Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Treningi Warszawa ARMA
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Feniks
Witam,

Wszystkim pytaj±cym i zainteresowanym odpowiadam - treningi ARMA-PL w Warszawie w tym sezonie bêd± zarówno dla pocz±tkuj±cych i zaawansowanych. Szczegó³y podam jutro, muszê dogadaæ salê.
Feniks
Poniedzia³ek
18.30-20.00 d³ugi miecz dla pocz±tkuj±cych (du¿a sala)
20.00-21.00 sztylet dla pocz±tkuj±cych (ma³a sala)

Czwartek
18.30-20.00 d³ugi miecz dla zaawansowanych (ma³a sala)
20.00-21.00 mój osobisty trening, dostêpny dla wybrañców ;) (ma³a sala)

Gimnazjum nr 46, ul. Kasprzaka 1/3, Warszawa
(na pocz±tku ul. Kasprzaka, w okolicach Ronda Daszyñskiego)

Pierwszy trening 15 pa¼dziernika, zapraszam wszystkich chêtnych.
Feniks
Krótka informacja dla zainteresowanych:

Nastêpny nabór do grupy pocz±tkuj±cej w styczniu 2008.

Osoby, które chc± uczêszczaæ na grupê zaawansowan±, musz± zdaæ test na ARMA scholar:
http://arma.lh.pl/oarma/scholar.html . To jest jedyne kryterium przyjmowania. Podej¶cie ARMA do fechtunku dawnego jest odmienne od tego, co æwiczy siê w wiêkszo¶ci bractw, dlatego Wasz sta¿ w RR i do¶wiadczenie w wygrywaniu turniejów nie ma w tym wypadku zastosowania. Poniewa¿ realizujemy konkretny program treningowy, osoby w grupie zaawansowanej musz± znaæ odpowiedni± terminologiê, umieæ wykonaæ podstawowe uderzenia, pchniêcia i musz± umieæ chodziæ w taki sposób, jaki æwiczony jest w ARMA. Je¶li to, co æwiczyli¶cie kiedy¶ oka¿e siê kompatybilne z tym, co nauczamy w ARMA, nie powinni¶cie mieæ ¿adnego problemu ze zdaniem testu. Je¶li nie - przykro mi, ale musicie naukê fechtunku dawnego rozpocz±æ od ok. 3-miesiêcznego kursu dla pocz±tkuj±cych.

Jednocze¶nie informujê, ¿e osoby uczêszczaj±ce na grupê zaawansowan± automatycznie staj± siê cz³onkami ARMA-PL. Sk³adka cz³onkowska zawarta jest w op³atach za treningi.
kazio93
Dzieñ dobry.
1. S± jakie¶ ograniczenia wiekowe dla grupy pocz±tkuj±cej na d³ugi miecz??
2. Jaki jest koszt treningów??
kazio93
Feniks
CYTAT(kazio93 @ 23:33 04.12.2007) *
Dzieñ dobry.
1. S± jakie¶ ograniczenia wiekowe dla grupy pocz±tkuj±cej na d³ugi miecz??
2. Jaki jest koszt treningów??
kazio93

Minimum 16 lat.

Koszty - napisz do mnie na priva - feniks@arma.lh.pl
Feniks
14 stycznia rusza nowa grupa pocz±tkuj±ca d³ugiego miecza - poniedzia³ki 18.30-20.00. Pierwsze spotkanie jest spotkaniem organizacyjnym i mini-wyk³adem o tym, jak wygl±daj± dawne europejskie sztuki walki w wykonaniu ARMA-PL oraz krótkiego rysu historycznego walki mieczem d³ugim.

Pierwsze spotkanie jest otwarte dla wszystkich chêtnych. Nie bêdzie potrzebny ¿aden ekwipunek.

Zapraszam serdecznie.

[edit: oczywi¶cie poniedzia³ek to 14, a nie 15 stycznia smile.gif ]
Champion of the Lady
Kiedy rusza nastêpny semestr dla pocz±tkuj±cych i czy bêdzie sie odbywac w tym samym miejscu?
Feniks
Nastêpna rekrutacja bêdzie na pocz±tku kwietnia (7, ¿eby byæ dok³adnym). Odbywa siê w tym samym miejscu. Treningi kosztuj± 75 z³/mies.
Champion of the Lady
Mam jeszcze jedno pytanie, dosyæ istotne dla powodzenia mojej sprawy. Czy mam oszczêdzaæ pieni±dze i mniej wiêcej ile na jaki¶ ekwipunek b±d¼ podobne? A mo¿e macie jakie¶ wyposa¿enie tamtejsze? Ile to wyniesie oko³o i co to dok³adnie bêdzie?

Feniks
Przez pierwszy miesi±c potrzebujesz obuwie sportowe, bia³± koszulkê i czarne spodnie. W drugim miesi±cu musisz mieæ waster (miecz drewniany - ok. 60-80 z³).

Po trzech miesi±cach bêdziesz musia³ siê zaopatrzyæ w maskê szermiercz± (min. 260 z³) i dobrze jest mieæ co¶ na rêce. Docelowo ekwipunek to worek bez dna, ale w pierwszym rzêdzie polecam potem zakup federschwerta (od 380 z³ w górê). Co dalej, zale¿y od preferencji.

Z ekwipunku klubowego mamy miecze piankowe do pocz±tkowych sparringów z niewielk± ilo¶ci± ochraniaczy. Resztê ka¿dy kupuje sobie sam.
Feniks
Ostatnia szansa dla maruderów - 14 kwietnia o 18.30. Potem dopiero w pa¼dzierniku.
Feniks
¦roda
18.30-20.00 d³ugi miecz dla pocz±tkuj±cych (du¿a sala)
20.00-21.00 sztylet dla pocz±tkuj±cych (ma³a sala)

Pi±tek
18.30-20.00 d³ugi miecz dla zaawansowanych (du¿a sala)
20.00-21.00 sparringi i lekcje indywidualne (ma³a sala)

Gimnazjum nr 46, ul. Kasprzaka 1/3, Warszawa
(na pocz±tku ul. Kasprzaka, w okolicach Ronda Daszyñskiego)

Koszt grupy pocz±tkuj±cej 75 z³/miesi±c. Na pierwszy trening trzeba mieæ obuwie i strój sportowy.

Sztylet - 50 z³/mies. albo 35 z³/mies. dla osób æwicz±cych d³ugi miecz.

Pierwszy trening 1 pa¼dziernika, zapraszam wszystkich chêtnych.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.