Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sk±d ten obrazek ?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Sztuka, architektura i nauka
Micha³ ¯elazo
Mo¿e kto¶ kojarzy z jakiego ¼ród³a jest ikonografia bêd±ca t³em na tej stronie: http://www.laurentiusgildet.dk/index.php

albo chocia¿ jest w stanie rozszyfrowaæ kto to siedzi po lewej stronie ? (ja niby NPH zda³em, ale gotyku nie czytam...)

Pozdr.
M.
Wojciech Radzki
To jest traktat szermierczy Talhoffera (1467), o ile sie nie myle, przedstawiajacy pojedynek sądowy.
Pozdr
WR
Wneku
mam opracowanie tego traktaku przez AEMMA ale tam takiego czegoś nie ma:) to nie wiem:)
EwKa
a nie lepiej zajzec do biblioteki ktora posiada ta ksiazke?
http://base.kb.dk/pls/hsk_web/hsk_vis.side...&p_lang=eng

Det Kongelige Bibliotek, Thott 290 2ş, 85 recto
Bzyku
Witam,

Moje pytanie brzmi tak samo jak temat "Sk±d ten obrazek?". Czy kto¶ wie co¶ na ten temat?
Znalaz³am go przez przypadek i bardzo mnie zainteresowa³. Próbowa³am cos znale¶c, ale niestety nie bardzo nawet wiedzia³am CZEGO SZUKAM.

Pzdr
Bzzzz
Grandgousier
królowa Tomyris z grupy neuf peuses

BNF Clairambault 1312, fol. 250r.

plus informations ici

w razie czego sprawdzaj po nazwie pliku, te¿ siê da...
Robert Diabe³
CYTAT(Bzyku @ 09:06 27.05.2011) *
Witam,

Moje pytanie brzmi tak samo jak temat "Sk±d ten obrazek?". Czy kto¶ wie co¶ na ten temat?
Znalaz³am go przez przypadek i bardzo mnie zainteresowa³. Próbowa³am cos znale¶c, ale niestety nie bardzo nawet wiedzia³am CZEGO SZUKAM.

Pzdr
Bzzzz

To przedstawienie Menalyppe (Lady Menelyp) jednej z dziewiêciu bohaterek celebrowanych w ¶redniowieczu, analogicznie do dziewiêciu bohaterów. W¶ród bohaterek znalaz³y sie m.in. królowa babiloñska Semiramida, królowa Amazonek Hipolita.
¬ród³o to prawdopodobnie Herbarz Z³otego Runa.
Grandgousier
pfff
Melanippe (/a) je¶li ju¿, ale to akurat jest Tomyris. serio (podpisana nawet!)
Bzyku
fakt. wpisanie Thamaris w wyszukiwarce wiele daje........

Bardzo dziêkujê. Wciêcej infomacji poszukam sobie sama smile.gif

Pzdr
Bzzz
Robert Diabe³
Sugerowa³em siê podpisami z malowide³ w Castello della Manta
Grandgousier
jeszcze lepiej... co¶ tu siê nie zgadza, chyba w XVw. kto¶ siê waln±³ - to mo¿e byæ Semiramida.
Kacper
Witam,
Poszukujê ¼ród³a poni¿szej miniatury. Google mi nie odpowiadaj±, wiêc mo¿e kto¶ kojarzy?
Pozdrawiam
Kacper
Basia
Google, jak go uprzejmie zapytaæ, mówi, ¿e to jedna z miniatur z Kroniki lucerneñskiej Diebolda Schillinga M³odszego. Datowanej na lata 1509-1513 (lub 1511-1513)

Zentralbibliothek Luzern, Hs.S.23

Pierwsza pomocpo niemiecku i po angielsku
Kacper
Dziêki wielkie!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.