Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mazovia (31.08-2.09)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Indar
Na razie szybka zapowied¿, wiêcej informacji w nied³ugim czasie.
Impreza podobnie jak w zesz³ym roku bêdzie nastawiona na obozowanie w po³±czeniu z rekonstrukcj±. Do tego dojdzie oczywi¶cie element fabularny i przygodowy smile.gif
Stawiamy na bardzo wysoki poziom uczestników i ich zaanga¿owanie w fabu³ê imprezy - któr± to Grupa Re¿yserska umie¶ci w stosownym czasie. Sk³adka ok 25 z³.
Wstêpnie mogê powiedzieæ i¿ ca³a ¿ywno¶æ bêdzie w formie surowej, woda do mycia w rzece, a "tojtoj" ten sam co ostatnio - tylko bez czaszki...
Ilo¶æ miejsc ograniczona, zg³oszenia proszê s³aæ na Maila - od razu jednak uprzedzê i¿ kolejno¶æ zg³oszeñ nie bêdzie decyduj±ca.
Aha, lokalizacja ta sama - tylko ów legendarny most nie jest ju¿ przejezdny... Okolice Nowogrodu pod £om¿±
pozdrawiam
Krzy¶ko z £om¿yñca
Triss
Witam wszystkich serdecznie!
piszę tutaj z własnej, nie przymuszonej woli tongue.gif
chciałam tylko namówić wszystkich, którzy są jeszcze niezdecydowani albo boją się wysłać zgłoszenie.
ja sama się początkowo bałam. bo to taki odruch - mam świadomość,że nadal wiele mi brakuje do świata wielkiej rekonstrukcji, więc może lepiej nie jechać.
ale przełamałam opory i nie żałuję.
jestem przekonana,że zrobimy super imprezę. choć w pełni historyczną (co do tego nie ma watpliwości) to z pewnością nie nudną.
bo ja nie jeżdżę na nudne imprezy...
a na Mazovii będę napewno.
więc zapraszam w imieniu organizatorów, a także własnym ( jestem społeczną istotą i lubię się z Wami spotykać).
dementując plotki: czeka nas wspólna wielka przygoda, a nie szara historyczna nuda, czego się być może obawiacie...
zgłaszajcie się więc i bierzcie sie za przygotowania...miesiąc to dużo i mało czasu równocześnie...

