Mo¿e kto¶ z Was znalaz³ okulary, z grub± oprawk± w czerwone paski? Mog³am je zgubiæ w Chor±gwi ¶w. Jerzego lub w Podolskiej..
Je¶li kto¶ co¶ na Grunwaldzie znalaz³, zgubi³ itp., mo¿e niech pisze tutaj..
Na biesiadzie w chor±gwi mazowieckiej wciê³o mi dwa metalowe kubki, które sta³y na krótkim stole od strony namiotów
Je¿eli kto¶ je ma toproszê o wiaomo¶æ na prv lub tutaj
Dzieki
W Chor±gwi ¶w Jerzego po stronie Polskiej, najprawdopodobniej po bojówce zginê³y mi - pasek (z prost± mosiê¿n± klamr±) i czepiec kolczy chwilowo odpiêty od he³mu - ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie...
Twoje okulary Kasiu widzialem w niedziele w Podolskiej. Postaram sie dowiedziec kto je zabral.
W chor±gwi mazowieckiej Ksiêcia Janusza po biesiadzie zosta³ odnaleziony fajny buk³aczek:)
W³a¶ciciel proszony jest o kontakt:) Oczywi¶cie wymagany dok³adny opis przedmiotu:)
Pozdrawiam:)
W ¦l±skiej zginê³y no¿yczki z czarnymi uchwytami, jak kto¶ znalaz³ to proszê o kontakt.
Kasiu Twoje okulary ma Sylwia Grela. jak nie masz do niej kontaktu to pisz mi na priva
znalaz³am fajkê w torbie. nie jest moja. proszê w³a¶ciciela o opis na privie.
w Walenrodzie:
Szkliwony na zielono kubek (Kraków pocz XV w) od helfiego. Zdobiony wyciskanymi rozetkami.
Po delikatnym zanietrze¼wieniu nie wróci³ wraz ze mn± do namiotu...
W Sw. Jerzym znalaz³em ³y¿kê drewnian± z jakims nadrukiem :P nie wiem co tam jest napisane , oraz grub± wysok± ¶wiecê woskow±.. Zgubi³em (a nuz znalaz³ siê jakis uczciwy znalazca) 50 z³... Niestety nie by³y w zadnej sakwie ani portfelu wiêc szanse na powrót s± nik³e ale je¶li naprawdê znalaz³ je kto¶ uczciwy to proszê o kontakt...
Pozdro
1) Przy p³ocie Wallenrod/Konrad Bia³y ("¦lunska") znaleziono no¿yk w pochewce, le¿y aktualnie u mnie - je¶li to czyj¶, prosz o PW z opisem w charakterze dowodu ;]
2) Czy kto¶ wie, czy znalaz³ siê pies (wilczarz irl.), który zerwa³ siê z postronka w czasie bitwy? Nie kojarzê nawet w której by³ chor±gwi, a interesuje mnie los tego przemi³ego szczeniaczka ;)
ja mam 3 sprawy :
- czy ktoś pamięta komu z mazowieckiej pożyczyłem swój Robercikowej roboty pasek brązowy z nabijkami koniczynki i lilijki??? (bo pamiętam,że dawałem i był to ktoś chudy:)
-zaginęły mi też dwa kubeczki gliniane zapakowane w papier na drogę już ("dziewicze")
-poszukuję też magazynka do sprężynowego glocka 17 w kolorze czarnym - magazynek jest metalowy i dość ciężki
więcej grzechów nie pamiętam...
PS - Magazynek już jest!!!
PS 2 - Pasek teź już jest!!!
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
W obozie Geraiatrix/Chor±giew Wallenroda, znaleziono ³añcuszek w sakiewce, jesli komu¶ zalezy na odzyskaniu prosze o kontakt
W okolicach pomezañskiej zgubi³em bordowy kapelusz, mi³oby by³o gdyby kto¶ go odnalaz³.
W Krakowskiej: kubeczek cynowy oraz ³y¿ka od Horhego
W Podolu w pi±tek lub sobotê rano zgin±³ mi krótki no¿yk.
