Czy kto¶ uzywaj±cy jego produkcji mo¿e mi powiedzieæ jak siê sprawuj±, i jak wygl±da sprawa wagowa i wywa¿enie dla jedynki.Mo¿e kto¶ ma jego Olafa ( gdy¿ takowy mnie interesuje) .Czy mo¿na zamówiæ inn± oprawa, no i wreszcie jaka jest cena. Dziêkuje bardzo za wszelkie informacje...
Witam serdecznie,
Uwazam Radka za najlepszego obecnie producenta mieczy (z tych oczywiscie ktorych wyroby widzialem i moglem ocenic).
Jego miecze sa dosc wytrzymale (moj pekl po 2,5 roku regularnych treningow i pokazow), lekkie i dobrze wywazone - niestety nigdy mi sie nie chcialo zwazyc swojego ale sadze ze ma ok 1200-1350 g a jest jedynka z przedluzona rekojescia.
Z cena - to sie zmienia, Radek robi miecze glownie na zachod (Wlochy, Austria, Niemcy z tego co wiem), wiec jest coraz drozszy...
Wazne: daje roczna gwarancje na klinge. w jesli zlamiesz ja po uplywie roku (tak jak ja na przyklad) to wymienia samo ostrze, zostawiajac rekojesc i glowice (oczywiscie jak sobie tak zazyczysz), co czyni operacje znacznie tansza.
W tej chwili walczy u nas chba z 7 mieczy Lobki i wszystkim naszym ludziom mowie, ze warto troche sie wstrzymac z zakupem, uzbierac kase i kupic u Radka. Jak chcesz i mozesz wpasc kiedys na Slask - zapraszam serdecznie do obejrzenia i sprobowania jego sprzetu.
Podsumowujac: POLECAM
Bartosz Chmielnicki
Stowarzyszenie Bractwo Rycerskie Puszczy Pszczynskiej
Dziêkujê bardzo za rekomendacjê:>
Produkty na zdjêciach prezentuj± siê bardzo dobrze co w pewnym stopniu mobilizuje mnie do przetestowania jego wyrobów. Wiadomo u nas jest bardzo cieniutko jezeli chodzi o samo uzbrojenie. Mam ma³e pytanie do Ciebie napewno kojarzysz wyroby Paula Binsa (czyli znane dobrze "angole") moze miales takowy w rêku?? Jezeli tak sie faktycznie sta³o to jak siê ma sprawa wywa¿enia pomiedzy jednym a drugim egzempalrzem??? Ile kosztowa³a wasza przys³owiowa jedynka, na stronie producenta niestety nie ma cennika. I jeszcze ostatnie pytanie ( o ile bedziesz tak ³askawy) jak z transportem: wysy³ka czy trzeba po niego pojechaæ.
Dziêkujê i pozdrawiam serdecznie
mozna prosic o adresstrony internetowej tego miecznika??