pozdrawiam serdecznie:-)
Triss, która jak zwykle dużo mówi
(ale to chwyt marketingowy tongue.gif )
Fiodor Bie³yj
otó¿ to old.gif
Indar
Witam
Nie ma co siê obawiaæ, trzeba s³aæ zg³oszenia i tyle. Ci którzy nastawiaj± siê na rekonstrukcjê nie za¶ na "turniejowanie" z pewno¶ci± ¿a³owaæ nie bêd±.
Daremne jest szukanie w naszym projekcie imprez na których walczymy, strzelamy czy te¿ biesiadujemy zgodnie z godzinnym planem. Nasze imprezy opieraj± siê na pewnej fabule - oczywi¶cie innej dla ka¿dej, i to wszystko. W skrócie mogê powiedzieæ tyle - staramy siê ¿yæ zgodnie z realiami odtwarzanego okresu. To co bêdzie siê dzia³o zale¿y tylko od uczestników, od ich zaanga¿owania w zabawê - dlatego te¿ zale¿y nam na odpowiedzialnych ludziach, którzy bêd± ¶wiadomi i¿ realia obowi±zuj± 24h/24h, nie tylko wieczorami.
Jeszcze gar¶æ spraw technicznych.
Mieli¶my wykluczyæ Bisoki zgodnie z naszymi wytycznymi - ale wci±¿ siê nad tym zastanawiam. Jedno jest pewne, w przysz³ym roku wszelkie laminaty z pewno¶ci± "nie wejd±" na imprezê. W tym roku, w ramach zachêty dla ludzi, najpewniej je dopu¶cimy. Ale o tym na dniach.
Bêdê zagl±da³ pod podeszwy, ¿adna guma nie wejdzie. Tak samo wszelkie paski milicyjne czy te¿ wojskowe, tudzie¿ inne wspó³czesne wynalazki.
Ja wiem ¿e to standard, ale pomimo tego czêsto macha siê na to rêk± - w wyniku czego wielokrotnie na imprezach XIIInastkowych widywane s± paski typu "podchor±¿y MO". Tutaj zwracamy na to uwagê.
k³aniam.
I.
Marek Hilgendorf
Mnie i Anety nie bêdzie tym razem, wiêc bêdziecie sobie musieli znale¼æ nowego zwiadowce i szpiega. Nie wiem jak reszta PMO, ale Poznañ w tym roku niemal¿e nie bêdzie reprezentowany.
Pozdrawiam.
Amor
Triss
Marku, to oczywi¶cie jest Wasza decyzja, choæ zaskakuj±ca i smutna zarazem.
skoro rezygnuj± stali uczestnicy imprez, pozostaje nam tylko liczyæ na dop³yw ¶wie¿ej krwi. mo¿e nawet tak ¶wie¿ej w ¶wiecie XIIIwiecznej rekonstrukcji jak moja w³asna.
zapraszamy wszystkich niezdecydowanych. piszcie, pytajcie, zagadujcie na gg i zapisujcie siê czym prêdzej.
pozdrawiam:-)
Triss
claymor
niemoge sie doczekaæ Mazovi . Indarze czy móg³by¶ mi na prv napisaæ jak tam dojechaæ ?
A mo¿e wjedzie kto¶ w Wawy i bêdzie mia³ miejscówkê w samochodzie ??
Indar
W temacie o zesz³orocznej Mazovii podany jest dok³adna mapa, z instrukcj± dojazdu:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=9839

Sk³adka wynosi 25 z³/g³owa - kasê przyjmujê do 20.08, jedynie na konto:

31 1500 1533 1115 3007 0329 0000
Krzysztof Babinski
Jednaczewska 35
18-400 £om¿a

Nie chcia³bym by dochodzi³o do rozliczeñ w trakcie imprezy, to bardzo psuje klimat.
Oczywi¶cie najpierw proszê o zg³oszenia, ¿eby nie by³o i¿ przy¶lê kasê kto¶ zupe³nie mi nieznany. Proszê nie czekaæ do ostatniej chwili, b³agam wrêcz smile.gif

Kilka dodatkowych informacji:
- Woda do picia ustawiona bêdzie w jednym ukrytym miejscu, zwanym "¿róde³kiem". Niestety woda z rzeki nie nadaje siê do picia i musimy za³atwiæ to w ten sposób. Po wodê chodzimy z naczynkami, buk³akami, itd - tam przelewamy wodê. ¯adna butelka nie ma prawa opu¶ciæ owego miejsca. Oczywi¶cie mo¿ecie zabraæ swoj±, ale nie chcemy widzieæ butelek. Woda do mycia w rzece.
- Jedzenie w formie surowej, do samodzielnego przygotowania. ¯adnych ziemniaków czy pomidorów. Chcecie dodatkowo zabraæ swoje jedzonko, proszê bardzo - ale w formie "nieprzetworzonej". ¯adnych folii, puszek, itd.
- Nie przewidujê ¿adnego miejsca do palenia. Chcesz zapaliæ, musisz - zrób to tak by nikt tego nie widzia³. Identycznie z komórkami.
- Zaopatrzcie siê w krzesiwa smile.gif
- Alkoholom mocniejszym ni¿ wino mówiê kategorycznie NIE.
- Osoby które przyjad± pojedyñczo zostan± "podczepione" (na potrzeby imprezy) do kogo¶ innego.
- Chyba ¿e bêd± to osoby rekonstruuj±ce kupców, duchownych, itp.
Tego wszystkiego bêdziemy pilnowaæ - proszê wiêc potraktowaæ to powa¿nie.

