Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Jesienny Turniej Rycerski w Toruniu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Rota Lubicz
Impreza datowana na XIII-XVw. Je¶li bêdzie potrzeba o zamie¶cimy regulaminy turniejów.

PROGRAM

07.09.07-PI¡TEK

17.00 - PUNKT ZG£OSZENIOWY NA TERENIE ZAMKU W „GABINECIE STRÓ¯A” KWATEROWANIE - Szko³a Podstawowa nr 1 w Toruniu, urz±dzenie obozowiska)
20.30 – POCZÊSTUNEK (podziemia zamkowe)

08.09.06-SOBOTA

8.00-9.30 – ¦NIADANIE (podziemia zamkowe)
9.30-10.00 – ODPRAWA I ZAPISY DO TURNIEJÓW
ROZPOCZÊCIE KONKURENCJI (WSZYSTKIE KONKURENCJE NA ZAMKU W FOSIE)
10.00 - ELIMINACJE £UK
10.00 – ELIMINACJE W£ÓCZNIA
10.00 – ELIMINACJE TOPORY
11.30 – ZBIÓRKA PRZY ZAMKU G£ÓWNYM I PRZEMARSZ POD POMNIK KOPERNIKA
12.00 – UROCZYSTE OTWARCIE POD POMNIKIEM KOPERNIKA Z UDZIA£EM W£ADZ
MIASTA, WALKI POKAZOWE
13.OO – TURNIEJ £UCZNICZY CI¡G DALSZY
13.00 – ELIMINACJE W£ÓCZNIA CI¡G DALSZY
13.00 – ELIMINACJE TOPORY CI¡G DALSZY
16.30 – TURNIEJ WALK PIESZYCH
19.30 – KONCERT MUZYKI DAWNEJ
21.00 – POKAZY FIRESHOW
21.30 – BIESIADA

W ZALE¯NO¦CI OD SYTUACJI ROZEGRANY BÊDZIE BIEG RYCERSKI I BIEG DAM
JE¦LI NIE TO TE KONKURENCJE ODBÊD¡ SIÊ W NIEDZIELÊ

JEDZENIE DOSTÊPNE PRZEZ CA£Y CZAS TRWANIA KONKURENCJI TURNIEJOWYCH W PODZIEMIACH ZAMKOWYCH, WODA PITNA NA TERENIE ZAMKU G£ÓWNEGO ORAZ PRZY STANOWISKU SÊDZIOWSKIM W FOSIE

09.09.07 – NIEDZIELA

9.00 – ¦NIADANIE
10.00 – FINA£Y WE WSZYSTKICH KONKURENCJACH W TRAKCIE WYSTÊPY ZESPO£ÓW ARTYSTYCZNYCH, GRY I ZABAWY PLEBEJSKIE
13.30 – ZAKOÑCZENIE TURNIEJU, PRZEMARSZ POD POMNIK KOPERNIKA, WRÊCZENIE NAGRÓD
14.00 – OBIAD

UWAGA!
MILE WIDZIANE NAMIOTY HISTORYCZNE - ZAPEWNIAMY S£OMÊ
MILE WIDZIANI RZEMIE¦LNICY – ZAPEWNIAMY KRAMY
MILE WIDZIANE NACZYNIA I SZTUÆCE DO POSI£KÓW – ZAPEWNIAMY PLASTIKOWE

PROSZÊ ZABRAÆ MATERACE I ¦PIWORY (SALE SZKOLNE)

KOLEJNO¦Æ ORAZ GODZINY WYDARZEÑ MOG¡ ULEC ZMIANIE W ZALE¯NO¦CI
OD POTRZEB ORGANIZACYJNYCH I TURNIEJOWYCH

Organizator:
ROTA ZBROJNA GRODU LUBICZ
BRACTWO RYCERSKIE ZIEM TORUÑSKICH
ZAMEK KRZY¯ACKI W TORUNIU

Kontakt:
502 644 077 – PAWE£ LIBERADZKI
601 458 869 – IWONA MALCAN - MAJ
663 175 375 – ROBERT MAJ
Darius
Dajcie no tu regulamin ³uczniczego
Bydgoskie bractwo ³ucznicze zastanawai sie nad wizyt±
Pozdrawiam
Nikodem
Heh, si³± rzeczy przybêdziemy - ra¿ ¿e mieszkamy w Toruniu, dwa ¿e dostali¶my zaproszenie od Zamku smile.gif. Spodziewajcie sie huku i dymu...

