Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: O podziêkowaniach w Kalendarium
> Inne > Propozycje i uwagi
Arbor
S³uchaj Boran, a kto ustali³, ¿e nie mo¿na dziêkowaæ? Otó¿ projekt FREHA jest sponsorowany przez ludzi. Ja sie domagam, DOMAGAM mo¿liwo¶ci podziêkowañ i umawiania siê na wspólne picie. Bez tego kalendarium to jaki¶ u³omny twór.

Dlaczego? Bo tak chcê, bo ludzie tak chc± i p³ac± na Frehe kapustê.

Trzeba z Watcherem o tym porozmawiaæ? Bo wiesz, takie nakazy i zakazy to w PRL'u...

Podchod¼my do wszystkiego PO LUDZKU, rozumiem ³amanie zasad kultury (sam mam wyciête 60% postów), ale PODZIÊKOWANIA?

¯ENADA!

Zrobiæ referendum - ANKIETÊ! Niech lud zdecyduje!
Wojciech Radzki
Całe szczęście ktoś wpadł na pomysł, żeby zabronic podziekowan prywatnych, bo sie tematy o imprezach przeradzaly w litanie pozdrowień i podziekowan.
Możesz sie domagać, robić ankiety, referenda itp. ale to forum nie jest własnością jego użytkowników. A składka jest dobrowolna i nikt nikogo nie zmusza do płacenia.
ZałÃ³ż swoje forum i będziesz mógł sobie dziękować i bluzgac do woli.
Pozdr
WR
Jagdtpanzer
CYTAT(Wojciech Radzki @ 22:25 30.05.2007) [snapback]190889[/snapback]
Ca³e szczê¶cie kto¶ wpad³ na pomys³, ¿eby zabronic podziekowan prywatnych, bo sie tematy o imprezach przeradzaly w litanie pozdrowieñ i podziekowan.
Kolego, mo¿esz sie domagaæ, robiæ ankiety, referenda itp. ale to forum nie jest w³asno¶ci± jego u¿ytkowników. A sk³adka jest dobrowolna i nikt nikogo nie zmusza do p³acenia.
Za³ó¿ swoje forum i bêdziesz móg³ sobie dziêkowaæ i bluzgac do woli.
Pozdr
WR

Nie ma jak bycie mi³ym, nie?
Ma³a rada: Popracuj nad tym

pozdr
Pscó³a
/Ja nie musze nad tym pracowaæ, bo i tam mam opiniê Z£EJ i nie mogê sobie pozwoliæ, by ta upad³a xD/
Arbor
CYTAT
Ca³e szczê¶cie kto¶ wpad³ na pomys³, ¿eby zabronic podziekowan prywatnych, bo sie tematy o imprezach przeradzaly w litanie pozdrowieñ i podziekowan.
Kolego, mo¿esz sie domagaæ, robiæ ankiety, referenda itp. ale to forum nie jest w³asno¶ci± jego u¿ytkowników.

Dam Ci znaæ jak bêdê Twoim koleg± szef.gif

W ka¿dym razie uwa¿am, ¿e ludzie mimo tego, ¿e s± drogi, zawsze wydeptuj± sobie wygodniejsze ¶cie¿ki. Pamiêtaj o tym kiedy zabraniasz komu¶ robiæ litaniê pozdrowieñ i podziêkowañ.
Boran
Jak odpisałem na priva, tak odpisuje i tutaj:

CYTAT
Słuchaj Boran, a kto ustalił, że nie można dziękować? /.../ Trzeba z Watcherem o tym porozmawiać?
Po raz pierwszy wprost napisał to chyba Jan Gradoń 17.07.2006 (do wglądu tutaj), jak sądzę za wiedzą i aprobatą Watchera. Moją wersje zasad Kalendarium też czytali i zaaprobowali Administratorzy i Szara Rada.

CYTAT
Ja sie domagam, DOMAGAM możliwości podziękowań i umawiania się na wspólne picie. Bez tego kalendarium to jakiś ułomny twór.

Dlaczego? Bo tak chcę, bo ludzie tak chcą i płacą na Frehe kapustę.