Chwilowo tyle - reszta na dniach, w tym najwa¿niejsza "reszta" smile.gif
Krzy¶ko.

CYTAT(claymor @ 18:35 02.08.2007) [snapback]196909[/snapback]
niemoge sie doczekaæ Mazovi . Indarze czy móg³by¶ mi na prv napisaæ jak tam dojechaæ ?
A mo¿e wjedzie kto¶ w Wawy i bêdzie mia³ miejscówkê w samochodzie ??

Indar
Witajcie.
Polonia Minor za nami - Mazovia przed.
Nie ma siê czego baæ, naprawdê. Nikt z nas nie gryzie, nie bije - a na imprezach zabawy jest wiêcej ni¿ na "turniejach". Pod warunkiem ¿e uczestnicy chc± siê zaanga¿owaæ.
Tak wiêc zg³aszaæ siê póki jeszcze nie zamykamy listy.
Najwa¿niejszego wci±¿ nie ma, ale nie powinno stanowiæ to problemu. Wydarzenia na których opieraæ siê bêdzie impreza bêd± podane, jak tylko pewien "tatu¶" wróci z urlopu. W ka¿dym razie celem naszym jest zwyczajne ¿ycie, na tyle zwyczajne na ile mo¿e ono byæ na rubie¿ach Mazowsza - gdzie za miedz± czaj± siê Prusowie, Jaæwingowie i inne pogañskie stworzenia smile.gif

Z uwagi na sytuacjê w tm roku jeszcze dopuszczamy laminaty - potrzebna bêdzie spora ilo¶æ pacynek. Kto¶ ma, proszê o zabranie.
Przyda nam siê te¿ jaki¶ mnich, któremu nie staszne s± trudy surowej rekonstrukcji.
Krzy¶ko

Jeszcze jedno. Proszê by wszyscy zjechali do pi±tkowego wieczora - impreza rozpoczyna siê oko³o 20. Je¶li kto¶ przyjedzie pó¿niej - trudno, ale po godzinie rozpoczêcia obozy rozbijane bêd± w odpowiednich ubrniach. ¯adnej taryfy ulgowej.
I.
jasmin
Czesc!!!

Na obecna chwile 4 osoby ode mnie z pocztu sie stawia. Ja niestety nie przyjade z powodow osobistych.

Chlopaki byli, znaja ciebie i kumaja klimaty, ze surowe jablka sa lepsze od sosu pani kuchni;)

Pozdrawiam:)
Jasmin
Indar
Mamy ju¿ praktycznie pe³n± listê uczestników. To ju¿ ostatnia chwila by siê zg³osiæ. Poza tym przypominam o kasie, nie odwlekajcie tego na ostatni± chwilê.
Na potrzeby fabu³y potrzebujemy odwa¿nej kobiety, której niestraszny jest las w nocy. smile.gif
Przyda te¿ siê jeszcze jeden mnich.
Aaa... i wci±¿ szukamy zakonnych - te¿ siê przydadz±. Nie marudziæ, tydzieñ przed imprez± bêdzie ju¿ za pó¿no.
I.
Indar
Proszê o podawanie danych przy wp³acie na konto - i informowanie mnie na PW ze przelew poszed³. Gubiê siê. smile.gif
I.
Indar
Kwestia dojazdu. Na chwilê obecn± tylko dla zmotoryzowanych.
Od razu informacja - most którym wcze¶niej udawa³o nam siê przejechaæ jest zdemontowany. Nie ma innej mo¿liwo¶ci dotarcia niæ "objazd".
Impreza odbywa siê pod Nowogrodem - w m. Morgowniki. Gdyby most na Pisie by³ czynny dojazd nie stanowi³by ¿dnego problemu, 100m za mostem w prawo w las (jad±c od Nowogrodu) i jeste¶my na miejscu. A tak... musimy goniæ wko³o.