Pozdrawiam Janek
Witam, w ¦l±skiej zgin± mi drewniany kufel ;) bêdê wdziêczny za pomoc.
Ja zgubi³em ma³y no¿yk z rogow± rêkoje¶ci±, prawdopodobnie przy polu bochurtowym od strony pomnika. Nu¿ mi wypad³ jak siê bawi³em glewi± je¿eli ko¶ go znalaz³ to bardzo proszê o zwrot bo bardzo za nim têsknie .
Witajcie,
Ja z kolei zagubi³em drewnian± misk± mojej siostry w Mazowieckiej ks. Janusza. Pod spodem jest narysowana ryba.
Pamiêtam, ¿e wybiera³em siê na spacer i wrêczy³em w sobotni wieczór komu¶ g³odnemu przy bramie, a pó¼niej nie odzyska³em.
Dajcie cynk proszê, bo mnie siostra zlinczuje
hej
ja z koleji gubilem wszystko......
w sobote przed bitwa mialem zamiar zalozyc plaszcz , i isc jako mroczne widmo...ale potem zrezygnowalem z tego pomyslu,i gdzies pizgnelem plaszcz......
Sabinka mnie zabije:[[[[
jezeli ktos znalazl ,Czarny plaszcz z czerwona podszewka ,to prosilbym o kontakt:]
Dokladnie nie podam okolic zaginiecia :]]]]]
To i ja siê do³±czê
na terenie Podolskiej lub ¶w Jerzego lub Krakowskiej lub .... ca³y mój szlak z nocy z poniedzia³ku na wtorek lub wtorku na ¶rodê jest trudny do okre¶lenia, w koñcu grunt, ¿e dotar³em do namiotu i nie zgubi³em siê. Ale zgubi³em ³adnego bagdesa justycyjnego przypinanego do stroju w formie wagi ze srebra. Znalazcê czeka nagroda bo badga bardzo lubiê
A tak to nic ju¿ wiêcej nie zgubi³em co czyni ten Grunwald dla mnie wyj±tkowym
Pozdrawiam
w karczmie znaleziono kaptur damski z guzikami
ktos te¿ nie odda³ jednego kieliszka metalowego, zdobionego
Przy okazji spytam czy moze ktos na turnieju w Piasecznie nie znalazl czarnego paska z zdobieniami (tamten temat juz pewnie nikt nie czyta, a sporo uczestnikow tu zaglada)
w mazowieckiej "znikn±³" z namiotu miecz. mo¿e kto¶ wie, gdzie powêdrowa³?
mam jakis naprogramowy kufelek. poj 0.5 szkliwiony po calosci.
Ja z kolei przywioz³am z groonwu (obóz nadreñskiej) nadprogramow± skarpetkê damsk±, nieiwelkich rozmiarów w br±zowe paski.
witam
w Walenrodzie, zgubi³em podczas uczty ,ma³y nó¿ z ko¶cian± rêkojesci±, pochewke na szczescie mam
ktokolwiek widzia³ ktokolwiek wie...
W Pomezanskiej podczas uczty zagubilem moj mysliwski mroczny noz. ktokoolwiek slyszal ktokolwiek widzial??
Pozdrawiam Tomasz Tokarski wasz obozny
w czesie sobotniego konkursu Fireshow zostali¶my okradzeni z ciemnobr±zowej kalatki, do¶c du¿ej, szytej od zewn±trz czarnym rzemieniem, z wyciêt± lilijk± na klapie - w ¶rodku czarny portfel z naszywk± linkin park z dokumntami i kas±, ponadto z komórk±. Kaletka byla zawieszona na br±zowym parie t³oczonym w motym krzy¿a z zawijasków, z du¿a mosiê¿n± klamr± zaszyt± dratw±. Na pasie wisia³ jeszcze sztylet ale dzieki nieuwadze z³odzieja zsuno³ siê pó³ metra dalej. Ca³o¶æ le¿a³a przykryta czarnymi butami tu¿ obok wielkiego dmuchanego baneru specjala, tam gdzie wszystkie grupy moczy³y sprzêt.
