Witam!
W dniach 21-23 wrze¶nia organizujemy Piknik ¦redniowiczny w Prusach ko³o Strzelina. Datowanie 1350-1450, mo¿e nieznacznie ulec zmianie. Przewidujemy turniej bojowy, ³uczniczy, bieg dam, zapasy, bitwê i co sobie jeszcze wymy¶limy, a czas pozwoli. Obowiazuje weryfikacja strojów, chyba ¿e kogo¶ znamy i wiemy, jak wygl±da. Zg³oszenia i pytania proszê kierowaæ na widfara@o2.pl . Wiêcej informacji za jaki¶ czas.
Pozdrawiam
Andrzej ze Strzelina
jak mi pozwolicie z fajk± przyjechaæ to siê pisze
Wezyrze jakby¶ przyjecha³ bez fajki to co niektórzy by siê mogli obraziæ i nie przyjechaæ
. Przypominam o weryfikacji, która obejmuje wszystkich nam nie znanych.
Pozdrawiam
CYTAT(wujek_szatan @ 22:15 08.06.2007) [snapback]191786[/snapback]
Prosimy zgłaszać się osobiście, nie grupowo. Takie zarzadzenie wyszło od całej ekipy organizującej.
Pozdrawiam
Znaczy się nawet jak bractwo jest zgłoszone to każda osoba indywidualnie i tak musi się osobiści zgłosić? Czy tak ? Dobrze zrozumiałem?
Jeśli o to chodzi to proszę mnie wpisać na listę uczestników
W bojówce bardzo chętnie wezmę udział no i w uczcie oczywiście również
To je¶li indywidualnie to potwierdzam swój przyjazd z drug± po³ówk± oraz ¿e fajka nie umie pisaæ to za ni± potwierdzam jej przyjazd
Ja ze swojej strony radzi³abym wam poszerzyæ jednak datowanie.korzystaj±c z przyk³adu Maæka, który na Grunwaldzie woli mieæ w swojej chor±gwi osoby inaczej datowane,ale dobrze zrobione na swój okres-proponujê przyj±æ tê sam± zasadê.
zastanówcie siê: ilu macie przyjació³ pewnych i konkretnych i jak siê datuj±.
nie spodziewa³abym siê po sobie takiego stanowiska, ale dla imprezy i dla samej atmosfery tak bêdzie lepiej...
dobrze Wam ¿ycz±ca, choæ nie planuj±ca przybyæ
Triss
Witam!
Niestety z przyczyn od nas i w³adz gminy nie zale¿nych piknik zosta³ przeniesiony do Kondratowic(2-3km od Prus). Data imprezy zostaje nie zmieniona. Kolejne informacje:
-niebawem zamieszcze regulamin turnieju bojowego,
-nagrody jeszcze ustalamy ale mam nadzieje, ¿e bêd± atrakcyjne.
W razie pytañ mail jest w pierwszym po¶cie, priv na freha lub gg 1480924.
Pozdrawiam
Andrzej Buczkowski
CYTAT(wujek_szatan @ 20:49 20.07.2007) [snapback]195697[/snapback]
Niestety z przyczyn od nas i w³adz gminy nie zale¿nych piknik zosta³ przeniesiony do Kondratowic(2-3km od Prus)
Witam, witam
skoro nie bêdzie obozowiska przy ruinach w prusach, to gdzie?
Na 99% bêdzie jednak wszystko odbywaæ siê tam gdzie mia³o byæ od pocz±tku, czyli w parku przy pa³acu w Prusach. Musimy tylko zaczekaæ na dokumenty. A jak nie tam to niestety na boisku w Kondratowicach. Jak kto¶ bêdzie chcia³ to sprawê wyja¶niê ale dopiero na turnieju.
Pozdrawiam
Wiadomo¶æ potwierdzona i turniej bêdzie w parku przy pa³acu w Prusach. Proszê o zg³aszanie siê najpó¼niej do koñca sierpnia. W za³±czniku znajduje siê regulamin turnieju bojowego solowego. Osob± odpowiedzialn± za bojówkê jest Hubert Tarka i do niego proszê kierowaæ wszelkie pytania i sugestie dotycz±ce bojowego.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Ze swojej strony dodam, ¿e turniej zapowiada siê ciekawie
Wyja¶ni³a siê ju¿ sytuacja z miejscem turnieju, wkrótce wrzucê mapkê dla zmotoryzowanych.
PS. Proszê adminów o zmianê nazwy tematu na "I Turniej o miecz Stillfrieda w Prusach".
pozdrawiam
Radek
a propo czy moja ³adniejsza po³ówka, której nie mieli¶cie okazji poznaæ i nasza skromna fajka te¿ musz± przechodziæ weryfikacjeê i kto j± przeprowadzi:)
Salve!
Chor±giew Rycerska "Srebrne Wilki" odpowie na zaproszenie i stawi siê na pewno (choæ nie wiem jeszcze w jak licznej kompanii;))!
Je¶li chodzi o weryfikacjê, rêczê za swoje bractwo, za¶ za mnie mo¿e porêczyæ Hubert Tarka (tj. mój kumpel z VIII grupy I roku historii na UWr:)) , Suchy i Radek (z którymi mia³em okazjê spotkaæ siê na Bia³ej).
pozdrawiam i do zobaczenia
Zio
Husycka Rota Piesza Małego Taboru / Jelenia Góra informuje iż jest zainteresowana imprezą
.
Weryfikacje można na nas przeprowadzać z wyjątkiem badania rektalnego.
Wystarczy wejść na Galerie
http://www.husyci.pl (jak zacznie działać :P) i zobaczyć nasze... Wyposażenie
Witam!