Jad±c od Warszawy:
Jad±cy z Warszawy musz± dojechaæ do £om¿y, po czym wydostaæ siê z niej kieruj±c siê na Suwa³ki, Augustów - zak³adaj±c i¿ jedziecie od strony Ostrowi Mazowieckiej b±d¿ Ostro³êki sprawa jest ³atwa - ca³y czas prosto, dojedziecie do ronda które juz Was pokieruje. £om¿a jest w miarê dobrze oznakowana, nie bêdzie z tym problemu. Aha, na trasie przejazdu przez £om¿ê natkniecie siê na fotoradary - proponujê zwolniæ do przepisowej 50-dziesi±tki, nie chcê potem ogl±daæ waszych u¶miechniêtych mordek na C/B fotografiach. smile.gif

Oko³o 10 km za £om¿± dotrzecie do miejscowo¶ci Kisielnica (1), znajduje siê tam skrzy¿owanie (prosto b±d¿ w lewo) - skrêcacie w lewo (bêdzie tam kierunkowskaz na Pisz). Jedziecie kolejne 10 km (UWAGA - w Ma³ym P³ocku ustawiony jest na sta³e fotoradar, ma on bardzo ma³± tolerancjê wiêc noga z gazu) i doje¿dzacie do skrzy¿owania (2). Bêd± znaki - prawo Stawiski, lewo Nowogród, wbijacie siê na lewo (na Nowogród) i spokojnie podziwiaj±c krajobraz pokonujecie ostatnie 10 km - wypatruj±c po drodze tablicy MAZOVIA kieruj±cej nas w las po lewej stronie.
Informacja - mi³o¶nicy wszelakich fortyfikacji mog± po¶wiêciæ troszkê czasu na zwiedzanie unikalnego w skali kraju kompleksu umocnieñ pod £om¿± - Twierdzy £om¿a. Rozgl±daj±c siê dok³adnie wko³o siebie jad±c przez Pi±tnicê (znak w znak z £om¿±) napewno znajdziecie elementy umocnieñ.
¯eby tego by³o ma³o, w Ma³ym P³ocku znajduje siê grodzisko oraz schrony Linii Mo³otowa

Jad±cy z kierunku Olsztyna (najprawdopodobniej ludzie z Trójmiasta) do £om¿y nie doje¿dzaj±:

Jakie¶ 5 km przed Nowogrodem jest miejscowo¶æ Dêbniki (1), na jej koñcu jest skrzy¿owanie - skrêcamy w lewo (kierunek bodaj¿e na Dobrylas, Kolno, ale nie ma mo¿liwo¶ci pomy³ki - innej drogi nie ma). Jedziecie 10 km prosto, za miejscowo¶ci± Piasutno ¯elazne jest charakterystyczny fragment drogi (2) - g³owna prowadzi ³ukiem w lewo, natomiast od tego ³uku odchodzi droga biegn±ca prosto, od niej za¶ (praktycznie zaraz za ³ukiem) mamy kolejn± drogê - na prawo (kierunek na Rudka Skroda). Ta w prawo jest krótsza, ale nieco grosza - piaszczysta z wyboinami (za to po drodze mijacie fajny m³yn wodny). Obie drogi prowadz± do trasy g³ownej (nie ma problemu któr± wybierzecie, i tak dojedzie siê do g³ównej) - skrêcamy na niej w prawo i kierujemy siê na Nowogródm (szukaj±c tablicy MAZOVIA prowadz±cej w lewo). (3) to miejsce imprezy, (4) to ten nieszczêsny most.

W razie problemów dzwoniæ - 510124530
Przypominam - przyjazd pó¿niej ni¿ o 18 w pi±tek bêdzie siê wi±za³ z konieczno¶ci± dalekiego noszenia tobo³ków, wjazd bêdzie zamkniêty.

