Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: JARMARK FRANCISZKAÑSKI w POZNANIU 14-16.09.2007
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
efendi
Zapraszamy wszystkich chêtnych, do udzia³u w Jarmarku Franciszkanskim. Rzemie¶lników prosze o kontakt z ewawawoczny@poczta.onet.pl, informacje telefoniczne 602613386, W czasie jarmarku postrzelamy z ³uku, bedzie turniej bojowy o miecz????i tu niespodzianka:-)), bedziemy s³uchac dobrej muzyki i tanczyc itd, bawiæ sie na wszystkie sposoby(ale bez przesady:-)
Kuba_
Witam

Ma³e pytanie: czy dla przybywaj±cych z dalszych okolic walcz±cych przewidziany by³by zwrot kosztów za dojazd?
Organizatorem imprezy rozumiem, ¿e jest OBR?

Kuba
efendi
Witam!
Przewidujemy zwrot kosztów i porz±dne nagrody:-))
Organizatorem jest OBR, na prosbê Franciszkanów.
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Ze wzgledu na wyjazd do Nidzicy i na Grunwald, ew odpowiedzi na pytania po 16.07.
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Ci ze sprzedaj±cych co potrzebuj± sto³y, prosze zapotrzebowanie zg³aszac do ewawawoczny@poczta.onet.pl
Mamy ich trochê, ale dla wszystkich pewnie nie starczy....
Halfgar
Saraceni te¿ siê chêtnie pojawi± smile.gif
efendi
Witam!
A i my saracenów chetnie zobaczymy, tym bardziej ze pewnych rad nam potrzeba. Ale o tym juz na miejscu.
Wyslij, prosze zgloszenie do ewawawoczny@poczta.onet.pl
Pozdrawia
Efendi
Rycerz Ocet
Witam

Może bym sie wybrał na ten jarmark jesli mi czas pozwoli.
efendi
Zapraszam
Anuszka
Jesli nie jest za po¼no, ja rowniez chetnie bym przyby³a ;)
efendi
Bêdzie nam mi³o jak przyjedziesz, zapraszamy.
Kakofonix
CYTAT(efendi @ 16:07 05.09.2007) *
Bêdzie nam mi³o jak przyjedziesz, zapraszamy.

Chaire!
Czy mo¿na prosiæ o wiêcej informacji? Plan imprezy, zakwaterowanie, wy¿ywienie?
Pozdrawiam

Kakofonix
Kakofonix
Chairete!
Czy kto¶ z Warszawy jedzie tam w pi±tek autokarem? Ewentualnie czy kto¶ chcia³by jechaæ z nami, gdyby¶my my wziêli autokar?
Pozdrawiam

Kakofonix
efendi
Prawde bmowi±c nigdy czegos takiego nie robilismy, a w Poznaniu robimy to na prosbe znajomych
Plan nastepujacy:
przyjazd w piatek i wieczorem idziemy do rynku (jakies 50 m), narobic ha³asu.
w sobote od 11:00 rozpoczynamy jarmark. Kupcy swoje, karczma swoje, my w karczmie swoje:-))
zrobimy sobie bojowy, zasady okreslimy na miejscu, potanczymy, postrzelamy z ³uku, wymyslimy jakies konkursy zeby bylo weselej, zrobimy weso³y bieg dam i bieg rycerski itd itp.Kto byl w Opolu na dniach Opola to wie.
Spimy na sali lub w namiotach(jak kto woli),trzeba zabrac karimaty i spiwory.Przyjada takze Bialorusini (zespol i troche zbrojnych)
Wieczorem poucztujemy i pobawimy sie. W niedziele cos trzeba bedzie pokazac +finaly konkurencji
Przewidujemy zwrot kosztów podró¿y, z tym albo bedzie on ca³kowity albo czesciowy. W zaleznosci ile osób przyjedzie. Zbrojni dostaja po 100 z³. a co:-)), ale maja postawic .:-))
Wyzywienie jak zawsze bez limitu i czasu. Czyli caly czas.
Pozdrawiam
Dobrze by bylo napisac mi ile osob bedzie(musimy sie przygotowac)
Pogadamy takze o malym przyj±tku u nas w grodzie.Ale to narazie tajemnica:-))
Anuszka
przejrza³m temat i nie zauwazy³am informacji o dok³adnej lokalizacji imprezy ;P
Halfgar
Mnie licz razy dwa ... znaczy siê ja i moja Pani smile.gif ... ona walczy kaw± smile.gif
Destro
Anuszko.. Jarmark odbêdzie sie na ul Franciszkañskiej, czyli wzgórze i zamek przemys³a smile.gif
pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na imprezie zapewne :D
Halfgar
CYTAT(efendi @ 19:11 06.09.2007) *
Zbrojni dostaja po 100 z³. a co:-)), ale maja postawic .:-))

