Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Walki i bitwy na terenie Gdañska/3miasta
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Morgoth
czo³em! w zesz³ym roku na jesien kolega Tharuk zapoda³ temat o zorganizowaniu w którys ³ikend spotkania wojowników w celu pobawienia sie w wojne smile.gif
co Wy na to zeby powtorzyc owe spotkanie ? mysle ze w zesz³ym roku nie by³o az tak zle, mimo miksu wczesno i puzno-sredniowiecznego. zasady z tego co pamietam by³y dosc proste: staramy sie nie uderzac w stawy, i nie ma ciosów w twarz ( ani wjezdzania tarcza w g³owe przeciwnika devil.gif )
w tym roku mozna by wprowadzic jeszcze taki dodatek ze nie walcza osoby u ktorych he³m badz kolcza nie zas³ania twarzy i szyji ( co do wczesnych! zamontowanie zas³ony na twarz w 90% wczesnych he³mow to zaden problem, wiec nie ma wymigiwania sie)
panowie rycerstwo, i panowie wojowie, co Wy na to ? bedzie ktos chetny?
teramin - jakies propozycje? za³ozmy ze np pierwsza niedziela pazdziernika ( 07.10. ) ?
miejsce- to samo co w 2006r. czyli lasy oliwskie - dolina zgni³ych mostów

po walkach mozna zjechac gdzies do pubu, ew zorganizowac jakies ognisko + piwko o ile pogoda pozwoli smile.gif
pozdrawiam Hofi, Nordelag smile.gif
Józek z Gdañska
U mnie to zalezy tylko od terminu, na dzis 7 pazdziernik jest ok. Jestem za.
Celej
Ja sie oczywiscie pisze
Page
Nikt wiêcej? Nikt nie chce spróbowaæ si³ ze wczesnymi drzewcówkami? Fajna zabawa by by³a, ja siê piszê!
Johny
ja te¿ chêtnie wpadne
Page
Z tego co widze tylko 2,5 po¼nych i z tego co wiem mo¿e byæ z 5 conajmniej wczesniaków. Kto jeszcze?
Morgoth
s³abo s³abo panowie... mysle ze nie ma sensu czegokolwiek organizowac ponizej 10 osob.
Celej
to ja sie poprawie od Inogitow bedzie 3-4 osob
Johny
Z Chor±gwi Hrabiego Bolingbroke bêdze od 2 do 4 zbrojnych<raczej 2 ni¿ 4>
Morgoth
my bedziemy napewno, minimum 2-3 osoby mozliwe ze jeszcze ktos sie ruszy smile.gif
Celej
a godzine jaka ustalamy??
Morgoth
14?
Johny
to do zobaczenia dzi¶ o 14 walka.gif
Johny
fajnie by³o <szkoda, ¿e rêka mnie boli> nastêpne spotkanie w listopadzie na fortach grodzisku
Page
CYTAT(Johny @ 20:08 07.10.2007) *
fajnie by³o <szkoda, ¿e rêka mnie boli> nastêpne spotkanie w listopadzie na fortach grodzisku

Wporz±dku - dziêki za zabawe wszystkim smile.gif . I jednak chyba spróbujemy wrzuciæ ten temat do karczmy, chocia¿ na tydzieñ ¿eby og³oszenie powisia³o przed nastêpn± ustawk± w listopadzie.

Pozdro 600
Morgoth
no to Panowie, kiedy powtarzamy zabawe?smile.gif
Piro
Poszedl plan na listopad.. kiedy dokladnie to jeszcze do ustalenia, kiedy wam pasuje? 11 pewnie macie wolne..
Page
Witam!
Ustalmy termin bohurtu na 24.11 albo 25.11 (sobota/niedziela) na godzine 12.00, Forty w Gdañsku.
11 od nas ch³opaki nie dadz± rady - wszyscy na kacu smile.gif A tak to pewnie zgarniemy wiêcej ludzi i bedzie fajniej.
Zaraz umieszcze og³oszenie w Karczmie, ¿êby wiêcej ludzi siê za³apa³o (ciekawe czy dostane ostrzezenie ;P)
Celej
moze niedizela i godzina powiedzmy 14?? w sobote mam mecz ligi miedzywydzialowej
Morgoth
czo³em, kiedy powtarzamy gry i zabawy na ¶wie¿ym powietrzu?? smile.gif w tym roku mo¿na by trochê szybciej ni¿ w listopadzie, za³apiemy sie mo¿e na jakie¶ resztki lata.
na pocz±tek odemnie standardowo 2-4 osoby chêtne kto dalej? rzecz jasna bez zadnego datowania, swobodna naparzanka smile.gif

pozdr
Kryitanin
Witam!
Ja mia³bym skromn± pro¶bê...
Czy da³oby siê to zorganizowaæ w lesie oliwskim w miarê jak najbli¿ej Oliwy? I czy móg³bym przyj¶æ popatrzeæ "jak to siê robi"? smile.gif
Oczywi¶cie je¶li bêdzie bêdzie dalej te¿ przyjadê ale je¶li mo¿ecie....

Z góry dziêki

POzdr
Morgoth
zazwyczaj by³o w oliwie. nikt nie broni Ci przyjsc
Kryitanin
O jak mi³o smile.gif
Dziêkujê
I jeszcze pytanko
Czy z Nordelagu przyjdzie Markus??
Johny
Bolingbroki na pewno siê pojawi± ale fajnie by by³o gdyby by³o wiêcej ludzi z pó¼nym ekwipunkiem ¿eby mo¿na siê na harda z zapasami,rantami i innymi takimi polaæ ale i tak oczywi¶cie mo¿na na nas liczyæ.
Page
Kryitaninie - Dzielny harcerz Markus przyjdzie jak przyjdzie. Na razie nawet daty nie ustalili¶my smile.gif

Albo Forty (chyba odpadaj±, bo je odnawiaj±) albo Oliwa. Mo¿e Hipodrom w Sopocie? icon_rolleyes.gif

12 pa¼dziernika?
Kryitanin
Wie mo¿e kto¶ ile osób bylo w zesz³ym roku??

POzdr
Morgoth
sto tysiency milionuf
Celej
a jasne ze chetni 12 dobry mysle ze dolina zgnilych mostow tez najlepsza, zaciszne miejsce mozna potem piwem sie krzepic
Page
Jozek - 12 pa¼dziernika odpowiada????

Zdazylo mi sie wczoraj spotkac i zaprosic paru kolegow z WKPL. Czekam na odzew i pozdrawiam smile.gif
Celej
jak jest u Was ?? bo u nas kiepsciuchno 3 osoby wystawimy jesli chcecie 12 robic zgnile mosty, chyba ze przekladamy na inszy czas
Page
Od nas na razie chêtnych jest 5-6 osób. Zobaczymy ile przyjdzie
Celej
to co 12 o 12 dolina zgnilych mostow ?? odpowiada Panowie??
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.