Jednak wstawie siê za organizatorami mimo paru wpadek
CYTAT(Szlachcianka z sascianka @ 00:41 09.10.2007)
Organizatory popisaliscie "wysmienicie": zwrot koszty podrozy- brak (dla nas to 500km w jedna strone),
My jako grupa dwu autobusowa dostali¶my zwrot kosztów podó¿y tak jak obiecali organizatorzy
zakwaterowani- albo w namiotach (o tym nizej)- nawlasny rozsad,
organizatorzy przedstawili sprawê jasno spanie w namiotach albo historycznych albo wojskowych lub spanie w hoteliku ale ju¿ op³acanym z w³asnej kiesy. Ja gdybym bra³ dziecko wynaj±³bym pokój w hotelu, a ¿e nie bra³em to spa³em w namiocie. Mimo braków s³omy zdo³ali¶my podzieliæ siê tym co by³o, a w sobotê rano uzupe³nili¶my braki.
wyzywienie- brak (jadlo-mieszanka i to nie dla wszystkich),
wy¿ywienie by³o, mo¿e nie na ka¿de podniebienie szczególnie "szlacheckie"
plan imprezy- brak, regulamin- brak, czas bitwy przenoszono chyba z 5 razy (no, bo mer miasta ma kolacje i nie zdazyl dotrec do swego miejsca na mostu- az za pardzo chronionogo przez policje),
plan imprezy by³ rozdawany w czasie odprawy w sobote o godzinie 10 rano, wcze¶niej do uczestników
rozes³ano plan imprzy regulaminy itp by³y omawiane w³asnie na tym spotkaniu
pogotowie- brak (dziecko spadlo z murow, pogotowie nie dotarlo bomost zewzgledu na mera zablokowany),
ja bêd±c na polu bitwy s³ysza³em jak karetka jecha³a do wypadku czyli ze by³a, moze przypadkiem mo¿e nie ale by³a
cala impreza w blocie i to pod mostem, a ze by tam zejsc to 45min na piechote wokol miasta (przypomina do zludzenia to polki pocieszne u rosjan).
Nie wiem co to polki pocieszne u Rosjan ale wiem ¿e na pogodê nie ma co narzekaæ, jej zaprogramowaæ nie mo¿na, a ¿e trochê b³otka by³o to nawet doda³o uroku ca³emu starciu, wycieczka na pole bitwy by³a nawet kszta³c±ca bo z takich miejsc jeszcze Kamieñca nie ogl±da³em.
Teraz o namiotach... W kaluzach, bez siana (w nocy pod deszczem- gdzie szukac?), organizatorow- NIE MA!!! Umawialismy z nim za 2 tygodni przed wyjasdem, WIEDZIAL ze jedziemy i to z dzieckiem ,
odpowied¼ proszê patrzeæ wy¿ej.
nasze zdjecie umieszczono w oficjalnej gazecie Kamienca jako reklama festiwala (bez naszej zgody) i na otwarciu nas NIE WYMIENIONO! Nie ma nas!
Jak to Was nie by³o, czy wymienienie kogo¶ sprawia ¿e by³? Na pierwszym Kamieñcu RKJM te¿ nie zosta³ wymieniony, w³osów z tego powodu nie rwali¶my z g³ów bo szkoda. Za to pó¼niej grzecznie nam podziêkowali ¿e byli¶my.
Odradzam wszystkim! Wiecej nie pojade i nigdzie gdzie bedzie bral udzial jako organizator Oleksa Rudenko- nie bedzie ani mnie, ani Stowarzyszenia Bronnikow Ukrainy (dowodzoncego przez mego meza). Paskudnie bylo. Nie chce czuc siebie brudem, a tym bardzej w polkach pociesznych.
Ja za to polecam, impreza jest rozwojowa a i do zwiedzania w Ukrainie jest mnóstwo miejsc. mogê zrozumieæ z³o¶æ z powodu pewnych niedoci±gniêæ, ale ju¿ na tylu imprezach by³em i tyle widzia³em ¿e mogê szczerze powiedzieæ ¿e ta by³a zorganizowana dobrze, szczególnie przy tak du¿ej ilo¶ci osób z zagranicy. Czytaj±c te¿ dyskusje na innym
forum przeczyta³em jedn± uwagê niejakiego "wczele" (jak siê domy¶lam wódz "Stowarzyszenia Bronnikow Ukrainy") skierowan± do Saszki który nosi tam nick "hajduk": "Gdzie to widziano zeby hajducy szlachcie rozkazywali, znaj swoje miejsce, hlopie!" Po takiej wypowiedzi mo¿na tylko wspó³czuæ autorowi.