Podchodźmy do wszystkiego PO LUDZKU, rozumiem łamanie zasad kultury (sam mam wycięte 60% postów), ale PODZIĘKOWANIA?

Owszem, właśnie podziękowania - bo co to kogo obchodzi, że pan X chce podziekować panu Y za równe picie do samego rana, albo za pomoc w rozładowaniu przyczepy, a swojej grupie za to, że przyjechała na imprezę? Po to są prywatne wiadomości, żeby w takim przypadku korzystać z nich właśnie, a nie z publicznego forum.
Zresztą wykreślając "koncerty życzeń" nie wykraczam w żaden sposób poza regulamin forum mówiący, że "Forum to nie czat - jeśli wypowiedź skierowana jest do jednej osoby i nie będzie interesująca dla reszty, lepiej skierować ją na PW niż na forum."

pozdrawiam.
Boran

PS. Swoją drogą - "Trzeba z Watcherem o tym porozmawiać?" - to jest jakaś próba zastraszenia? Groźba, że jak nie będę grzeczny, to pójdziesz do szefa i on mnie z roboty wywali? Daj Pan spokój...
Vislav
Witam

Boran ma pełną rację wprowadzając i egzekwując ograniczenia w zakresie podziękowań. Całe te elaboraty nie mające znaczenia dla uczestników forum, poza wąską grupą zainteresowanych (chcących za wszelką cenę zaistnieć publicznie) niepotrzebnie zaśmiecają poszczególne tematy. Chcąc poczytać na temat imprezy trzeba się przebijać przez gąszcz bezsensownych zapisów.

Jeżeli ktoś czuje nieodpartą chęć rozległych podziękowań, może spokojnie napisać lub wyrysować ozdobną laurkę i wstawić jako załącznik do swojego, mam nadzieję merytorycznego postu.
Taka metoda obowiązuje w łucznictwie http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12428 i jest egzekwowana.

Nie sądzę, aby moderatorzy Kalendarium ograniczali tę metodę.

pozdrowienia Vislav
Ania ¯uk
CYTAT
Dlaczego? Bo tak chcê, bo ludzie tak chc± i p³ac± na Frehe kapustê.
A ja chcê ¿eby nie by³o, bo wtedy moderuj±c kalendarium nie trzeba przedzieraæ siê przez stosy g³upawych postów o tym ile kto wychla³, jak bardzo siê zeszmaci³ i kto mu za to dziêkuje. I co?
poza ty nie zauwa¿y³am, ¿eby¶ mia³ tytu³ mecenasa/sponsora Frehy. A Freha to nie punkt us³ugowy: p³acê -wymagam.
Sprawa by³a omówiona przez Szar± Radê i zyska³a akceptacjê. Koniec dyskusji.

CYTAT
rozumiem ³amanie zasad kultury (sam mam wyciête 60% postów), ale PODZIÊKOWANIA?

Tak, w³a¶nie widzê jaki jeste¶ kulturalny, a Twój podpis jest tego przyk³adem....

makKac
Boran, chcialem Cie serdecznie pozdrowic i podziekowac za mile spotkanie na Ilzy... icon_wink.gif

A przy okazji: czym sie roznia litanie podziekowan, od litanii typu:
"od nas bedzie piec osob", "od nas dwie, ale za to z psem", "od nas trzy z namiotem i armata", " nie, jednak siedem", "albo cztery, bo jedna ma sesje, a dwie pokaz do kotleta na festynie", "bractwo x przeprasza, ale w tym roku nie napije sie z bractwem Y", "ale w przyszym roku to przyjedziemy, chyba ze nie przyjedziemy", "meldujemy sie we dwoch w piatek", " nie, jednak czterech w niedziele, i po cywilu"... I przebojowe: "od nas trzy, szczegoly poszly na priv"... I tak dalej, do zdechu. Jak ciac, to rowno.

No, to do kompletu wyszedl off-topic smile.gif

scisku, scisku
Hallatil
Szczerze mówi±c, podziêkowania dla wszystkich i za wszystko w kalendarium nie s± tak± znowu straszn± rzecz± poniewa¿ niekiedy daj± dobre info dla organizatorów danej imprezy czy im wszystko wysz³o np. "Dziekujemy za ¶wietn± zabawê, zawitamy u Was za rok..." lub "niestety zabawa by³a ¶rednia, miejsce i jedzenie jeszcze gorsze..."