No skoro przybêd± Husyci to o opa³ do ogniska nie trzeba siê martwiæ. Ponoæ s± ich dusze s± czarniejsze ni¿ wêgiel, a diabelska smo³a nalana w ich schizmatyczne serca d³ugo siê pali.
Jeno od gwa³tów na siostrach zakonnych, a pono i na braciszkach zakonnych "ptaszki" im szczez³y i zmarnia³y, tako z przyrodzeñ "ognia" nie bêdzie;)
Pozdrawiam.
Grześko, dziękuj Bogu że Kaczynscy jeszcze nie kazali płacić za marzenia.
Weźmiemy ze sobą "zapalniczkę", więc gwarantuje Ci, że coś się będzie paliło. Pytanie tylko po której stronie barykady staniesz...
Pozdr.
PS: Rozumiem, że masz już wykupione ubezpieczenie NNW na kosmiczną sumę skoro tak sobie dowcipkujesz... ;)
Strzelno w kujawsko-pomorskim czy jest tez jakies inne?
Co jest do wygrania w bojowym?
Strzelin (w dolno¶l±skim) nie Strzelno
My te¿ siê pojawimy z Jurasem i kim¶ jeszcze/namiary dam Andrzejowi/ bo widzimy, ¿e szykuje siê niez³e towarzystwo:) POzdrowienia dla znajomych i nieznajomych z RR:)
Wiec i my potwierdzamy przyjazd do Prus. Stawimy siê z pewnosci± siln± ekip±, ale szczegó³y Radku podam nieco pó¼niej
Zamieszczam program w za³±czniku. Pó¼niej dodam zdjêcia.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Tak to te Prusy. Znajduj± siê jakie¶ 10-15km od Strzelina(tu da siê dojechaæ pkp, od tego momentu pks lub prywatny bus). W za³±czniku obiecane foty.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Witam
Jestem pocz±tkuj±cym ³ucznikiem ( tak bardzo pocz±tkuj±cym, ¿e czekam jeszcze na swój ³uk
) ale mam nadziejê, ¿e na tej imprezie bêdzie mo¿na zadaæ pytania, obejrzeæ sprzêt i ogólnie pogadaæ o ³ucznictwie tradycyjnym ...
pozdrawiam
Podajê nr tel. na którym mo¿na mnie zastaæ gdy¿ z innym kontaktem mogê mieæ problem bo siedzimy ju¿ na miejscu w Prusach, a tam nie mam komputera z internetem. nr tel 697475544
pozdrawiam
Dziekuje !!!!! za :
- pierwsza (i pewnie nie ostatnia przegrana) bojowke
- cudowne mele :D
- swietna bitwe
Kazdemu z osobna nie bedze dziekowac , podzeikuej tylko organizatorom za swietna zabawe !:D Wieniawie za pozyczenie sprzetu :] no i tym , z ktorymi i przeciwko ktorym walczylam :D
Mam nadzieje ,ze jak sie spotkamy w przyszlym sezonie to bedzie juz ze mnie morderca :D:D:D
DZIEKI WIELKIE
turniej byl zacny
szczegolnie, ze byli znajomi, z ktorymi zawsze dobrze sie bawie
dziekuje organizatorom za duuuuzooo jedzenia i duuuuzooo piwka i za faaaajnyyy turniej :D
dobrze sie bawilem
a na dowod tego wrzucam zdjecia ;)
http://s009.wyslijto.pl/?file_id=76882465207856941459
W imieniu naszego pocztu wielkie dziêki ORGANIZATOROM za ¶wietne zakoñczenie sezonu , zabawa by³a ¶wietna , naprawdê niczego nie zabrak³o by³o tyle ze mo¿na by³o jeszcze wykarmiæ ca³y garnizon takich jak my, szacunek dla uczestników bojówek , mele itp zachowali¶cie siê i¶cie po rycersku, tak mo¿na siê bawiæ dobrze i bezpiecznie .
Jeszcze raz dziêki wszystkim za wszystko
P.S Gratulacje dla An za zajêcie jej pierwszego miejsca w jej pierwszym turnieju ³uczniczym
No i dla Ziomka za zdobycie tytulu kamproczacego zabrojnego za k±piel
Dziêkujê wszystkim za przybycie. By³o nam bardzo mi³o go¶ciæ Was w Prusach. Gratulujê zwyciêzcom. Mam nadziejê, ¿e za rok uda nam siê znowu zorganizowaæ turniej w Prusach.
liczymy na to
i to ¿e znów zamówicie tak prze fantastyczn± pogodê
Ja równie¿ dziêkujê za zaproszenie i ¶wietn± zabawê, w szczególno¶ci za wspólne robienie wielkiego "kabum!" tym, co by³o do strzelania, w³±czanie alarmów w samochodach, sk³adanie szasz³yków (i za przyznanie mi tytu³u Boga Cebuli :P), niedzielne robienie nic oraz Hubertowi za wyjazdowy prezent i konstruktywne wnioski ;).
Na kolejny turniej w Prusach ChR"SW" stawi siê na pewno! Ole! :D
Witam,
w imieniu Opolczyków chcia³bym baaardzo podziêkowaæ organizatorom za zaproszenie, za turniej, za ¶wietn± zabawê, za nowo poznanych ludzi, za rewelacyjnie zakoñczony sezon, i za pomoc w dotarciu na miejscei jeszcze za s³oneczn± pogodê.
Impreza naprawdê by³a udana. Mam nadziejê ¿e takie mele uda mi siê jeszcze na nie jednym turnieju zastaæ, a klub mi³o¶ników "Tajemniczego Joea" jeszcze tam istnieje...
Pozdrawiam serdecznie wszystkich was razem i ka¿dego z osobna
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.