Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rekonstrukcja wioski ³u¿yckiej
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Sztuka, architektura i nauka > Budujemy nowy gród...
Luiza
W tym temacie chcia³am wspomnieæ o rekonstrukcji wioski ³u¿yckiej wykonanej przez Stowarzyszenie Dziejba, do którego mam przyjemno¶æ nale¿eæ.

www.dziejba.org

We wrze¶niu festyn, na którym bêdzie mo¿na obejrzeæ, oprócz wioski (robionej na naprawdê wysokim poziomie rekonstrukcji) stroje z epoki br±zu. W dalszej kolejno¶ci zamierzamy rekonstruowaæ broñ - zbudowali¶my w pe³ni historyczny piec odlewniczy do br±zu w wiosce i zamierzamy go wykorzystaæ.

Pozdrawiam:)
Indar
Witaj
Pozwoli³em sobie przenie¶æ ten temat tutaj.
Powiedz nam, kiedy dok³adnie jest ten festyn?
k³aniam
Indar
Nikodem
Wygl±da ciekawie, szkoda ze dzia³acie na drugim koncu Polski, zawsze marzy³em o wziêciu udzua³u w takim projekcie...
Triss
Na stronie jest napisane, ¿e festyn siê odbêdzie 14-18wrze¶nia 2007.
Ciekawie siê zapowiada. Jak siê uda to na jeden dzieñ mo¿na wyskoczyæ icon_mrgreen.gif
Micha³ ¯elazo
Jestem pod wra¿eniem, jak chyba ka¿dy smile.gif

¦wietny pomys³ i wykonanie, mo¿e nagle w Polsce wyro¶nie ruch £u¿yczan smile.gif Je¶li tylko bêde w pobli¿u na pewno zajadê poogl±daæ.

Pozdr.
M.
Druid
Niesamowite! Musze pochwaliæ siostrê, ¿e o jej zabawkach powsta³ temat gdzie sie nikt nie k³óci! respekt.gif
Ten temat przypomnia³ mi ¿e tam dawno nie by³em... trzeba odwiedziæ...
Pozdrawia najbardziej leniwy z budowniczych spac.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.