Nie mam nic przeciwko pisaniu podziekowañ w postach z kalendarium...o ile one rzeczywi¶cie dotycz± imprezy.

pozdrawiam

Hallatil
Ania ¯uk
CYTAT(Hallatil @ 14:12 31.05.2007) [snapback]190996[/snapback]
Szczerze mówi±c, podziêkowania dla wszystkich i za wszystko w kalendarium nie s± tak± znowu straszn± rzecz± poniewa¿ niekiedy daj± dobre info dla organizatorów danej imprezy czy im wszystko wysz³o np. "Dziekujemy za ¶wietn± zabawê, zawitamy u Was za rok..." lub "niestety zabawa by³a ¶rednia, miejsce i jedzenie jeszcze gorsze..."

Nie mam nic przeciwko pisaniu podziekowañ w postach z kalendarium...o ile one rzeczywi¶cie dotycz± imprezy.

pozdrawiam

Hallatil

Ale nikt nie bêdzie wycinaæ konstruktywnych komentarzy co do imprezy. Tylko kolejne, wklepywane pozdrowienia dla milionów osób. Je¶li kto¶ podziêkuje orgom za dobr± organizacjê, dobre jedzenie, albo napisze, ¿e jedzenia by³o ma³o, a nocleg w szkole to g³upi pomys³, bo nie by³o transportu a sz³o siê godzinê to to zostanie.
Vislav
Witam

Hallatil i makKac - lubimy popadaæ w skrajno¶ci. Nie chodzi tutaj o [beeep]y skrypt cenzury - tn±cy wszystkie 'kojarz±ce siê' uk³ady liter, bez wzglêdu na tre¶æ. To od u¿ytkowników forum i ich umiaru zale¿y czy moderator podejmuje decyzje o 'korektach'. Tak jak napisa³a Ania liczy siê sens wypowiedzi. Kilka indywidualnych podziêkowañ, te¿ nie przeszkadza. Chodzi o monstrualne posty zawieraj±ce same 'podziêkowania'.

Dla mnie w tym temacie wystarczy - zaczynamy siê powielaæ.

pozdrowienia Vislav

Wojciech Radzki
Jakby ktos mial watpliwosci w czym rzecz, to prosze sobie przeczytac taki przykladowy post, z tematu Grunwald 2006
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=160462
(bez urazy, Morrigan ;) )
Pozdr
WR
Fionn
CYTAT(Wojciech Radzki @ 21:25 30.05.2007) [snapback]190889[/snapback]
ale to forum nie jest w³asno¶ci± jego u¿ytkowników

Hmmm badania dotycz±ce u¿yteczno¶ci forów internetowych (czê¶æ badañ w dziedzinie HCI) wykaza³y jednoznacznie, ¿e za prawid³owe funkcjonowanie forum jako no¶nika informacji odpowiedzialne jest g³ównie spo³eczñstwo danego forum... a nie administratorzy takowego. Wiele uczonych g³ów zarówno amerykañskich jak i angielskich stawiam niemal znak równo¶ci miêdzy s³owami: "forum" i "u¿ytkownicy". Tak¿e nie mogê siê do koñca z koleg± zgodziæ jako, ¿e forum bez u¿ytkowników jest niczym pusty dzbanek.

(tak na wszelki wypadek HCI- Human-Computer Interaction -dzia³ nauki z pogranicza informatyki i psychologii zajmuj±cy siê psychologicznymi podstawami projektowania oprogramowania komputerowego)

Jaki¶ czas temu bada³em naukowo u¿yteczno¶æ forum internetowego o prawie zakazuj±cym w³a¶nie podobnych wypowiedzi. Po roku forum to przez wszystkich, ³±cznie z administratorami, zosta³o uznane za totalny niewypa³ w³a¶nie ze wzglêdu na to, ¿e zakazano w nim u¿ytkownikom wypowiadania siê na temat w³asnych problemów.Efekt by³ taki, ¿e po krótkim czasie upomnieñ itp. wizyty u¿ytkowników sta³y siê sporadyczne. Poprostu admini zapomnieli, ¿e podstawowym celem wszelkiego typu synchronicznych czy asynchronicznych ¶rodków przekazu nie jest chwalenie siê wiedz± ale w³a¶nie komunikacja.

