Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I³¿a XVII
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Tomasz Rejf
Witamy
RKJM ma zaszczyt poinformowaæ, ¿e w dniach 7-9 wrze¶nia na zamku w I³¿y organizujemy imprezê osadzona w realiach XVII wiecznych. Fabu³a spotkania bêdzie uk³adna pod dwa wydarzenia, pierwsze to spotkanie m³odej pary czyli Cecylii Renaty i W³adys³awa IV w I³¿y w 1637r, drugie wydarzenie to zniszczenie I³¿y w czasie potopu w 1657r i wizyta Rakoczego w zgliszczach zamku.
Impreza na zaproszenia. Szczegó³owe informacje wkrótce.
Ania ¯uk
Z atrakcji dodatkowych na pewno bêdzie mini-przegl±d zespo³ów tañca dawnego prezentuj±cych repertuar z XVI/XVII wieku icon_mrgreen.gif
Daria
Ho ho!

Szczegó³ów jeszcze nie znam a fabu³a ju¿ mi siê podoba smile.gif
kto by pomy¶la³ ¿e w I³¿y tyle siê kiedy¶ dzia³o

pozdrówki
Tomasz Rejf
Powstaje stronka dla tej imprezy. Cze¶æ informacji ju¿ zosta³a zamieszczona. Z ka¿dym dniem bêdzie ich przybywaæ.
www.regiment.pl/ilza/
Tomasz Rejf
Jako organizatorzy zapewniamy:
Wy¿ywienie:
pi±tek - kolacja
sobota - ¶niadanie, obiad (katering), wieczorna uczta
niedziela - ¶niadanie
oczywi¶cie je¶li kto¶ bêdzie chêtny do samodzielnego gotowania bêdzie przygotowane palenisko.
Obozowanie:
mo¿liwo¶æ rozbicia namiotów na dziedziñcu zamku, nocleg w szkole, dla osób które przyjad± z ma³ymi dzieæmi jest mo¿liwo¶æ noclegu w domkach wczasowych ale musimy o tym wiedzieæ wcze¶niej. Przy obozie bêdzie toyka i rynna z bie¿±c± wod±, prysznice i toalety w szkole ok 1km od zamku.
Gry i zabawy:
Potyczki wojenne - dwie inscenizacje sobota wieczór potyczki ze Szwedami, niedziela potyczka z Siedmiogrodzianami (szukamy odtwórcy roli Jerzego II Rakoczego).
Turniej ³uczniczy przygotowywany przez Tomka Pêkale- wkrótce regulamin
Tañce dworskie - w ramach tañców dworu Cecylii Renaty i orszaku marsza³ka Opaliñskiego
Musztry
Turniej walk broni± bia³±
do zwiedzania namiot "Cecylii" Renaty
W tym roku mo¿emy zaprosiæ do 80 osób - ograniczaj± nas fundusze na wy¿ywienie. Kartê zg³oszeniowa mo¿na ¶ci±gn±æ z http://regiment.pl/ilza/strona/uczestnik.html
ZGO¦
³uczniczy bêdzie w sobotê, czy w niedzielê?

szermierczy w sobotê, czy w niedzielê?

jakie¶ regulaminy?
Tomasz Rejf
regulamin do ³uczniczego powinien nied³ugo byæ. £uczniczy na pewno bêdzie w sobotê czy w niedziele tego jeszcze nie wiem jest to w trakcie ustalania.
Tomasz Rejf
w³a¶nie na stronie w dziale dla uczestników pojawi³ sie regulamin Turnieju £uczniczego.
Tomasz Rejf
w³a¶nie na stronie w dziale dla uczestników pojawi³ sie regulamin Turnieju Szablowego. Wszyscy chêtni proszeni s± o przywiezienie ze sob± sprzêtów do tej mi³ej zabawy. Do Turnieju szpadowego regulamin podany zostanie na miejscu.
Tomasz Rejf
Pierwsze Spotkania XVII wieczne na zamku w I³¿y mamy za sob±. Dziêkujemy za uczestnictwo i dobr± zabawê wszystkim którzy przybyli. Miejmy nadziejê ¿e spotkamy siê za rok.
Pinior
By³o bardzo mi³o. Deszcz nieco przeszkadza³, ale poza tym przyjemnie:) £uczniczy bomba, zw³aszcza nocne strzelanie, do prawie niewidocznego celu. Jedzenia duuu¿o i na dodatek dobrego- Wasek postara³e¶ siê. Dziêki za imprezê naprawdê towarzysk± i w dobrym towarzystwie.

pozdrawiam
Don Carlos
Witam!!

