Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Wroc³awska "13" - 22-23.09.2007
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
nieczar
Kolejna edycja imprezy na Wroclawskim Grodzie.

Zapraszam wszystkich "sta³ych bywalców"...równie¿ tych ,ktorzy mieli przyjechaæ,ale jako¶ nie dojechali :^)

Wszelkie nowe grupy i osoby wyra¿aj±ce chêæ przyjazdu prosze o kontakt meilowy: nieczar@interia.pl

Opotwierdzanie przyjazdu drog± meilow± proszeni s± wszyscy zainteresowani uczestnictwem.

Impreza o charakterze bojowo-konsumpcyjnym ,datowana ogólnie na 13w ( bardziej jego pierwsza polowa - czas I najazdu tatarskiego ), ale drobne odstêpstwa rzecz jasna s± do przyjêcia.

Szczegoly na priva i meila.

Zapraszam
Marek Hilgendorf
Wys³a³em na priva zg³oszenie... nie wiem, czy dosz³o?
nieczar
UWAGA!

W turnieju bojowym przewidziana jest nagroda pieniê¿na w wysokosci 500zl (podobnie jak w zeszlym roku). Aby turniej mog³ sie odbyæ musi w nim wzi±æ udzial min. 10 walcz±cych

Na imprezie zapowiedzial sie Jacek Kowalski z koncertem.

Przypominam wszystkim o potwierdzaniu przyjazdu drog± meilow±.

nieczar
TROCHE SZCZEGO£OW ORGANIZACYJNYCH

1. GRUPY WYRA¯AJ¡CE CHÊÆ PRZYJAZDU WINNY POWIADOMIÆ O TYM MOJ¡ SKROMN¡ OSOBÊ NAJPOZNIEJ NA TYDZIEN PRZED IMPREZ¡

2. WSZYSCY UCZESTNICY POWINNI BYÆ WYPOSA¯ENI W NAMIOTY ,GDY¯ NIE MOGE ZAGWARANTOWAÆ DOSTATECZNEJ ILO¦CI MIEJSC NOCLEGOWYCH W CHATACH ....RZECZ JASNA W WYJ¡TKOWYCH PRZYPADKACH NOCLEG W CHACIE BÊDZIE ZAPEWNIONY

3. ORGANIZATOR ZAPEWNIA CZʦCIOWE WYZYWIENIE I NAPITEK ORAZ TOY-TOYE I WODE DO MYCIA W BANIAKACH

4. NIE MA WYMOGU UCZESTNICTWA W TURNIEJU BOJOWYM, ALE PRZY NIEWIELKIEJ ILOSCI CHÊTNYCH (MIN 10 OSOB) TURNIEJ
NIE ODBÊDZIE SIÊ ! ...A NAGRODA JEST CENNA (500 !!!)

5. NIE MA LIMITU ILOSCI CIÊZKOZBROJNYCH W GRUPACH ...JEDNAK KAZDA GRUPA POWINNA WYSTAWIÆ CHOÆBY LEKKOZBROJNYCH I BARDZO-LEKKOZBROJNYCH DO INSCENIZACJI OBLʯENIA GRODU.
INSCENIZACJA BÊDZIE W SYSTEMIE SOFT ...TYLKO TEATR

6. GRUPY ZORGANIZOWANE MOG¡ LICZYÆ NA POLOWICZNE ZWROTY KOSZTOW TRANSPORTU, ALE TYLKO W WYPADKU KIEDY REPREZENTUJE JE ODPOWIEDNIA GRUPA OSOB WALCZ¡CYCH (LEKKO I CIÊZKOZBROJNYCH) NP. 3 NA 5 LUB 6 NA 10.
ILO¦Æ ZWROTOW OGRANICZONA DLATEGO PROSIMY O SZYBK¡ DECYZJÊ...NAJPOZNIEJ NA TYDZIEN PRZED IMPREZ¡.

KONTAKT ZE MN¡ DROG¡ MEILOW¡

nieczar
po dwutygodniowej przerwie zwi±zanej z moj± nieobecnoscia w kraju wracam do spraw biez±cych :^)

PLAN IMPREZY:

SOBOTA 22.09.2007

-12.00 OTWARCIE GRODU - ROZPOCZÊCIE

-15.00 TURNIEJ BOJOWY "O KASE KOMESA" (punkt programu uzale¿niony od ilo¶ci zbrojnych gotowych wzi±æ udzia³ - min 10 walcz±cych, w przeciwnym razie walka o nagrode zostanie zamieniona w pokazy indywidualne w parach)