A swoj± drog±, ciekaw jestem poziomu imprezy, gdy¿ Toruñ nie ma szczê¶cia do fajnych imprez...
Cedric
jak nie ma a oblezenie w kwietniu??
Nikodem
No dobra, Twoje na wierzchu. To by³a konkretna, ultraska impreza IMHO, ale "zorganizowa³a sie sama". Chodzi mi o to ¿e w³adze nie maj± szczê¶cia do zapraszania ekip z okolicy, bo czêsto gêsto trafiaj± sie ró¿ne pere³ki (zw³aszcza plastikowe pere³ki na ciuchach).

Oczywi¶cie no offence k'komukolwiek, ale jako¶ tak mi smutno ¿e w miescie nie dzieje sie nic fajnego.

Zatem - trzeba to zmieniæ! Na przysz³y rok zaplanujemy co¶, wraz ze znajomymi z zamku, ciekawego smile.gif. Ale to tak na marginesie.
Tintale
Jaka szkoda, ¿e nie moge siê rozdwoiæ... Bractwo Rycerskie Zamku Radzyñskiego przybêdzie do Torunia, ale beze mnie angsad.gif. Jako ¿e najbardziej interesuje mnie pokaz ognia, dlatego proszê Was o pó¼niejsze zdanie z niego relacji ;). Kto wystêpowa³, co sie dzia³o. Bedê wdziêczna!
Pozdrawiam i ¿yczê mi³ej zabawy!
Marcin Waszkielis
CYTAT
Zatem - trzeba to zmieniæ! Na przysz³y rok zaplanujemy co¶, wraz ze znajomymi z zamku, ciekawego smile.gif. Ale to tak na marginesie.

Tak na marginesie wpadajcie moze ze znajomymi na treningi to poplanujemy razem.

Przepraszam organizatorów ale jednak nie moge przybyæ na imprezê, mój reprezentant niestety te¿. Jednak informacja, ¿e co¶ siê odbedzie pojawi³a siê nieco za pó¼no...

Pozdrawiam
Jakub Zieliñski
"To by³a konkretna, ultraska impreza IMHO, ale "zorganizowa³a sie sama". "

Ch³opcze internetowy, jakie "zorganizowa³a siê sama"? Nie masz pojêcia jak wygl±da³y przygotowania do niej, czosnek wiesz o zaanga¿owaniu urzêdu miasta i innych miejskich instytucji, wiêc nie chrzañ g³upot.
A uczta zrobi³a siê na zasadzie "stoliczku, nakryj siê"...

do zobaczenia
Nikodem
Jakubie, ¼le mnie zrozumia³e¶. Chodzi³o mi o to ¿e impreze tamt± zorganizowali jej uczestnicy (przynajmniej ja to tak odebralem i takie jest moje wra¿enie), a nie w³adze miasta/jakie¶ muzeum itp które po prostu zaprosi³y "kogo¶tam" do przyjechania i zrobienia "czego¶".

Je¶li w³adze miasta i inne instytucje tyle zrobi³y (same z siebie), to zwracam, im honor.

I to mam na my¶li, a nie to ¿e impreza automagicznie pojawi³± sie znik±d. Od tego jestem daleki, bo sk±din±d wiem jak ciê¿ko cokolwiek zorganizowaæ w Toruniu.

A jak bedzie wygl±da³a najbli¿sza impreza, nie wiem. Nie wiem kto j± dok³adnie organizuje, ale troszke wiem o tym od strony Zamku i widze hm... ró¿ne kwiatki. Generalnie taki festyn z rycerzami, a nie typowa rycerska impreza.

Pozdrawiam.
N.E.M.O
Bydgoskie Bractwo ³ucznicze sk³ada serdeczne podziêkowania organizatorom za mo¿liwo¶æ uczestniczenia w tej ciekawej imprezie.
Dziêkujemy tak¿e Siostrom i Braciom ³uku za pe³ne emocji wspó³zawodnictwo.... devil.gif

Pozdrawiamy
Emil z Gi¿ycka
Siema!

To jak sie turniej uda³? Mia³em przyjechaæ, ale niestety w ostatniej chwili musia³em zmieniæ plany, mo¿e za rok sie uda.

pozdr
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.