Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Koñ] Stajnia
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Zwierzêta
Pero
Czesc czy ktos na forum posiada szkice lub ikonografie jak wygladala lub jak mogla wygladac stajnia w XVX XV w. bardzo byl bym wdzieczny za wszelkie info i zdjecia
w sumie to najbardziej mi chodzi o aranzacje wnetrza takiej stajni

(Edycja: Viator - na podstawie nastêpnych postów)
Piotr Paruch
CYTAT(Pero @ 13:37 08.10.2007) *
Czesc czy ktos na forum posiada szkice lub ikonografie jak wygladala lub jak mogla wygladac stajnia w XVX w.

Móg³by¶ podaæ poprawny wiek? Bo nie do koñca wiadomo, co mia³e¶ na my¶li.
Pero
Dokladnie to szukam czegos co moglo by mi dac pojecie jak wygladalo wnetrze w stajni w ok 1410-1425r
Viator
smile.gif

Materia³u masz a¿ za du¿o. Polecam Stajenkê Betlejemsk± - ikonografii na kopy, dostaæ wszêdzie.

Pozdrawiam - Viator
igorusis
Witam
Aby nie zakladac nowego tematu.

Interesuje mnie temat stajni drewnianej, 17-19 wiek, region tereny dawnej Rzeczpospolitej.
Tylko prosze nie podawac publikacji, ktorych niegdzie nie mozna juz dostac, przszukuje net juz jakis czas (lacznie z internetowymi sklepami z ksiazkami) i ......nic.

W przyszlym roku chcialbym zbudowac niewielka stajenke kolo domu i szukam inspiracji, styl wyglad rozwiazania. interesuja mnie tez wszelkie informacje "techniczne", z jakiego drewna, czym kryte dachy.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.