-17.00 POKAZ RYCERZY KONNYCH

-19.00 INSCENIZACJA ATAKU NA GRÓD

-20.00 KONCERT JACKA KOWALSKIEGO

NIEDZIELA 23.09.2007

-12.00 OTWARCIE GRODU

-14.00 POKAZY WALK RYCERSKICH (w ukladach dowolnych)

-15.00 POKAZ RYCERZY KONNYCH

-18.00 ZAKOÑCZENIE IMPREZY

...przypominam aby wszelkie pytania kierowaæ pod adres nieczar@interia.pl
Halfgar
Kawiarnia potwierdza swój przyjazd coffee.gif coffee.gif coffee.gif szykowaæ kasê ovation.gif ovation.gif
nieczar
PRZYPOMINAM WSZYSTKIM ZAMIERZAJ¡CYM PRZYJECHAÆ O POTWIERDZENIE SWOJEJ OBECNO¦CI DROG¡ MEILOW¡ !!!

TYLKO NA MEILA : nieczar@interia.pl ....ADRES PODANY NA STRONIE INERNETOWEJ GRODU NIGDY NIE BY£ PRZEZE MNIE U¯YWANY
Anuszka
wlasnie na ten mail wyslalam zgloszenie dwa dni temu i nadal zadnej odpowiedzi ;P
Borg
after...
By³o kameralnie, sympatycznie, za ciep³o...
Szkoda ¿e wiele osób nie przyjecha³o...
Podziêkowania nale¿± sie Nieczarowi i reszcie, która pomaga³a w organizacji, saracenom ¿e by³o z kim siê k³óciæ, Lipowcowi i frakcji Górno¶l±skiej za udzia³ w walkach i to ¿e byli...i osobiste podziêkowania dla ludzi z PD i R. ¿e mimo zmêczenia wci±¿ trzymali sie zasad:)
Idê siê zaszyæ w pasie zieleni wysokiej
Pozdrawiam i czekam na zdjêcia
Marek Hilgendorf
Faktycznie- by³o bardzo kameralnie, ale przez to chyba bardziej sympatycznie..... Nie chcê siê zreszt± przechwalaæ, ale nie licz±c Nieczara, Borana i tego koziego syna Halfgara ca³± stronê inscenizacyjno-walcz±c± zapewniali ludzie z PD...
I CHWA£A wszystkim, którzy zechcieli zacz±æ uczyæ siê pie¶ni ¶redniowiecznych w oryginale!!! Umiemy ju¿ Eno Sagrado En Vigo, czê¶ciowo In Taberna (Pawcio wykuwa³ tekst w drodze powrotnej do Poznania i to z w³asnej woli!!!), oraz uda³o siê zaadaptowaæ do melodii "kowalskiej" Nu Alrest Lebe Ich Mir Werde, czyli popularnego Palastinelieda. Grupa inicjatywna, czyli Ewa Bryniarska, Bartek Broda i Pawcio wykonali kawa³ znakomitej roboty....
Na os³odê naszych wysi³ków muzycznych mieli¶my wspania³y koncert Jacka Kowalskiego ( TRZY BISY!!!!) i znów w³a¶ciwie tylko ludzie z PD (+ Kara¶ kamerzysta) dzielnie wtórowali naszemu nadwornemu bardowi. Wszyscy inni milczeli jak zaklêci, WSTYD!!!!

Poza tym: SPOTKAMY SIÊ W PASIE RO¦LINNO¦CI WYSOKIEJ!!!!
(kto by³, ten wie....a¿ za dobrze)
Halfgar
Wie¶ci z PASA ZIELENI WYSOKIEJ ...

Marku ty frankijska ¶winio ... mo¿e kawy?? coffee.gif coffee.gif

A tak powa¿nie:

in plus - ludzie z którymi przysz³o mi obozowaæ clap.gif clap.gif Towarzystwo bardzo sympatyczne. Pozna³em kilka nowych osób ... maniac.gif Borgu ... na kolejnej imprezie dokoñczymy bic.gif Jad³a i napitków by³o dla ka¿dego. Dopisali te¿ tury¶ci ... ku przera¿eniu Nieczara, który schowa³ siê w pasie zieleni wysokiej crazy.gif

in minus - brak ludzi którzy nie dojechali angsad.gif

Aha ... pog³oski o okrucieñstwie saracenów s± mocno przesadzone. Nie ma ¿adnych ¶wiadków cicho.gif cicho.gif
Eve
Ave
Na pierwsze miejsce list przebojów uplasowa³ sie Eno sagrado en vigo i okaza³o sie ze hiszpañski jest ³atwiejszy od niemieckiego icon_mrgreen.gif
..kto by pomy¶la³ ..