Pewnie nie ma ju¿ wielkiej nadziei na adnalezienie, ale zawsze warto napisaæ.
Ja natomiast straci³em buk³ak (widzia³em w tym temacie ze jaki¶ siê znalaz³ wiec ju¿ napisa³em wiadomo¶æ z opisem) oraz czapkê "robinhodke" w kolorze br±zowym. Zagin±³ te¿ kufel drewniany ale na szczê¶cie nastêpnego dnia uda³o siê odnale¼æ przy s±siednim ognisku i mam nadziejê ¿e z pozosta³ymi rzeczami sta³o siê podobnie tj. nie pad³y ofiar± grabie¿y a jedynie trafi³y w niew³a¶ciwe miejsce przypadkiem bior±c pod uwagê niepoczytalno¶æ znacznej czê¶ci uczestników.
Widzia³em pytanie o psiaka - wilczarza. Uda³o siê go odnale¼æ pó¼nym wieczorem parê km za kopcem jagie³³y. Aktualnie zwierzak ma siê dobrze.
CYTAT(Marcin z Nowej Sandeczy @ 23:04 20.07.2007) [snapback]195717[/snapback]
Widzia³em pytanie o psiaka - wilczarza. Uda³o siê go odnale¼æ pó¼nym wieczorem parê km za kopcem jagie³³y. Aktualnie zwierzak ma siê dobrze.
juz sie dowiedzialem, ze psiak sie znalazl
dzieki za wiecej info, bardzo sie ciesze, ze z angusem wszystko w porzadku
Zginela przebierka do dud, czyli rzezbiona brazowa piszczalka z czarnym pierscieniem i wystajaca z ustnika dziwna rurka. Prawdopodobnie wypadla mi na drodze miedzy iglopolis kuglarzy a Siemowitem. Znalazca moze liczyc na wynagrodzenie.
W pomezañskiej podczas biesiady kto¶ odczepi³ 4 ¶ledzie z historyków (czerwono-czarne namioty), bo przeszkadza³y w przechodzeniu i niestety ¶ledzie ju¿ do nas nie wróci³y.
Osobê, która zapomnia³a je oddaæ dru¿ynie, lub kogo¶, kto owe ¶ledzie znalaz³ bardzo prosimy o kontakt.
Bêdziemy wdziêczni za zwrot lub informacje.
w ch.ks.siemowita znalaz³am szpilê srebrn± do rêkawów z ozdobnym kamieniem na koñcu. W³a¶ciciela poproszê o opis na priva.
Znalaz³am te¿ fartuszek (bia³y, krótki, plisowany) i koszulê zapinan± na haftkê.
Zgubi³am za to cynowy kubek, prawdopodobnie u nas w siemowicie, ale 100 % pewno¶ci nie mam:)
Chwa³a Wszystkim
W Pomezañskiej - przy ognisku "Durandala" znaleziono bardzo ³adn± ³y¿kê dodatkowo zdobion±...
Opis proszê na priv.
PS.
Loki twój kubek-dzbanek jest u Nas - obiór na Turnieju
W Mazowieckiej Siemowita "zapodzia³o" mi siê pude³ko z programem o Malborku oraz akumulatorek BP-511 do aparatu.
W³anie zorientowa³em siê ¿e zgubi³em krzesiwo historyczne.
Wiedzia³em, ¿e zostawiam swoje graty w odpowiednich rêkach:) Zenek, a nie macie mojego no¿a, wraz z pochewk± od pruskiego bagnetu 84/98? Tym no¿em (Baczno¶æ) Ksiê¿na (Spocznij) kroi³a ¿arelko .
Pozdrawiam.
Loki
pochwa do sztyletu tez jest
nó¿ jeszcze sie nie znalaz³
ale nasz D¿inn mo¿e i to wypluje ze swojego wnetrza
Do odbioru u nas na turnieju
Zagin±³ niedu¿y nó¿ w jasnej, rogowej oprawie rozwidlaj±cej siê na koñcu - obóz w Pomezañskiej.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.