Pozdrawiam
cz³onek szalonej sekty Informatyków
Morrigan
Faktycznie trochę niemrawo się to czyta. icon_redface.gif
Taka myśl mnie naszła tego typu podziękowania po prostu w którymś momencie zrobiły sie modne skoro wcześniej nie było zakazane to rozpleniało się na lewo i prawo i tyle, a skoro teraz regulamin zabrania to trzeba przestać smile.gif.

Wojciech Radzki
Do Fionna:

"że za prawidłowe funkcjonowanie forum jako nośnika informacji odpowiedzialne jest głÃ³wnie społeczństwo danego forum... a nie administratorzy takowego"

Hmm, wynika z tego, ze moderatorzy i administratorzy tylko hamuja prawidlowy rozwoj fora, ciekawa koncepcja... ;) Wiesz, wydaje mi sie ze gdyby nie ciagla praca moderatorow, FREHA zostala by zalana milionami nic nie wnoszacymi postow, tak jak obserwuje sie na innych forach.
Spowodowałoby to, ze osoby powaznie zainteresowane tematyka forum, ktorych interesuje wkład merytoryczny, uciekłyby stad jak najdalej.

Zgadzam sie, ze forum bez uczestnikow nie ma sensu (ale odkrycie ;)), jednakze (posłużę sie analogia dzbankowa) forum bez moderatorow (egzekwujacych regulamin), byłoby dzbankiem z ktorego ciagle sie wylewa i przez to uzywanie go byloby nie wygodne.

No i nie zmienia to faktu, ze FREHA nie jest własnością użytkowników w sensie ścisłym. Użytkownicy natomiast, powinni sie podporządkować regułom albo znaleźć sobie inne forumdo dyskusji.

Pozdr
WR
Viator
Ludzie, nie popadajmy w skrajno¶ci.

Pad³a bardzo dobra propozycja Vislava, w dodatku sprawdzona, ¿eby uwagi wpisywaæ w po¶cie a podziêkowania do³±czaæ w za³±czniku - wtedy bêdzie i wilk syty (chcê - klikam i czytam podziêkowania) i owca ca³a (nie chcê - nie muszê klikaæ i czytaæ podziêkowañ - a nie jestem zmuszony czytaæ wszystkich wynurzeñ nieznanych mi ludzi, ¿eby wy³owiæ istotne uwagi).

Co wam siê w tej propozycji nie podoba?
Mo¶ka
A ja uwa¿am, ¿e pozdrowienia s± po prostu bardzo mi³ym akcentem po imprezie. I ¿e warto je zostawiaæ. Mo¿e nie ci±gn±ce siê w nieskoñczono¶æ pozdrowienia, ale jak siê podziêkuje za wspóln± zabawê 3-5 osobom, to my¶lê ¿e nikomu nic z³ego siê nie stanie. My¶lê, ¿e fajna jest pó³oficjalna atmosfera panuj±ca w kalendarium. Te tematy czytaj± praktycznie tylko uczestnicy imprezy, którzy te¿ chc± kogo¶ pozdrowiæ... No, mo¿e prócz moderatorów, ale taki wasz ciê¿ki los ;) Rozumiem, ¿e konieczne jest czyszczenie tematów o stricte ¶redniowiecznej tematyce(tzn. ubiory, uzbrojenie itp.), gdzie podziêkowania z pomoc po prostu za¶miecaj± i utrudniaj± lekturê osobom, które chc± siê czego¶ dowiedzieæ. Ale kalendarium to jednak trochê co¶ innego moim zdaniem...
Warto siê zastanowiæ, czy nie zabiera siê uczestnikom imprezy czego¶ naprawdê przesympatycznego i moim zdaniem nie tak znowu uci±¿liwego (mo¿na przecie¿ nie czytaæ pozdrowieñ)...
Pozdrawiam(jak to ¶miesznie brzmi w tym kontek¶cie tongue.gif ),
Mosia.
Fionn
CYTAT(Wojciech Radzki @ 14:34 31.05.2007) [snapback]191012[/snapback]
Hmm, wynika z tego, ze moderatorzy i administratorzy tylko hamuja prawidlowy rozwoj fora, ciekawa koncepcja... ;) Wiesz, wydaje mi sie ze gdyby nie ciagla praca moderatorow, FREHA zostala by zalana milionami nic nie wnoszacymi postow, tak jak obserwuje sie na innych forach.
Spowodowałoby to, ze osoby powaznie zainteresowane tematyka forum, ktorych interesuje wkład merytoryczny, uciekłyby stad jak najdalej.