Kawa jak zwykle zacna prawie tak jak foch saraceñski . Dawaj zdjêcia niewierny rant.gif

Powa¿niej ..
Wielka szkoda ¿e ludzie siê jeszcze nie nauczyli i¿ przysy³aj±c zg³oszenie na imprezê s± zobowi±zani wobec organizatora . Wiêkszo¶æ nawet nie zadzwoni³a/ wys³a³a maila ¿e jednak im co¶ wypad³o ...
Impreza mimo tego siê uda³a , by³o sympatycznie a Nieczar zagwarantowa³ bardzo kameralny koncert Jacka Kowalskiego . Trzy bisy .. i prawy sektor oszala³ blinkie.gif ovation.gif
Mam nadzieje do zobaczenia w :
PASIE ZIELENI WYSOKIEJ !!
Nieczar respekt.gif

Eve.

P.S. Kole¿ankom i kolegom z PD ..za przyjazd .. Dali¶my rade . Amor ei king.gif
Halfgar
Eve ... zdjêcia bêd± jutro w PASIE ZIELENI WYSOKIEJ ... bigsmile2.gif

CYTAT
Powa¿niej ..
Wielka szkoda ¿e ludzie siê jeszcze nie nauczyli i¿ przysy³aj±c zg³oszenie na imprezê s± zobowi±zani wobec organizatora . Wiêkszo¶æ nawet nie zadzwoni³a/ wys³a³a maila ¿e jednak im co¶ wypad³o ...

Niestety nie dojecha³a znaczna grupa osób, przez co nie odby³ siê turniej bojowy a pokazy stanê³y pod znakiem zapytania. Faktycznie ... chyba coraz czê¶ciej bywa tak, ¿e ludzie "zapominaj±" poinformowaæ organizatorów, ¿e nie przyjad±. Powoduje to problemy nie mniejsze ni¿ nadmiar ludzi - brak wielu atrakcji g³ównie dla nas. Mo¿e to wina nadmiaru imprez a mo¿e ..... hmmm ...
Halfgar
Oto zdjêcia zrobione w PASIE ZIELENI WYSOKIEJ:

http://chomikuj.pl/Halfgar/Wroc*c5*82awska+XIII
nieczar
dziêkujê wszystkim za dobre slowa, choæ mam ¶wiadomo¶æ tego, ¿e generalnie impreza do najlepszych nie nale¿a³a (z pewnych powodów)

dziekujê tym ,którzy mimo wszystko zechciêli na ni± przybyæ ...mam nadziejê, ¿e nie ¿a³uj± :^)

za niedogodno¶ci przepraszam...obiecujê,ze jesli za rok impreza dojdzie do skutku to bêdzie lepiej

...specjaln± laurkê chcia³bym skierowaæ do grupy, która ostatecznie nie zago¶ci³a na imprezie pomimo tego, ze wielokrotnie zapewnia³a o swoim przyje¼dzie. Ma³o tego na specjaln± pro¶bê jednego z liderów owej grupy (niejakiego Waska) specjalnie przenios³em termin realizacji o tydzieñ wcze¶niej.
Owa grupa nie jest oczywi¶cie jedyn± ,która zapowiada³a swój przyjazd do Wroc³awia i w koñcu nie dotar³a, ale to w³a¶nie z nimi wi±za³a mnie deklaracja obecno¶ci bezwzglêdnej (w zapewnieniach zw³aszcza wspomnianego wy¿ej lidera).Dlatego te¿ to w³a¶nie do nich kierujê swoje „podziêkowania”.
Problem nie le¿y w tym ,ze grupa nie przyjecha³a, bo w koñcu ró¿nie w ¿yciu bywa. Chodzi o to ,ze do koñca by³em przekonany o niemal pe³nej frekwencji ,bo jeszcze w pi±tek, na dzieñ przed imprez± by³em zapewniany telefonicznie przez innego z liderów „owej grupy” o stuprocentowej obecno¶ci . Rzecz jasna uwierzy³em ,bo to ponoæ najlepsza grupa w Polsce.
Cz³onkowie „owej grupy” mieli wzi±æ udzia³ (wg zapewnieñ wspomnianego Waska) w p³atnym pokazie konnym razem z Ksi±¿êc± Dru¿yn± i na moj± pro¶bê zarezerwowali (ponoæ) w tym celu czas ( i w tym miejscu pragnê podziêkowaæ Ksi±¿êcej za przybycie i wspania³y pokaz…szczególnie dziewczynom i Schabowi ,którzy jako jedyni ze wspomnianej „owej grupy” zago¶cili we Wroc³awiu.....wliczaj±c jeszcze Kara¶a (Oi !) )
Ustalenia w sprawie pokazu konnego z udzia³em „owej grupy” rozpocz±³em jeszcze w marcu ,czy kwietniu ze wspomnianym ju¿ Waskiem , który mia³ byæ skrzynk± kontaktow± w tej sprawie i to on mia³ przekazywaæ wszelkie informacje ode mnie.
Pó¼niej polecono mi kontaktowaæ siê z Jankiem Gradoniem w sprawie pokazu Ksi±¿êcej Dru¿yny. By³em przekonany ,¿e Gradoñ zosta³ poinformowany o wszystkich szczegó³ach…..niestety na kilkana¶cie godzin przed pokazem okaza³o siê ,ze chyba nie zosta³. ”Rycerze” bowiem nie dotarli. Dowiedzia³em siê natomiast ,ze nastêpnego dnia mieli mieæ jaki¶ inny p³atny pokaz ,o którym wiedzieli na miesi±c wcze¶niej.
No i proszê okaza³o siê, ze byli gwiazd± programu na turnieju w Dêbnie – jako Ksi±¿eca Dru¿yna.

