Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Strój oficera pu³ku Preobra¿eñskiego
> Ubiór i dodatki > Ubiory renesansowe i barokowe > Mêskie ubiory renesansowe i barokowe
Cheewazz
Witam!

Jestem m³odym cz³owiekiem interesuj±cym siê histori± obejmuj±c± okres od po³owy XVII do poczatków XIX wieku. Moj± ulubion± postaci± historyczn± jest Piotr I Wielki, st±d w³asnie pro¶ba o namiary na osobê mog±c± podj±æ sie zlecenia wykonania takiego stroju. Dodatkowo chcia³bym od razu wywiedzieæ siê ile wykonanie takie stroju mog³oby kosztowaæ smile.gif
Spvrivs Decivs Darivs
Czołem!

Zajrzyj do "Historii Ubiorów" Marii Gutkowskiej-Rychlewskiej. To pozycja obowiązkowa dla każdego kto bawi się w rekonstrukcje XVII-XVIII wieku. Wprawdzie możesz nie znaleźć stricte tego czego szukasz, ale poczytasz o materiałach stosowanych w interesującym Cię okresie, modzie (zarówno cywilnej jak i wojskowej, chociaż z naciskiem raczej na tą pierwszą) oraz upodobaniach odzieżowych danych kast społecznych.

Osobiście nie spotkałem się jeszcze z grupą bawiącą się w XVIII wiek, ale zawsze możesz spróbować.

Pozdrawiam!
s³ago
Witam, poni¿ej podajê adres strony rekonstruktorów interesuj±cego Ciê oddzia³u (materia³ rosyjskojêzyczny): www.peter.petrobrigada.ru
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.