Zgadzam sie, ze forum bez uczestnikow nie ma sensu (ale odkrycie ;)), jednakze (posłużę sie analogia dzbankowa) forum bez moderatorow (egzekwujacych regulamin), byłoby dzbankiem z ktorego ciagle sie wylewa i przez to uzywanie go byloby nie wygodne.

No i nie zmienia to faktu, ze FREHA nie jest własnością użytkowników w sensie ścisłym. Użytkownicy natomiast, powinni sie podporządkować regułom albo znaleźć sobie inne forumdo dyskusji.

Pozdr
WR

Co do pierwszego akapitu: Zgadza się taką błędną teorię można wysnuć jeśli człowiek nie posiada umiejętności tzw. "czytania między wierszami" i nie zauważy np., że każdy z tutejszych moderatorów był wcześniej najzwyklejszym na świecie użytkownikiem forum.Moja wina i mój błąd następnym razem postaram się napisać wypowiedź bardziej profesjonalnie i akademicko.
W każdym razie twierdze, że tutejsza administracja radzi sobie naprawdę bardzo dobrze i chwała moderatorom i adminom za ich trud włożony w utrzymanie FREHA. Nie mniej jednak pragnę też zwrócić uwagę na to, że wraz z ograniczaniem praw użytkowników do spełniania podstawowych zadań forów internetowych (jakim niewątpliwie jest komunikacja między użytkownikami) ograniczają również zainteresowanie samym forum.

Co do drugiego akapitu: Znów się zgodzę choć podejście takie w dużej mierze właśnie owocuje późniejszym podupadaniem forów (choć nie grozi to raczej FREHA). Jedyne w sumie co mnie tylko uderza ostatnio w RR to, to że coraz więcej osób przybiera postawę:" to moja piaskownica! Nie podoba się to wypad!". Problem z tą postawą jest taki, że prędzej czy później zostaje się samemu...

Po edycji: A zapomniałem... mi się propozycja Vislava jak najbardziej podoba.
Arbor
CYTAT
A przy okazji: czym sie roznia litanie podziekowan, od litanii typu:
"od nas bedzie piec osob", "od nas dwie, ale za to z psem", "od nas trzy z namiotem i armata", " nie, jednak siedem", "albo cztery, bo jedna ma sesje, a dwie pokaz do kotleta na festynie", "bractwo x przeprasza, ale w tym roku nie napije sie z bractwem Y", "ale w przyszym roku to przyjedziemy, chyba ze nie przyjedziemy", "meldujemy sie we dwoch w piatek", " nie, jednak czterech w niedziele, i po cywilu"... I przebojowe: "od nas trzy, szczegoly poszly na priv"... I tak dalej, do zdechu. Jak ciac, to rowno.
ŚWIĘTA RACJA!

CYTAT
Nie mniej jednak pragnę też zwrócić uwagę na to, że wraz z ograniczaniem praw użytkowników do spełniania podstawowych zadań forów internetowych (jakim niewątpliwie jest komunikacja między użytkownikami) ograniczają również zainteresowanie samym forum.

True! Do tego zmierzam stając okoniem (nie pierwszy już raz) do Adminów i Moderatorów.

