Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: U Jana Bogdana
> Prywatne Inicjatywy > Polacy w Wojnie Secesyjnej
Bejbs
A na Po³udniu nie ma nikogo ..........
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja w to wchodze!
Jan Gradoñ
Dzi¶ wrzucê informacje odno¶nie Polaków w regimentach CS
Jestem za..... Po³udniem diabel.gif
Redmond Barry
Witam,
Spokojnie Panowie, po³udnie jest ju¿ w zasadzie w trakcie organizacji. Planujemy bawiæ siê w 14sty regiment z Luizjany, jest ju¿ grupa osób, które siê jasno zdeklarowa³y (w tym i ja), powiem, ¿e po Waszych stwierdzeniach to zauwa¿am du¿o wiêksz± sympatiê do Konfederatów ni¿ do Unionistów ;)
A co wyprawy za ocean... no có¿ my¶lê, ¿e organizacje o któych wspomnia³ Kakaj pomog³yby i równie¿ po³udniowcom dostaæ siê do USA, w koñcu Polacy walczyli po obu stronach, warto chyba o tym pamiêtaæ ;)
Pozdrawiam
Janek (albo Sas z innego forum jak mnie kto¶ kojarzy ;) )
Feldfebel
Witam!Faktem jest ze jakis czas temu rzucilem propozycje stworzenia grupy piechoty konfederackiej na innym forum,Kakaj podjal pomysl-i oto mamy wlasne podforum.Poludniowcow-tzn chetnych jest juz sporo okolo 8-10 osob.
Feldfebel(Ahmed)
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Feldfebel: To byla "dobra woda na moj mlyn" smile.gif

Temat krazy po glowach juz od lat. Swego czasu na wyjezdzie na Austerlitz 2005 probowalem agitowac w autokarze ludkow, pokazywalem 3-tomowa biblie rekonstruktora .. ale jakos bezskutecznie.

W miedzy czasie zaczeslismy robic z Janem Gradoniem drobne ruchy, zbierac informacje o epoce. W zeszlym roku Janek polecial nawet do USA na trening konfederatow .. o czym z pewnoscia napisze cos wiecej w odpowiednim temacie.

Po tym wszystkim temat ucichl ... no i mam nadzieje ze teraz jest ten czas, w ktorym zainteresowani epoka rekonstruktorzy w Polsce zaczna prezniej dzialac w tym temacie

Bryan:

A miales byc rzymianinem smile.gif i to juz od roku conajmniej smile.gif
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Troche mi sie w zyciu realnym pozmienialo przez ten czas bardzo, nie zawsze fajnie, chociaz wychodze na prosta (oby) , utrudniajac takie rzymskie ruchy - projekt secesyjny JANKESKI jest obecnie bardziej realny. A materialy na Rzymianina caly czas leza w szafie, czekajac na lepsze czasy:)
watman
w poludniowca moze tez bym wszedl - mozna na p.w. dostac jakis link do 'innego forum'? smile.gif
albo sugerowany zestaw materialow? smile.gif
Redmond Barry
To "inne forum" to ¿anda tajemnica ;) to: www.poniatowski.org.pl, w dziale "inne" jest nasza rozmowa o konfederatach, proponowa³bym jednak nie kontynuowaæ tematu tam, bo to trochê bez sensu, po to mamy ten dzia³ za³o¿ony przez Kakaja ;).
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Watman .... sugerowany zestaw materialow musimy wlasnie mozolna praca wytworzyc.
Temat jest calkowicie swiezy.
Daria
Hej!

Czy jaka¶ Scarlett O'Hara by wam siê nie przyda³a? icon_wink.gif
Zg³aszam siê choæ daleko mi do Vivien Leigh...

Projekcik super i mam nadziejê ¿e za ocean uda siê wyprawiæ.

Jestem za Po³udniem

Aiuto
to moze 15 z Luisiany,tez "polski " pulk ( ta polskosc podobnie jak w przypadku 14 bardzo umowna) a ma kompanie zulawow ( polecam tez pania dosyc wesole mundury pan-zu³awow -vivandierek:)
Spid
Od czasu tego w±tku http://www.freha.pl/index.php?showtopic=96...mp;#entry136497 mia³em nadzieje ze kiedy¶ jeszcze temat poróci i sta³o siê.

Co prawda wola³bym Konfederata robiæ, ale jestem elastyczny. Generalnie chcia³bym siê dopisaæ.
grazynaanna3
Dzieñ dobry. Jako nowy na forum pragne pozdrowiæ wszystkich u¿ytkowników. Chcia³bym równie¿ razem z Wami bawiæ sie w rekonstrukcje . Swoje miejsce widze po po³udniowej stronie i taki te¿ mundur sobie szyje. Co do zabawek dysponuje coltem navy 36, karabinem zouave 58 i maleñstwem kal.50

Gdybym na co¶ sie przyda³ w tej grupie ... Pozdrawiam Henryk z Torunia.
bighopeless
Witam kolejnego kolege (cholera innych witaj±cych nie ma?) kazdy sie przyda i kolejny konfederat :D ( a ja z konieczno¶ci musze robic za fedzia angsad.gif ) Zapraszamy, mnie jest bardzo mi³o ze sa kolejni chêtni. Pozdrawiam
Redmond Barry
Oczywi¶cie ja równie¿ witam Kolegê! Szeregi konfederacji s± otwarte dla wszystkich icon_wink.gif
jeep43
no to i ja tako¿ po stronie konfederatów...
Oczywi¶cie nie w tym mundurku co na zdjêciu po lewej icon_wink.gif
grazynaanna3

Dziêkuje za mi³e przyjêcie,z niecierpliwo¶ci± czekam na jaki¶ termin spotkania.Wiosn± mozna i u nas w Toruniu sie spotkaæ. Teren w forcie du¿y ,z armaty mozna hukn±æ i Netto niedaleko.
bighopeless
Uwa¿am ¿e to doskona³e miejsce na spotkanie i mozna huknac ze wszystkiego ( spedzi³em tam ca³y styczeñ w 89r) i forty klimatyczne do fotek :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.