Je¶li kto¶ jedzie autobusem, proszê o kontakt - bêdziemy my¶leli co i jak.
pozdrawiam
I.
Triss
Po przeczytaniu tego opisu trasy, którą podał Indar, osoby niezmotoryzowane mogą wpaść w panikę.
dlatego postanowiłam być głosem spokoju tongue.gif (jako osoba również podróżująca komunikacją publiczną)

jesli uda Wam się dotrzeć do Łomży to nie ma konieczności się martwić o dalszą drogę.
dosyć często, średnio co pół godziny jeżdżą PKSy podwiejskie do Nowogrodu, a kilka z nich nawet do wioski Morgowniki.

jedyne utrudnienie to to, że ostatni taki PKS odjeżdża o 18ej.
ale i tak warto przyjechać wcześniej, wiec nie powinno być problemu.

więc bez paniki i do zobaczenia za tydzień.

Triss
Indar
Teoretycznie tak. Tylko aby dostaæ siê do owych Morgownik od Nowogrodu trzeba pokonaæ most - który ju¿ nie istnieje smile.gif
Dlatego te¿ wszystkich niezmotoryzowanych proszê o kontakt. Bêdziemy kombinowaæ.
I.

CYTAT(Triss @ 13:06 24.08.2007) [snapback]198472[/snapback]
Po przeczytaniu tego opisu trasy, któr± poda³ Indar, osoby niezmotoryzowane mog± wpa¶æ w panikê.
dlatego postanowi³am byæ g³osem spokoju tongue.gif (jako osoba równie¿ podró¿uj±ca komunikacj± publiczn±)

jesli uda Wam siê dotrzeæ do £om¿y to nie ma konieczno¶ci siê martwiæ o dalsz± drogê.
dosyæ czêsto, ¶rednio co pó³ godziny je¿d¿± PKSy podwiejskie do Nowogrodu, a kilka z nich nawet do wioski Morgowniki.

jedyne utrudnienie to to, ¿e ostatni taki PKS odje¿d¿a o 18ej.
ale i tak warto przyjechaæ wcze¶niej, wiec nie powinno byæ problemu.

wiêc bez paniki i do zobaczenia za tydzieñ.

Triss

Triss
Chodziło mi bardziej o to, żeby po dotarciu do Łomży nie siąść i płakać, wymagając, by ktoś odbierał ludzi i wiózł ich ponad 30km.

ale przez most, który nie istnieje to nawet ja się nie przeprawię tongue.gif

pozwólmy się więc podwieść, ale 3km zamiast 30 (taki przykład, nie wiem ile będzie z tym objazdem)
Eve
Witam
Mamy jedno wolne miejsce w samochodzie z Legnicy b±d¼ z Wroc³awia w dwie strony . Wyjazd w czwartek o ¶wicie. Oczywi¶cie kierunek - koniec ¶wiata czyli Mazovia tongue.gif . Zainteresowanych szczegó³ami proszê o kontakt do mnie lub do Parysa .
Najlepiej telefonicznie .
Tel : 509430933

Pozdr.
Indar
Koniec ¶wiata, phi. Odezwa³a siê ta co na pocz±tku mieszka.
jasmin
Drogi Indarku:)

Jako, ze dobrze ciebie znam, podaj tutaj numer telefonu do osoby, ktora od 23:00 do 2-3ciej rano bedzie nan nogach u ciebie - ludzie z trasy do ciebie sie o tej porze juz nie dodzwonia, bo bedziesz zajety impreza i z telefonem dzwoniacym po obozie nie bedziesz biegal.

W ciagu dnia jest latwo dojechac, ale jak sie sciemnia, to strzaleczka kolo asfaltu MAzovia jest niewidoczna, szczegolnie, ze od asfaltu trzeba jeszcze po lesie po ciemku kilkaset metrow przejechac. My w ubieglym roku bladzililsmy po okolicy 2 godziny. Warto zatem lepiej oznakowac dojazd na miejsce, by uniknac problemow.

Moja gromadka wyjezdza jakos o 11:00 z Lodzi. Na miejscu bedzie juz po poludniu.