Najwyra¼niej w hierarchii wa¿no¶ci „owej grupy” wa¿niejsze by³y te deklaracje z przed miesi±ca ni¿ te z przed pó³ roku…..có¿ ka¿dy posiada w³asny system priorytetów jedni bardziej inni mniej logiczny. W tym wypadku mamy do czynienia raczej z tym drugim.
Najwyra¼niej te¿ s³owne obietnice w koñcu przedstawicieli – reprezentantów „owej grupy” tyle okaza³y siê warte co pêczek k³aków i wiadro bzdzin.

Kiedy planowa³em zorganizowanie konnych pokazow na tegorocznej „13” bez namys³u zdecydowa³em siê na zaproszenie w³a¶nie „owej grupy” choæ mia³em alternatywê w postaci pewnej grupy czeskiej odtwarzaj±cych zachodnie konne rycerstwo równie¿ na bardzo wysokim poziomie. Wzglêdy kole¿eñstwa nie pozwoli³y mi jednak podj±æ innej decyzji…...bo wiedzia³em ,ze na „nich” mogê polegaæ.

Kiedy¶ by³o zupe³nie inaczej . „Owa grupa” by³a naprawde niezawodna i godna polecenia - mo¿na by³o na nich liczyæ. Teraz gdy kto¶ zapyta mnie o opiniê na ich temat bêdê musia³ siê dobrze zastanowiæ co powiedzieæ, bo przecie¿ nie mogê k³amaæ.
Bêdê te¿ musia³ uprzedzaæ osoby zainteresowane ewentualnym zatrudnieniem „owej grupy” w pokazach aby zawczasu sporz±dzali umowê cywilno-prawn± (tak jak to siê zazwyczaj robi w tzw. show-biznesie) okreslaj±c± warunki pokazu jako zabezpieczenie, bo niestety „na s³owo” z „ow± grup±” to siê ju¿ nic za³atwiæ nie da.

Naprawde ,za cholere nie mogê zrozumieæ pewnej rzeczy. Skoro deklarujê siê komu¶ co¶ ,a potem okazuje siê ,ze nie mo¿na tej deklaracji dotrzymaæ to dlaczego do ostatniej chwili utrzymuje siê ,ze wszystko jest w porz±dku? …a gdy ju¿ siê nawali to nawet nie zamierza siê zadzwoniæ by o tym poinformowaæ.......ale najwyra¼niej tak mog± postêpowaæ „najlepsze rycerze” w Polsce.

A tak poza tym to generalnie fajne z nich ch³opaki s±.
Anuszka
Przykro sie to wszystko czyta..Ale ja tez mam jedno zastrzezenie-takie malutkie tongue.gif Wys³a³am swe zg³oszenie na Wroc³aw i nie dosta³am od Nieczara zadnej odpowiedzi-nawet odmownej.Tak wiec czekalam do ostatniej chwili i ostatecznie nie przyjecha³am , czego bardzo zaluje;( wiem ze jedna osoba wiecej nie zrobilaby roznicy, niemniej bardzo chcia³am zawitac na Wroc³awiu...Moze za rok organizator nie pozostawi mojego zg³oszenia bez odpowiedzi i zaprosi ? aniol.gif
serdecznie pozdrawiam
Anuszka
nieczar
przepraszam Cie ,¿e tak wysz³o ...po prostu jakim¶ sposobem przeoczylem twoje zgloszenie
Anuszka
nie ma sprawy smile.gif choc ³ezka smutku sie w oku kreci,ze mnie to ominelo tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.