W imieniu RKJM i swojim, serdecznie dziekuje za udzial w Spotkaniach XVII wiecznych w Ilzy wszystkim tym ktorzy byli i dzialali.

Serdeczne dzieki Waskowi za stworzenie mozliwosci zrobienia takiej imprezy w takim miejscu i za cala organizacje.

Jednoczesnie chcialbym przeprosic za pogode ale w piatek zostal zagubiony pilot do klimatyzacjii.

W przyszlym roku tez zrobimy !! A jak!!

Pozdro!!
Maciej Jedliñski
I ja serdeczne dziekuje za kapitaln± zabawe
Szkoda zê tak szybko musieli¶my opu¶cic tak zacn± kompanije
Mam tylko nadzieje ze waszmo¶ciowie donas afektu ¿adnego zato nie maj±
Czekamy na fotki z imprezy (napiszczie gdzie mo¿na je obejzec)

Tomasz Pêkala
Witam!

Dziêkujê wszystkim przyby³ym za naprawdê mi³± atmosferê.
Mimo deszczu i b³ota by³o super.
Ja z moja rodzin± bawili¶my siê naprawdê dobrze.

Mam nadzieje, ¿e nasze zabawy ³ucznicze których by³o a¿ 11 bêd± dobrze wspominane.
Dziêkujê wszystkim ³ucznikom za wytrwa³o¶æ i rywalizacjê od pierwszej strza³y, a¿ do koñca.
Mo¿na by jeszcze tak d³u¿ej siê bawiæ, ale .... ten czas jest nieub³agany.

Mam nadzieje, ¿e w przysz³ym roku spotkanie odbêdzie siê i bêdziemy sie tak samo jak nie lepiej bawiæ.
...i pogoda nam dopisze, bo ten niedzielne deszcz przy pakowaniu siê by³ zabójczy.

Ania ¯uk
My¶lê, ¿e impreza wpisze siê na sta³e do kalendarza. Bardzo dziêkujê uczestnikom, tañcz±cym, walcz±cym i strzelaj±cym. W tym roku mieli¶my do¶æ ograniczone fundusze, ale mam nadziejê, ¿e nie chodzili¶cie g³odni ani spragnieni smile.gif Je¶li macie jakie¶ propozycje czy sugestie- chêtnie wys³uchamy. Mo¿e jaki¶ koncert czy kuglarze i ma³pki?
Martyna
Jako i¿ jestem z I³¿y i nie zajmujê siê siedemnastk± (ale ju¿ nied³ugo... :D) by³am jako widowniia i powiem, ¿e jak ja pierwsz± siedemnastkê w I³¿y wypad³o ¶wietnie. Mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie równie¿ i, ¿e bêdzie jeszcze lepiej. Wiêc powodzenia, oby tak dalej i pozdrawiam.
ZGO¦
by³o rewelacyjnie!!! chcemy jeszcze raz!!!

Specjalne podziêkowanie dla Tomka Pêkali za nocne strzelanie, to by³o niesamowite!

SAMUEL77
hej
dzieki serdeczne Tomkowi za zaproszenie i uzyczenie namiotu
siedemnastka inna niz wszystkie
pierwszy raz pi³em piwo z W³adys³awem IV (dla przyjació³ W³odek)
Konjo
Jo³!

By³o super! Dziêki za mistrzowsk± zabawê! Towarzycho jak siê patrzy! Oby tak dalej smile.gif

Frank Sinatra mnie dobi³ icon_mrgreen.gif No i dziewczyny od podp³omyków, które, jak przyszli¶my z Rydzem, spyta³y nas s³odko: "To panowie s± z tego kabaretu?" icon_mrgreen.gif

Mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie powtórka smile.gif
AndrzejM
Czo³em,
wielkie dziêki towarzystwu, które najecha³o siê do I³¿y.
Za pomys³, organizacjê, przebieg. W sprawie pogody petycje do Floriana.
Wybawi³em siê bodaj najlepiej w tym sezonie.
AM.