Pozdrawiam
Indar
Numer poda³em - ale macie:
510124530
i ponownie apelujê o przyjazd przed 18 w pi±tek.
Druga sprawa. Na imprezie nie bêdzie ¿adnych "wolnych elektronów" - ka¿demu powierzy siê jakie¶ zadanie i ew. miejsce. Oczywi¶cie podzia³u na hufce wzorem zesz³ego roku, nie przewidujê - niemniej jednak jak to w ¶redniowieczu by³o, bed± osoby wy¿szego stanu i tego odrobinê ni¿szego. Ale proszê siê nie obawiaæ, niczego z³ego w zwi±zku z tym nie ma w planach.
I.
Borg
Za to kilka osób już się zadeklarowało (i mamy nadzieję że reszta też się przyłączy) by spróbować, w granicach zdrowego rozsądku, odtworzyć system feudalny.
Tj. przy osobach ważniejszych nie siedzieć, kłaniać się, mówić wyższemu stanem per pan/pani, usługiwać przy stole, podawać bron, jedzenie etc etc

Kiedyś cos takiego działało na turniejach pokroju Toszka, kto był może pamięta wysokie stoły, służbę, kolejnośc podawania potraw poszczególnym osobą itp w trakcie uczt... myślę, że to akurat było pozytywne w dawnych imprezach i warto wrócić do takich zachowań
bez nadęcia pozdrawia
Arek

PS
Poczet Krzyśka planuje podobne akcje odprawiać na innych imprezach pokroju Lipowca
Anuszka
po wielu problemach i przeszkodach natury pracowej uda³o mi sie wyskrobac upragniony dzien urlopu i z wielka radoscia przybede na Mazovie ;))) Ze tez w zesz³ym roku ja przegapi³am ;( Tak wiec do zobaczenia za kilka dni ;)))
Borg
Witam
Juz po..niestety
Chcê podziêkowaæ wszystkim i ka¿demu z osobna za wspania³± zabawê
Nie wiem jak reszta ale bawi³em siê super i my¶lê ¿e taka koncepcja imprezy z feudalizmem na zywo powinna byæ rozwijana

Liczê na du¿± ilo¶æ dobrych zdjêæ
Pozdrowienia
Arek

PS
Ale ja jestem pop...
Triss
Ja ze swojej strony przede wszystkim chcia³am podziekowaæ wszystkim tym osobom p³ci obojga, które wykaza³y siê dobr± wol± i przez nikogo nie przymuszane pomaga³y w kuchni.
Dziêki Waszej nieocenionej pomocy(nie wymieniam imiennie, podziêkowa³am Wam osobi¶cie,ale nale¿y siê Wam publiczne wspomnienie tego faktu) uda³o siê wielokrotnie stworzyæ co¶ z niczego tongue.gif
najlepiej poznaje siê ludzi przy pracy - bardzo mi³o by³o mi Was poznaæ.
liczê na to, ¿e spotkamy siê wkrótce.
Triss
Indar
Witam
Teren posprz±tany a Borg wyprawiony do domu. Dzi¶ nad ranem.
Chcia³em Wam podziêkowaæ za imprezê, bowiem tak naprawdê to Wy j± stworzyli¶cie.
Szczególnie dziêkujê Borgowi i Pawciowi, którzy przyjechali ju¿ w ¶rodê i rado¶nie z pie¶ni± na ustach pomagali w przygotowaniach.
Dziêkujê Januszowi i Dawidowi, którzy to swoimi zmys³ami technicznymi doprowadzili do tego ¿e sto³y i ³awy w ogóle sta³y. Izie, ¿e wpu¶ci³a do namiotu w pi±tkow± noc mego walecznego drucha ;). Assurowi ¿e przywióz³ Brodê, Kokoszowi, Brayanowi i Sikorowi za ducha walki, Fiodorowi i ca³ej Alkopiechocie za nocne wartowanie, Bagritowi za cierpliwo¶æ itd, itp.
Co do kuchni, czapki z g³ów! Mi³o by³o obserwowaæ pracuj±ce tam osoby - szczególnie i¿ rezultat tych wysi³ków przerós³ oczekiwania wszystkich. Fajnie by³o coraz to podkra¶æ siê pod kuchniê i ukradkiem zawin±æ kawa³ek miêska.
Jednak najwspanialsz± spraw± by³ mini wystêp Glorii podczas wieczerzy. Jak to powiedzia³ jeden z siedz±cych przy wysokim stole - "To dla takich chwil warto bawiæ siê w rekonstrukcjê". Glorio, Ty i Twój kot tworzycie WSPANIA£Y duet. smile.gif
No i na koniec wielkie dziêki dla "banitów" - cieszê siê ¿e nie mieli¶cie wiêcej czosnku.
I.
Sextus Furius Pavo
Za pomoc nie ma co dziekowac ;) to ja bardziej sie cieszylem ze moglem przyjechac wczesniej i spedzic ostatnie chwile wakacji w tak dobrym towarzystwie...