CYTAT
Jedyne w sumie co mnie tylko uderza ostatnio w RR to, to że coraz więcej osób przybiera postawę:" to moja piaskownica! Nie podoba się to wypad!". Problem z tą postawą jest taki, że prędzej czy później zostaje się samemu...
Osób? Chyba Moderatorów, bo my - prosty plebs - za dużo do powiedzenia nie mamy i pierwszą zasadą jest to, że freha to dobro ogółu i Moderatorzy nie powinni (co nie znaczy, że nie mogą - bo jak widać to robią) stanowić odgórnie prawa i bronić prawa (nawet tak głupiego jak omawiane) do ostatniej kropli krwi, bo to zwyczajnie, najnormalniej w świecie - niemądre. Albo prawo dla ludzi, albo ludzie dla prawa. W czasach kiedy każdy może założyć forum, takie traktowanie użyszkodników to nierozwaga. Jak wróci Watcher to będzie z nim trzeba tę sprawę wyjaśnić najzwyczajniej, chyba, że jeszcze ktoś jest kompetentny.

---

A odnośnie wielkich litanii podziękowań, to nie mydlmy sobie oczu!!
Nawet sto pozdrowień w jednym poście to tylko...

OBLICZAMY:

Zakładając, że imię/ksywa/podziękowanie/wykrzykniki ma średnio 8 liter, po 1Bajt każda (Ascii) * 100 słÃ³w = 800 Bajtów

NIE CAŁY KILOBAJT!!!! To jest problem? To ma zatkać bazę MySQL (czy inną)?

A powiedzcie kto pozdrowił 100 osób w jednym poście???

Zacznijmy od jednego: Moderatorzy dla ludzi, nie odwrotnie!

No i proszę, odezwałem się i...

Ostrzeżeń: 33%

Ania Żuk
Ostrzeżony Dzisiaj, 18:40
Dodano do poziomu ostrzeżenia

To w takim razie ja trzymam karabin, proste?

- To jest całe uzasadnienie ostrzeżenia? Gratuluje zabawnego pomysłu, ale to chyba złamanie regulaminu.

Ania Żuk
Ostrzeżony Dzisiaj, 18:34
Dodano do poziomu ostrzeżenia

moderowanie to nie chamstwo jak kolega raczył napisać.

W takim stylu? Na smoka? Pffffffffffff... ŻE-NA-DA!

CYTAT
Tak, właśnie widzę jaki jesteś kulturalny, a Twój podpis jest tego przykładem....

Dyskusja ma zgoła inny temat. Moja "kultura" jest odpowiednio moderowana i mam tego świadomość i nie mam zastrzeżeń ŻADNYCH.

A podpis... Jaki kraj, taki terroryzm.
Ania ¯uk
CYTAT
Tak, w³a¶nie widzê jaki jeste¶ kulturalny, a Twój podpis jest tego przyk³adem....
Dyskusja ma zgo³a inny temat. Moja "kultura" jest odpowiednio moderowana i mam tego ¶wiadomo¶æ i nie mam zastrze¿eñ ¯ADNYCH.
A podpis... Jaki kraj, taki terroryzm.

CYTAT
Ania ¯uk
Ostrze¿ony Dzisiaj, 18:40
Dodano do poziomu ostrze¿enia
To w takim razie ja trzymam karabin, proste?

- To jest ca³e uzasadnienie ostrze¿enia? Gratuluje zabawnego pomys³u, ale to chyba z³amanie regulaminu

