Hej chcia³bym dowiedzieæ siê o plusach i minusach tej imprezy aby wyniki przedstawiæ organizatorom i nak³oniæ do zmnia.Z góry dziêki za pomoc.
Witam oprócz towarzystwa to ja na tej imprezie plusów nie widzia³em:]
Pozdrwaiam
A kto jest organizatorem bo ja te¿ mam kilka uwag ?
Witam
Podaje zady i walety koronowskiej imprezy tylko z perspektywy roku 2005 i 2006. W tym roku jakos mi sie nie udalo dojechac.
+ blisko jeziorko
+ zwrot kosztow dojazdu
+ niezla sieczka podczas bojowek i grupowek
+ poziom ciuchowo-blaszkowy :D (oczywiscie tylko jednej czesci uczestnikow)
eee.. chyba koniec
- GOLUB DOBRZYN czyli ksieciunio Jacenty i jego banda Ogrow ->oczywisty i najbardziej rzucajacy sie w oczy minus
- caly rycerski folklor zciagnany przez ww. z okolic
- Koronowska Komandoria Templariuszy ->tez oczywiste. Kolejne ogry tylko w gorszym wydaniu i gorzej pachnace :P
- typowo odpustowo-wioskowy klimacik czesci straganow i wystepujacych grup muzycznych (Rosz zapodasz nazwe tego magicznego folk-geriatrycznego bandu z tego roku?)
- zrobilibyscie jakis luczniczy w koncu..
- wspominalem o Golubiu ?
Ogolnie zycze powodzenia w probach naprowadzania imprezy w jakies sensowne strony.
Pozdrawiam Grzyb
Najwiêkszym minusem by³a pogada pierwszego dnia.
Mo¿e mia³o to trochê odpustowy charakter, ale z tego co wiem, to impreza ne ma wieloletniej tradycji, wiêc chyba mo¿na wybaczyæ ma³e wpadki, prawda?
Oprócz tego, mi siê podoba³o.
Do Golubskich rycerzy nic nie mam.
Czy¿by tu jaka¶ polityka "anty-ordowska" <ksieciunio Jacenty i jego banda Ogrow> panowa³a?
Bardzo proszê o zachowanie kultury dyskusji. Wulgaryzmy, nawet w zamaskowanej formie, nie bêd± tolerowane.
Rosz poprosi³ o opinie dotycz±ce imprezy i tego proszê siê trzymaæ
Indar
Mi na szczê¶cie nie by³o dane uczestniczyæ w tej imprezie, ale ogl±dane zdjêcia i g³osy innych ludzi z
RR - pozawalaj± mi powiedzieæ "¯ENADA" ...
Niewiem jak z organizacj± ale poziom odtwórstwa uczestników na naprawdê kiepskim poziomie.
Taka fajna bitewka w historii... a tu taka miernota...
Mam nadzieje ¿e w przysz³o¶ci siê co¶ zmieni. Wtedy na pewno siê zjawie.
Na Malborku poziom odtwórstwa uczestników wcale nie jest lepszy. A co do Koronowa to na pewno nie bêdzie lepiej jak za organizacjê we¼mie siê Koronowska Komandoria Templariuszy.
Pod wzglêdem realiów historycznych i poziomu uczestników podejrzewam ¿e by³oby o niebo lepiej.
Z Templariuszami i innymi XIII-stkowcami ? Ciekawe.
Heh... kiedy bitwa by³a to ka¿dy chyba wie i napewno na ten okres bêdzie datowanie, wiêc nie wiem o co cho??
Poza tym z moich wiadomo¶ci wynika ¿e "Templariusze " z Koronowa odtwarzaj± równie¿ prze³om XIV- XV w.
Wiêc nie widzê w tym ¿adnych problemów.
To niech rozmawiaj± z w³adzami Koronowa{ bo to chyba one decyduj± kto ma sie za bitwê wzi±æ} i mo¿e bêdzie lepiej......
Tylko nie wiem dlaczego Zerg tak ci mocno zale¿y ¿eby za bitwê odpowiadali Templariusze {czy¿by¶ widzia³ jak±¶ imprezê przez nich ¶wietnie zorganizowan±, a mo¿e sam jeste¶ z ich grupy} a nie Ordowski, chocia¿ jak sam mówisz, Koronowa nie widzia³e¶.
Pozdrawiam
Ja by³em z ekip± w Koronowie na jakim¶ jubelu w tym roku, zreszt± nawet przywie¿li¶my z tamt± "nagrody" z bojówki:P Nie wiem czy tam by³a wty roku tylko jedna czy wiêcej imprez, ale ta na której by³em, no có¿... :P zdarzaja siê lepsze jednym s³owem..
+ wygra³em turniej ³uczniczy HAHA
+ zwrot kosztów przejazdu
+ fajni ludzie: pozdrawiam Radzyñ oraz Tofika, z którym mi³o mi siê browarowa³o tu¿ przed podwójn± dogrywk± w finale ³uczniczego
- jedzenie podawane na plastykowych talerzach
- biesiada wygl±da³a tak, ¿e przyjecha³o jedzenie (podane na plastykach), ludzie wziêli amciu i siê rozeszli do swoich ognisk
- brak browara od orgów
- turniej ³uczniczy sklecony na kolanie - po naciskach ze strony uczestników
- klimat festynowy
- w bojówce nie bra³em udzia³u, ale s³ysza³em, ze nagrody to by³y jakie¶ miecze ze straganu :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.