na samej imprezie bawilem sie znakomicie szkoda ze feudalizm nam upadl w sobote :/ ale za to w piatek zabawa byla swietna

i chcialem tylko powiedziec ze jak ktos chcial to sie bawil dobrze i nie nudzil bo tego typu imprezy to nie sped dla bractw rycerskich tylko dla konkretnych i kreatywnych ludzi!! pamietajcie dobrej zabawy nie tworzy organizator tylko ludzie bedacy na niej!!

P.S. Czosnek dla wszystkich :D

pozdrawiam
Pawcio
Triss
Mi³o us³yszeæ takie s³owa, Pawcio, zawsze mo¿na na Ciebie liczyæ icon_mrgreen.gif .
A dziekujemy za pomoc w³a¶nie dlatego, ¿e Wasz wk³ad w przygotowania by³ aktem dobrej woli z Waszej strony, nie musieli¶cie niczego robiæ, mogli¶cie le¿eæ i siê byczyæ.
Ale zdecydowali¶cie siê pomóc i za to chwa³a wszystkim pomocnikom.
w imieniu swoim oraz ogólnie pojêtej ekipy organizatorskiej:-)
Triss

Fiodor Bie³yj
usmieszek_02.gif alkopichota pe³na podziwu i satysfakcyj dziêkuje za ¶wietn± atmosferê i wspólne obozowanie, Indarro - dale¶ radê! respekt.gif
Anuszka
Wreszcie uda³o mi sie zamiescic zdjecia na stronce, oto link :

www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26

Nie bede rozwodzic sie na temat imprezy, od tajnych szpiegów wiem, ze zosta³o to juz tu i owdzie poruszone i zgadzam sie z wiekszoscia ;> Chci³abym tylko podziekowac co niMNIEJSZYM czynie ;)
Triss za towarzystwo kuchenne i nie tylko, Kaltmanowi za dojazd i nie tylko, Pawciowi za patelnie i nie tylko, Izie i Januszowi za wspolne wieczorne gadanie i wypad do obozu wroga i nie tylko, Borgowi za to ze mnie nie straszy³ jak przy³apywa³ mnie na samotnym fotografowaniu i nie tylko , Psalmowi za sympatyczne pogwarki o "zio³ach" i nie tylko, Ani i Dawidowi za towarzystwo, Glorii za krótkie acz jednak muzykowanie oraz Indarowi za organizacje;)Oraz ca³ej naszej grupie dywersyjnej z sobotniego wieczora ;)
Indar
Zdjêcia Bagrita:
http://www.bagrit.pl/galeria/galeria.php?g...ia_23&lg=pl
end¿oj.
I.
Fiodor Bie³yj

"Mija³y tygodnie.."
bum.gif devil.gif

w przysz³ym roku mo¿e by tak przetestowaæ "przeprowadzkê" obozowiska psss.gif ? z ewentualn± napa¶ci± w tle.

loki08.gif
Psalm
Zdjêcia Psalma - z jedynego s³usznego obozu ;)
http://www.arcana.art.pl/maz2007.php

nie mialem okazji podziekowaæ wszystkim wcze¶niej - zatem dziêkujê teraz :-)

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.