Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Warsztaty buhurtowe
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007 > Grunwald 2007
£ukasz P³aza
Ok skoro wszyscy pisz± apropo warsztatów to i ja napisze.

Co wieczór od poniedzia³ku do ¶rody, a do czwartku jak siê uda bêdê prowadzi³ otwarte treningi/warsztaty buhurtowe.
Wszystko bêdzie siê odbywaæ w obozie lub zaraz obok obozu chor±gwi ¶w Jerzego. Godzina to wstêpnie 18 (mo¿e jeszcze ulec zmianie)

Tematem treningów bêd± g³ównie techniki buhurtowe i ich wykorzystanie w walce. Postaram siê pokazaæ kilka tych najbardziej skutecznych i dopracowaæ je pod kontem "gry wojennej". Zagadnienia które chce poruszyæ to:
- zapasy w zbroi oraz techniki uwalniania siê z chwytów (to ¿eby nie demonizowaæ zapasów)
- Techniki "koñcz±ce" (mo¿e lepiej obalaj±ce tongue.gif ) zw³aszcza we wspó³pracy wiêcej ni¿ jednego walcz±cego
- ustawianie siê na polu walki, w³a¶ciwe wspó³dzia³anie, tramwaje.

Na miejsce prosimy przychodziæ w zbroi i z broni± któr± chce siê walczyæ (dla mieczy d³ugich i drzewcówek te¿ bêdzie wiele przydatnych elementów). Czê¶æ pierwsza to æwiczenie technik - do tego mo¿na byæ tylko w ABS-ach (he³m, przeszywka, rêkawice, broñ). Potem sparingi grupowe z nastawieniem na wykorzystywanie technik (pe³ne opancerzenie buhurtowe) Wreszcie po wszystkim ewentualne dyskusje pytania itp.
Sam zaprezentuje kilka swoich ulubionych technik mam jednak nadzieje ¿e w¶ród "wyk³adowców" znajdzie siê paru znanych buhurtowców którzy mi w tym pomog±.

P.S. Pieniêdzy za to nie biorê, zg³aszaæ siê nie trzeba, kto przyjdzie ten mo¿e æwiczyæ. Ma to byæ jednak solidny trening bez rozprê¿enia i marudzenia - æwiczymy parê myków do perfekcji. Zapraszam zw³aszcza tych którzy w tym roku zamiaruj± pierwszy raz trafiæ w m³yn buhurtu - dowiedz± siê mniej wiêcej na czym ta zabawa polega (w stosunku do tych którzy siê nie pokarz± a których nie bêdê zna³ lub za których nie porêczy kto¶ mi znany bêdê mia³ na bramce sporo obiekcji - buhurt to nie miejsce dla kompletnie zielonych)
Micha³ z Koñczewic
Bardzo dobry pomys³ P³azik clap.gif
postaram siê w tym roku przyjechaæ jak najszybciej na Grunwald bo takie warsztaty to pere³ka...
ka¿dy sprzeda kolegom jakis swój ciekawy patent i bêdzie ciekawie...
mam tylko nadziejê ¿e nie wykoñczymy sie przed w³a¶ciwym bohurtem hehe
Chwa³a!

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.