No có¿, patrz±c na Twój styl wypowiedzi jaki Ci odpowiada, tak w³a¶nie uzasadni³am ostrze¿enie dla Ciebie. Ale skoro tylko Ty mo¿esz siê wypowiadaæ w podobnym stylu to proszê, napiszê jasno i zrozumiale: Twoje wypowiedzi s± nie na miejscu i obra¿aj± moderatorów, którzy (gdyby¶ zajrza³ do regulaminu to by¶ wiedzia³) ze swoich decyzji nie musz± siê t³umaczyæ. Mo¿esz tam równie¿ przeczytaæ, ¿e je¶li masz jakie¶ zastrze¿enia co do naszej pracy mo¿esz to zg³osiæ administratorowi (nie tylko Kakaj jest adminem-nie musisz czekaæ na jego powrót). A twoje zdanie o karabinie- po prostu wykorzysta³am je przeciwko Tobie- nale¿y braæ odpowiedzialno¶æ za to co siê pisze i mówi.
Je¶li wchodzisz na forum to decydujesz siê akceptowaæ i przestrzegaæ regulaminu i zasad. Tak to niestety ju¿ jest. Nawo³ywanie teraz do anarchii jest co najmniej dziecinne.
Aha, gratulujê dobrej samooceny.
D±brówka
Dobra. Zakaz wpisywaina podziêkowañ mnie te¿ trochê ubód³. By³o to trochê nudne, ale wyczytaæ podziêkowanie dla siebie na forum publicznym jest c.h.o.l.e...n.i.e. przyjemnie, a czasami czuje siê te¿ dla innych tak± sympatiê i wdziêczno¶æ, ¿e chce siê to og³osiæ wszystkim, a nie tylko po cichu na PW.

Mogê poprzeæ projekt Vislava, chocia¿ bêdzie trochê k³opotliwy. Ew. mo¿na zak³adaæ dla ka¿dej imprezy 2 tematy: jeden "organizacyjny", czyli mniej wiêcej w tym kszta³cie, jak teraz, i drugi, z osobistymi podziêkowaniami. Zasada ta sama - chcê-wchodzê, czytam; nie chcê-nie wchodzê, nie czytam. Nie wiem, na ile ucierpi na tym serwer, ale chyba nie a¿ tak, ¿eby nie mo¿na by³o tego prze¿yæ w imiê dobrej, sympatycznej atmosfery na forum.
Boran
Wklejanie podziêkowañ w formie za³±cznika, jak napisa³ Vislav - proszê bardzo.
Dublowanie tematów - absolutnie nie.

W granicach rozs±dku bêdê dopuszcza³ podziêkowania - tzn. je¶li w d³u¿szym, konstruktywnym po¶cie dwa krótkie siê zapl±cz±, to przejdzie. Ale posty sk³adaj±ce siê w znacznej czê¶ci lub wy³±cznie z podziêkowañ bêd± ciête.

Oczywi¶cie - co by³o tu ju¿ kilkakrotnie podnoszone - wszelkie podziêkowania i pochwa³y dla organizatorów (jako organizatorów!) itp. komentarze poimprezowe s± absolutnie dopuszczalne (a wrêcz wskazane). Podobnie w drug± stronê - je¶li organizator chce podziêkowaæ uczestnikom za przybycie i wk³ad w imprezê, mo¿e to robiæ bez obaw.

pozdrawiam
Boran

PS. Co do obliczeñ Arbora - widzê, ¿e po prostu nie chcesz zrozumieæ o co nam chodzi. Problemen nie jest to, ¿e pozdrowienia zabieraj± miejsce na serwerze, tylko ich warto¶æ informacyjna i fakt, ¿e po prostu zalewaj± tematy.
Anulka
Te¿ mnie te nowe zasady trochê zdziwi³y, bo bêd±c przez ca³y zesz³y sezon poza krajem, chêtnie czyta³am sobie kalendaria, podziêkowania i pozdrowienia, masochistycznie sprawdzaj±c, co mnie ominê³o...
Arbor
CYTAT
Je¶li wchodzisz na forum to decydujesz siê akceptowaæ i przestrzegaæ regulaminu i zasad. Tak to niestety ju¿ jest. Nawo³ywanie teraz do anarchii jest co najmniej dziecinne.
Owszem. Zasady, które wydaj± mi siê sensowne akceptuje i nawet je¶li nie przestrzegam (errare humanum est) to nie buntuje siê gdy kto¶ mnie za to karze. Zasady g³upie i bezmy¶lne krytykujê mimo i¿ - jak b³yskotliwie zauwa¿y³a¶ - to nie ja trzymam karabin.

Dziecinna to jest insynuacja, ¿e ja do czego¶ podobnego nawo³ujê.

Jest dzia³ Propozycje i uwagi, a wiêc proponujê i zauwa¿am - zabranianie pozdrowieñ to bezmy¶lny i nieuczciwy zakaz. Uzasadnienie powy¿ej i poni¿ej (nie tylko moje - dodam).