Postawiæ to ja ci mogê ... meczet tongue.gif
Destro
Witam smile.gif

W imieniu swego Pocztu Rodowego h. Ostoja
chcia³bym serdecznie podziekowaæ wszystkim uczestnikom jarmarku:
za ¶wietn± zabawe z wszystkimi smile.gif
za ¶wietn± kawe u Halfgara.. chyba przeci±gnie mnie na islam :P
za towarzystwo piêknych dam bez wyj±tków smile.gif
za nocne rozmowy w kot³owni (salka na dole) oraz nocn± impreze przed wejsciem do ko¶cio³a smile.gif
Jezusowi z Chojnowa takze chcia³ bym podziêkowaæ za cudown± wymiane :>
oraz za cudowne zimne Piwo :D

Impreza by³a wed³ug mnie naprawde udana,
mam nadzieje i¿ moja pomoc któr± s³u¿y³em organizatorom sie do czego¶ przyda³a smile.gif

pozdrawiem wszystkich i do zobaczenia.. oby nied³ugo :D
Halfgar
Jarmark jak jarmark, bez wiêkszych stresów. Szkoda tylko, ¿e ma³o by³o informacji w prasie, zw³aszcza, ¿e w miêdzyczasie by³y konkurencyjne imprezy. Z punktu widzenia kawiarenki to za ma³o dzia³o siê na górce ;) i dlatego ma³o klientów by³o, ale w sumie na brak powodzenia i tak nie mogê narzekaæ coffee.gif

Zorganizowany na szybko turniej ³uczniczy wygra³ oczywi¶cie saracen - Dariusz z Bydgoszczy
Kszysz
Dziêki Wszystkim za znakomit± zabawê, gdzy¿ by³a przednia smile.gif

oczekujê na zdjêcia i filmiki z bohurtów

Znalaz³em czarnego coifa, w³asciciela proszê o kontakt

pozdrawiam
Destro
Wczoraj jeszcze przed opuszczeniem terenu imprezy
przekaza³em tacie miêtkiego z OBR-u.
¿u³to bia³± siatke z pewnym ciuszkiem w ¶rodku, w³a¶cisiel proszony o zg³aszanie sie w³asnie tam smile.gif
ozar znalaz³em skórzany czarny mieszek ze skóry lico, w miejscu gdzie spa³ Dano, nie wiem kto jest w³ascicielem wiec prosze do mnie na PW pisaæ w sprawie odbioru smile.gif
Czarny Pysio
Dziekuje wszystkim za twarde i niezapomniane wrazenia z bohurtu oraz z bitwy:)))

Bitwa to mial byc light smile.gif a okazalo sie troszeczke inaczej - z czego o dziwo sie ciesze...

Naszym mlodym rowiez sie to spodobalo - 3 nowicjuszy w tym uczestniczylo i najfajniejsze ze chca jeszcze!!!

Dziekujemy organizatorom za zaproszenie i za (jak zawsze) za super klimat. Bylo cool.

Jezusowi za usmiech i za berka:)
Adze za masaz
£ysemu za dowcipy.
Józkowi za lekcje na bojówce...
POZDRO FOR ALL
efendi
Witam!
Dziekuje wszystkim za udzia³ w Jarmarku, mysle ze jak na pogode i pierwszy raz to by³o w miarê
dobrze.
Wreszcie wiem co znaczy kawa Halfgara clap.gif , i ma³o mi-dziêki niej- serce nie stanê³o dêba.
Pozdrawiam
Soczek, gratulacje za zwyciêstwo w bojowym clap.gif ,pierwszy raz widzia³em zbroje krzesz±ce iskry....!!!!! aaa.gif
Halfgar
Zdjêcia z kawiarni:

http://chomikuj.pl/Halfgar/Pozna*c5*84+2007
Patryk Opolski
Witojcie :P

Dziêkuje w imieniu ca³ej naszej Szalonej Jeleniej Roty smile.gif By³o naprawde sympatycznie smile.gif

Podsy³am przy okazji bohurcikowe filmiki, moze ktos bedzie chcial obejrzec

http://pl.youtube.com/watch?v=2cckdrfwQgU

Pozdrawiam, Patryk
Tomko Konopczyc
CYTAT(Patryk Opolski @ 10:42 18.09.2007) *
Witojcie :P

Dziêkuje w imieniu ca³ej naszej Szalonej Jeleniej Roty smile.gif By³o naprawde sympatycznie smile.gif

Podsy³am przy okazji bohurcikowe filmiki, moze ktos bedzie chcial obejrzec

http://pl.youtube.com/watch?v=2cckdrfwQgU

Pozdrawiam, Patryk

Filmik - rewelacja clap.gif

My równie¿ serdecznie dziêkujemy - impreza bardzo sympatyczna. Dziêki uczestnikom za ¶wietny buhurt.

Poznaniakom gratulujê wina z pyr. icon_mrgreen.gif
Destro
Tomku to nie by³o winko smile.gif
to¿ to by³ spirytus gorzelniany :D
ale w smaku jak orzechówka :d
pozdrowienia jeszcze raz dla wszystkich i zapraszam do palenia sziszy :D
Patryk Opolski
Hehe :P
Dzieki, Tomko ;D

Widziales reszte produkcji? ;P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.