Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Seminarium treningowe w Szczecinie
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Aramis
Witam!

3-4 listopada w Szczecinie odbêdzie siê seminarium treningowe prowadzone przez Szko³ê Fechtunku Aramis - prowadz±cy Marek Jeziorski i Mateusz Berkowicz. Na seminarium bêd± siê sk³adaæ ³±cznie cztery treningi po trzy godziny ka¿dy. Jako, ¿e jest to pierwsze seminarium, które organizujemy w Szczecinie przewidujemy program dla pocz±tkuj±cych. Omawiane bêd± podstawy szermierki szpad± dworska, szabl± i rapierem. Stosunkowo du¿o czasu po¶wiêcimy na prezentacjê æwiczeñ rozwijaj±cych szybko¶æ, si³ê i wytrzyma³o¶æ.

Je¿eli chodzi o wyposa¿enie w³asne, które nale¿y ze sob± zabraæ to: wygodne halowe buty, dres, parê rêkwiczek skórzanych. Nale¿y równie¿ zabraæ ze sob± odpowiedni± ilo¶æ wody mineralnej ( co najmniej 1.5l na jeden trening ).

Koszt imprezy – 100 z³ od osoby. Zale¿nie od ilo¶ci chêtnych bêdzie mo¿liwo¶æ zapisania siê tylko na jeden dzieñ seminarium, cena wtedy wynosiæ bêdzie 60zl od osoby. Dla ewentualnych widzów oczywi¶cie wstêp wolny. Wszelkie dodatkowe informacje, zapisy, pytania codziennie mailowo lub telefonicznie:

Jacek Bujko
jacek.bujko[at]gmail.com
Tel. kom. 607320670
Tomic
to bardzo mi³e z waszej strony, my tu na prowincji narzekamy na brak rozrywek,
fajnie te¿ ¿e za darmo bêdzie mo¿na popatrzeæ na to wszytko
Aramis
CYTAT(Tomic @ 12:40 11.10.2007) *
to bardzo mi³e z waszej strony, my tu na prowincji narzekamy na brak rozrywek,
fajnie te¿ ¿e za darmo bêdzie mo¿na popatrzeæ na to wszytko

Podobno rozrywek macie dostatek, zreszt± przyjadê troszkê wcze¶niej, ¿eby mnie nie ominê³y icon_wink.gif. Podobno nie macie tylko rynku, ale za to blisko nad morze icon_wink.gif.

A popatrzeæ ka¿demu wolno - ja co prawda samego ogl±dania treningu nigdy za rozrywkê nie uwa¿a³em jak±¶ szczególn± - wolê æwiczyæ - ale co kto lubi.
Tomic
do morza jakie¶ 100km tramwajem nie dojedziesz to pewne i sprawdzone, tak ostrzegam ¿eby potem nie by³o rozczarowania icon_wink.gif
jak ju¿ wspomnia³em ma³o u nas rozrywek wiêc i popatrzeæ bêdzie mi³o,
no czasem cyrk do nas zawita, ale przecie¿ to nie to samo icon_wink.gif
Aramis
CYTAT(Tomic @ 15:33 11.10.2007) *
do morza jakie¶ 100km tramwajem nie dojedziesz to pewne i sprawdzone, tak ostrzegam ¿eby potem nie by³o rozczarowania icon_wink.gif
jak ju¿ wspomnia³em ma³o u nas rozrywek wiêc i popatrzeæ bêdzie mi³o,
no czasem cyrk do nas zawita, ale przecie¿ to nie to samo icon_wink.gif

100km to jeszcze nie tak daleko, jako¶ damy radê. Na szczê¶cie s± jeszcze samochody icon_wink.gif. A cyrk - eh, ¿yczê ka¿demu poziomu profesjonalizmu cyrkowych na ten przyk³ad akrobatów icon_wink.gif.
Tomic
no ja zazdroszczê poziomu profesjonalizmu zw³aszcza akrobatkom. Jedni wol± akrobatów inni akrobatki ale wiadomo o gustach siê nie dyskutuje icon_wink.gif
Samochodem czy rowerem odleg³o¶æ taka sama, dla ludzi z prowincji 100 km to podró¿ ¿ycia, jednak ani przez moment nie w±tpi³em ¿e dacie sobie radê.
A tak wracaj±c do tematu, czy na tym seminarium bêdziecie pokazywaæ jakie¶ akrobatyczne sztuczki?
Aramis
CYTAT(Tomic @ 23:43 11.10.2007) *
A tak wracaj±c do tematu, czy na tym seminarium bêdziecie pokazywaæ jakie¶ akrobatyczne sztuczki?

Akrobatycznych sztuczek u¿ywamy wy³±cznie przy pokazach, a to seminarium nie jest po¶wiêcone szermierce pokazowej - wiêc obawiam siê, ¿e mo¿e Ciê spotkaæ rozczarowanie icon_wink.gif. Chocia¿ je¶li uczestnicy bêd± bardzo nalegaæ to nie wykluczam, ¿e co nieco z szermierki pokazowej mo¿emy równie¿ zademonstrowaæ.
Tomic
³o³ ale fajnie, ale my ludzie z prowincji nie mdlejemy z tak b³ahych powodów icon_wink.gif
w koñcu nie raz nas odwiedza³ nas cyrk i nie raz byli¶my zrozpaczeni. jeste¶my przygotowani psychicznie na takie sytuacje.
ale do¶æ ju¿ o tym w którym miejscu to siê bêdzie odbywaæ?
Pickman
CYTAT(Tomic @ 12:29 12.10.2007) *
ale do¶æ ju¿ o tym w którym miejscu to siê bêdzie odbywaæ?

Szkola podstawowa na ulicy ¶w. Cyryla i Metodego

Pozdrawiam
Jacek Bujko
Aramis
Niestety z powodów od nas niezale¿nych seminarium zostaje przesuniête na bli¿ej nieokre¶lony termin (pewnie w okolicy kwietnia, ale kto wie). Ewentualnych widzów przepraszamy icon_wink.gif. Wszelkie informacje u Jacka Bujko (Pickman na forum).
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.