CYTAT
Co do obliczeñ Arbora - widzê, ¿e po prostu nie chcesz zrozumieæ o co nam chodzi. Problemen nie jest to, ¿e pozdrowienia zabieraj± miejsce na serwerze, tylko ich warto¶æ informacyjna i fakt, ¿e po prostu zalewaj± tematy.

Chyba nie chcesz oceniaæ co jest dla u¿ytkowników wa¿ne a co nie? To by³oby dopiero zabawne!

Dla mnie osobi¶cie informacja w stylu:

"no dobra, to bêdziemy, we¼miemy pajaca i tutenhamona. przygotowaæ siê na wielkie kaboom!"

ma DOK£ADNIE t± sam± warto¶æ informacyjn± i DOK£ADNIE tak samo "za¶mieca" temat, co:

"dziêki pajacu i tutenhamonie za wielkie kaboom!"...

Pierwszy przyk³ad nie wyleci, drugi zniknie zast±piony gustownym [wymoderowano] (w dodatku czerwonym).

Nie stojê okoniem dla zasady, ja tu widzê realny problem smile.gif
D±brówka
CYTAT(Boran @ 13:29 03.06.2007) [snapback]191286[/snapback]
Wklejanie podziêkowañ w formie za³±cznika, jak napisa³ Vislav - proszê bardzo.

Teraz mi wpad³o - mo¿e w tytule za³±cznika mo¿na nazywaæ to "Dla x, y i grupy Z" ? wtedy bêdzie wilk syty i owca ju¿ zupe³nie zdrowa, bo odpowiedni ludzie bêd± publicznie uhonorowani.

Arbor
CYTAT
Wklejanie podziękowań w formie załącznika

smile.gif Myślałem, że to żart!
Vislav
CYTAT(Arbor @ 02:02 04.06.2007) [snapback]191346[/snapback]
CYTAT
Wklejanie podziêkowañ w formie za³±cznika

smile.gif My¶la³em, ¿e to ¿art!

Witam

To nie jest ¿art i 'to' dzia³a. Proponujê po prostu przeczytaæ http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12428 - to nie jest takie trudne.

pozdrowienia Vislav
Ania ¯uk
CYTAT
Pierwszy przyk³ad nie wyleci, drugi zniknie zast±piony gustownym [wymoderowano](w dodatku czerwonym).

W imprezach XVII-wiecznych, które ja moderujê te¿ wyleci. Bez obaw. Mój odbiór Twoich postów jest taki a nie inny, trudno- interpretacje tego co poeta ma na my¶li zawsze s± ró¿ne. Z karabinem to chyba Ty zacz±³e¶, nieprawda¿?
CYTAT
zabranianie pozdrowieñ to bezmy¶lny i nieuczciwy zakaz.

Owszem, masz prawo tak uwa¿aæ, a my mamy prawo mieæ swoje argumenty za. Tylko nie masz prawa obra¿aæ moderatorów i powiniene¶ trochê przytemperowaæ styl swoich wypowiedzi, który jest typowy dla "zbuntowanych licealistów" i trochê razi osoby w moim czy Vislava wieku.
Arbor
CYTAT
... nie masz prawa obra¿aæ moderatorów i powiniene¶ trochê przytemperowaæ styl swoich wypowiedzi, który jest typowy dla "zbuntowanych licealistów" i trochê razi osoby w moim czy Vislava wieku.

Ja Vis³awa szanuje i lubiê (znam jedynie z frehy), bo to równy facet i z poczuciem humoru.

Nie wiem w jakim jeste¶ wieku Anno i nie obchodzi mnie to (bo mo¿na co¶ nawet i przez 100 lat ¼le robiæ), ale uwa¿am ¿e styl twoich wypowiedzi te¿ pozostawia wiele do ¿yczenia.

Lubisz byæ wredna i robisz to naprawdê z zaciêciem - kiedy¶ mo¿e zrozumiesz, ¿e to nie jest Twoja zaleta.

Serdecznie i szczerze pozdrawiam.

Oktawian.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.