy pomys³ z polonezem, du¿o emocjonuj±cych turniejów, po baronce jeszcze mam siniaki ;> Wieczorna uczta by³a ¶wietna, W imieniu Wipów dziêkuje za mi³e towarzystwo i do zobaczenia ;>
http://picasaweb.google.pl/towarzystwowip/...ianegoFotLestek
http://picasaweb.google.pl/towarzystwowip/...oRawaMazowiecka
mirek knight
Siemka
by³o fajnie i przynajmniej nie pada³o tylko wydaje mi sie ze by³o chyba mnie ludzi niz w tamtym roku
ale i tak by³o spoko
do zobaczenia na innych imprezach siedemnastkowych i nie tylko:)

pozdrowionka:)
trzymajta sie i myslcie juz o nastepnym TSK
Têcza
Witam! i pozdrawiam wszystkich uczestników V Turnieju Skarbu Kwarcianego!!!

Jako Namiestnik Turnieju mam zaszczyt WSZYSTKIM WAM BARDZO MOCNO I SERDECZNIE DZIÊKOWAÆ za przybycie. Mam nadziejê, ¿e dobrze siê bawili¶cie oraz mi³o i przyjemnie bêdziecie wspominaæ pobyt w Rawie.
To by³ chyba pierwszy raz kiedy pogoda dopisa³a nam na 100%, a chwilami nawet przedobrzy³a. To by³ równie¿ pierwszy i na razie jedyny rok, kiedy mogli¶my zobaczyæ inne zakoñczenie inscenizacji jak wojska kwarciane nareszcie zdoby³y skarb kwarciany i rozstrzelano starostê. Cieszê siê równierz z tego, ¿e pomimo mych obaw, przy takiej liczbie namiotów uda³o siê jako¶ zgrabnie wszystkie pomie¶ciæ na dziedziñcu i zosta³o jeszcze sporo wolnego miejsca, a nikomu z tego powodu nie by³o zbyt ciasno.

Gratulujê Wszystkim zwyciêzcom i nagrodzonym w tej edycji Turnieju Skarbu Kwarcianego. Pragnê podziêkowaæ Wszystkim grup±, które prezentowa³y scenki i pokazy. By³em mi³o zaskoczony, ¿e tak chêtnie i licznie do tego przyst±pili¶cie.
Mam nadziejê, ¿e atrakcji, wspomnieñ, jedzenia, napitku i wszelkich uciech Wam nie brakowa³o.

Pozdrawiam
Daniel "têcza" Têczyñski

p.s. Wkrótce pe³na lista zwyciêzców oraz rzeczy zagubionych.

p.p.s. W imieniu Têczówki i swoim chcia³bym podziêkowaæ w szczególno¶ci Kaftiemu, Diabelskiemu, Piotrkowi z Roty i Darkowi Milewskiemu za pomoc przy uwieñczeniu biesiady icon_wink.gif (zainteresowani zapewne siê domy¶laj± o co chodzi). DZIÊKUJEMY !
Têcza
Witam! i pozdrawiam wszystkich uczestników V Turnieju Skarbu Kwarcianego!!!

Jako Namiestnik Turnieju mam zaszczyt WSZYSTKIM WAM BARDZO MOCNO I SERDECZNIE DZIÊKOWAÆ za przybycie. Mam nadziejê, ¿e dobrze siê bawili¶cie oraz mi³o i przyjemnie bêdziecie wspominaæ pobyt w Rawie.
To by³ chyba pierwszy raz kiedy pogoda dopisa³a nam na 100%, a chwilami nawet przedobrzy³a. To by³ równie¿ pierwszy i na razie jedyny rok, kiedy mogli¶my zobaczyæ inne zakoñczenie inscenizacji jak wojska kwarciane nareszcie zdoby³y skarb kwarciany i rozstrzelano starostê. Cieszê siê równierz z tego, ¿e pomimo mych obaw, przy takiej liczbie namiotów uda³o siê jako¶ zgrabnie wszystkie pomie¶ciæ na dziedziñcu i zosta³o jeszcze sporo wolnego miejsca, a nikomu z tego powodu nie by³o zbyt ciasno.

Gratulujê Wszystkim zwyciêzcom i nagrodzonym w tej edycji Turnieju Skarbu Kwarcianego. Pragnê podziêkowaæ Wszystkim grup±, które prezentowa³y scenki i pokazy. By³em mi³o zaskoczony, ¿e tak chêtnie i licznie do tego przyst±pili¶cie.
Mam nadziejê, ¿e atrakcji, wspomnieñ, jedzenia, napitku i wszelkich uciech Wam nie brakowa³o.

Pozdrawiam
Daniel "têcza" Têczyñski

p.s. Wkrótce pe³na lista zwyciêzców oraz rzeczy zagubionych.

p.p.s. W imieniu Têczówki i swoim chcia³bym podziêkowaæ w szczególno¶ci Kaftiemu, Diabelskiemu, Piotrkowi z Roty i Darkowi Milewskiemu za pomoc przy uwieñczeniu biesiady icon_wink.gif (zainteresowani zapewne siê domy¶laj± o co chodzi). DZIÊKUJEMY !
Lysy_Gnom
Przepraszam ¿e dopiero teraz, ale chcia³bym podziêkowaæ organizatorom tej wspania³ej imprezy !!! icon_mrgreen.gif

Trochê zdjêæ na stronie www.sarmackielotry.org
A tutaj krótki filmik który powsta³ w Rawie http://pl.youtube.com/watch?v=nsL-_6vCtrk tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.