Witam
Takiej w³a¶nie imprezy d³ugo mi brakowa³o. Po mimo z³ej pogody, zimna, deszczu i wilgoci naprawdê bawi³em siê ¶wietnie. Nie by³o jakiego¶ napiêtego grafiku, wszystko by³o na luzie i bez stresu, a i tak odczu³em brak czasu. Wyprawa na I³¿ê, by³a dla mnie tak¿e nowym pozytywnym do¶wiadczenie oraz poznaniem innych aspektów rekonstrukcji.
Pierwsz± nockê spêdzili¶my z Têczówk± w domku letniskowym, za co bardzo dziêkujemy Waskowi i gratulujemy organizacji. Mimo deszczu i tak przybyli¶my w pi±tkow± noc na zamek aby siê integrowaæ. Fajnie wspominamy czas spêdzony w namiocie, który by³ do dyspozycji ch³opaków z Tykocina, a pó¼niej i naszej
. Pogadali¶my sobie, pojedli¶my i trochê ogrzali¶my mocniejszymi nalewkami.
W sobotê z rana wyprowadzili¶my siê z domku i przenie¶li¶my siê na kolejn± noc i ca³y turniej do namiotu (z w³asnej woli), co super wspominamy. Wielkie Dziêki Tomku za udostêpnienie namiotu
.
Dziêkujemy Krukowi i Netce za nauki i mo¿liwo¶æ tañca podczas biesiadki oraz za szczegó³owe i konkretne informacje w sprawie strojów kobiecych.
Mam nadziejê, ¿e wybaczycie mi moje niespodziewane "GOL!" ale ciê¿ko by³o siê temu oprzeæ.
Choæ zaj±³em ostatnie miejsce w turnieju ³uczniczym, by³ on naprawdê super zorganizowany. Konkurencje inne ni¿ te w których dotychczas bra³em udzia³, zw³aszcza nocne strzelanie. Muszê jednak jeszcze sporo popracowaæ nad strzelaniem z zekierem.
Je¶li za rok impreza siê odbêdzie to ruszam na pewno. Mam nadziejê, ¿e ju¿ z w³asnym namiotem, sprzêtem obozowym i ju¿ jako Dwuosobowa Orda Tatarska
. A dzi¶ ¶mia³o mogê powiedzieæ, ¿e by³a to dla mnie najlepsza impreza w tym roku.