Têcza
Witam

Takiej w³a¶nie imprezy d³ugo mi brakowa³o. Po mimo z³ej pogody, zimna, deszczu i wilgoci naprawdê bawi³em siê ¶wietnie. Nie by³o jakiego¶ napiêtego grafiku, wszystko by³o na luzie i bez stresu, a i tak odczu³em brak czasu. Wyprawa na I³¿ê, by³a dla mnie tak¿e nowym pozytywnym do¶wiadczenie oraz poznaniem innych aspektów rekonstrukcji.

Pierwsz± nockê spêdzili¶my z Têczówk± w domku letniskowym, za co bardzo dziêkujemy Waskowi i gratulujemy organizacji. Mimo deszczu i tak przybyli¶my w pi±tkow± noc na zamek aby siê integrowaæ. Fajnie wspominamy czas spêdzony w namiocie, który by³ do dyspozycji ch³opaków z Tykocina, a pó¼niej i naszej icon_mrgreen.gif . Pogadali¶my sobie, pojedli¶my i trochê ogrzali¶my mocniejszymi nalewkami.
W sobotê z rana wyprowadzili¶my siê z domku i przenie¶li¶my siê na kolejn± noc i ca³y turniej do namiotu (z w³asnej woli), co super wspominamy. Wielkie Dziêki Tomku za udostêpnienie namiotu thanx.gif .

Dziêkujemy Krukowi i Netce za nauki i mo¿liwo¶æ tañca podczas biesiadki oraz za szczegó³owe i konkretne informacje w sprawie strojów kobiecych.

Mam nadziejê, ¿e wybaczycie mi moje niespodziewane "GOL!" ale ciê¿ko by³o siê temu oprzeæ. bum.gif

Choæ zaj±³em ostatnie miejsce w turnieju ³uczniczym, by³ on naprawdê super zorganizowany. Konkurencje inne ni¿ te w których dotychczas bra³em udzia³, zw³aszcza nocne strzelanie. Muszê jednak jeszcze sporo popracowaæ nad strzelaniem z zekierem.

Je¶li za rok impreza siê odbêdzie to ruszam na pewno. Mam nadziejê, ¿e ju¿ z w³asnym namiotem, sprzêtem obozowym i ju¿ jako Dwuosobowa Orda Tatarska cool.gif . A dzi¶ ¶mia³o mogê powiedzieæ, ¿e by³a to dla mnie najlepsza impreza w tym roku.

SAMUEL77
podoba³ mi sie te¿ pomys³ z niebitewnymi scenkami historycznymi
pomys³ wart na¶ladowania

fotki z imprezy:
http://www.pospolitewilzy.jpg.pl/
Konjo
Pojawi³y siê u nas foty:
http://pancerni.com/Galerie/2007/Ilza/index.php

Czekam na wiêcej zdjêæ od Was smile.gif
Tomasz Pêkala
CYTAT(Konjo @ 07:39 19.09.2007) *
Pojawi³y siê u nas foty:
http://pancerni.com/Galerie/2007/Ilza/index.php

Czekam na wiêcej zdjêæ od Was

Wiêcej zdjêæ to chyba nie bêdzie. angsad.gif
Mam jeszcze namiar na pare zdjêæ od Kruka:
http://picasaweb.google.pl/kruque/SiedemnastkaWIY

Mo¿na liczyæ na Wasze zdjêcia w wiêkszej rozdzielczo¶ci i bardziej dostêpne ni¿ te? ;)

Pozdrawiam

Tomasz Pêkala

Rodzina Pêkala
Krzysztof
jeszcze tutaj masz Tomku kilka zdjêæ

http://miedzia.ch.pwr.wroc.pl/wolontarze/p...2007/index.html
AndrzejM
Czo³em Tomku, po zdjecia zg³aszaj siê do Rydza. Ja - póki co - tak¿e dam mu znac.
AM
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.